Отговори
# 705
Ясно не съм те разбрала за жълтъка извинявай. А за месото аз само заешко и то домашно татко ми носи и пилешко друго не ям. Като изключим каймата че тя уж е от свинско и телешко.

# 706
Спешно да ви питам за слънцезащитен крем за бебета, че в петък такава беля направих - цял ден бяхме в парка и откъде да ми дойде наум, че ще изгориме. Вечерта се прибирам - бузи, брадичка, чело - аленочервени. Ама нали досега не сме се излагали толкова на слънце и през ума не ми е минало, че така ще изгори. Вече нищо й няма де, но да си ползвам занапред.

# 707
Поли - да ти е живо и здраво Сончето и да спинка повече. Да са много здравичкии другите месечковци днес и много да слушкат и папкат  Hug
Сосми - много гадно това с изгарянето, че Захирка и те. Явно много ви е напекло в Бг  Party Ние щяхме да се удавим вчера в един дъжд. Днес пече ама 6 градуса, май е моментно.
Трейси - сосми ти е казала за тая нейна приятелка до 2 год., аз пък ще ти дам сестра ми за пример. На 3 са и по 2 кисели млека пиеше на вечер до преди месец, два, защото сестра ми се засрами, че аз можах да махна нощното хранене, а тя на трето дете неможе да се оправи. А и през деня нищичко неискаше да хапва, защото нощем се наяжда явно. И откакто непие нощем мляко почна да яде повече ужким, ама и детето си е такова склересто и злоядо. Опитай наистина да не стане и при вас толкова дълго, че това безсъние не ще ти тежи, ами ще се поболееш с него.
Скайпетя  - ако го прибереш максимално бързо и в стерилирирани съдове (незнам какво си си избрала) може да стои много дълго във фризера и според зависи колко е силен. Аз въпреки всичко гледам повече от 2 седмици да не ги влача и да ги давам.
За месцето - още сме назад с материала и жълтък не съм дала дори  Blush

# 708
Честита месечинка на моята снахичка  Соня bouquet Да расте здраво и послушно дете, много да папка, много да слушка и повече да спинка през нощта, че да може и мама да се наспива.
Леле, Поли, не е истина в колко часаси кукнала  Shocked Що така не ще да спи Сончето през нощта.
Честити месечинки и на бебочетата на Дю и Бож.
Скайпетя, ако вчера си дала за първи пък пуешко, днес дай отново. Докато се въвежда месото се дава всеки ден (4-5 дена). След това се минава на "през ден". Относно замразяването на пюрета, можеш да ги замразиш, но ги направи на порции, понеже не е хубаво да се вади замразена храна и после пак да се замразява. Веднъж извадена от фризера, трябва да се използва.
Сосми, ами докторката нищо не каза да е много, а той Дани не е много едър, поне според мен де. Днес го изтеглих - 8кг е, 68 см. Не мисля, че е много. Той не пие много дълго, вода напълно отказва да пие, може би и заради това суче толкова често.
Лиде, ами ние нямаме такъв бебефон, той спи в нашата стая, като се размърка, пробвам да го взема на ръце да го подундюркам, но не става, иска да суче и това е Вода отказва Cry. Абе ще се оправям някак, няма до 18 да суче я.  Mr. Green Ама сърце не ми дава да го оставя гладен или жаден  Rolling Eyes
Захира, аз ще ползвам слънцезащитен на Себамет, 50 фактор. Сестра ми е много доволна от него

# 709
Трейси прекрасно те разбирам - аз съм в същото положение вече 7 месеца. Ако спя 3 ч. наведнъж просто мога да кажа, че съм се наспала. Ето тази нощ спа от 11 до 2ч. непробудно и после влязохме в серия на всеки час до сутринта. Давам вода - само се разсънва, а най-лошото е че вече се катери по- мен и докато не й дам да суче не ме оставя. Определено съзнателно си търси. Вечер давам каша с плодово пюре уж да се засити и да не се буди обаче не действа.  Вече ми идва байгън просто. Чудя се дали да не я пробвам една вечер с адаптирано мляко да видя дали от глад се буди или просто си се успокоява. Аз досега не съм давала и идея си нямам какво мляко.

# 710
  • Ах, морето
Честита месечинка на Соня! Много хубава почерпка.  Blush

# 711
Трейси прекрасно те разбирам - аз съм в същото положение вече 7 месеца. Ако спя 3 ч. наведнъж просто мога да кажа, че съм се наспала. Ето тази нощ спа от 11 до 2ч. непробудно и после влязохме в серия на всеки час до сутринта. Давам вода - само се разсънва, а най-лошото е че вече се катери по- мен и докато не й дам да суче не ме оставя. Определено съзнателно си търси. Вечер давам каша с плодово пюре уж да се засити и да не се буди обаче не действа.  Вече ми идва байгън просто. Чудя се дали да не я пробвам една вечер с адаптирано мляко да видя дали от глад се буди или просто си се успокоява. Аз досега не съм давала и идея си нямам какво мляко.
Аз точно реших да дам днес вечер каша. Ще дам довечера и ще видим. Ако пробваш с адаптивно мляко, пиши ми миля те след това дали има ефект, ако има, може да пробвам и аз   bouquet

# 712
Привет и от нас
отдавна не съм писала, но си ви чета
снимки на малкия няма да качвам, че вече е "стара" тази тема
Сега се включвам само да споделя, че и ние се храним по няколко пъти през нощта - на кърма е все още и ето примерно снощи - уж се нахрани в 9;30 и после като се почна едно въртене - докато не се изака в 10:30 не му олекна  Laughing после сукна пак малко и заспа веднага, е да ама точчно излизам в 24:00 блажено отпусната от ваната и ... в 12:30 дивака пак поиска да яде - да си призная като съм уморена направо го оставям при нас на спалнята, та така и снощи... после в просъница го обърнах на другата цица - даже и непогледнах часовника в колко... после пак го обърнах при следващото размъркване, но той реши че няма да спи - шъткахме си, прехвърлях го насам натам има няма до 5:50 ... таткото "реши" проблема със сешуара, но понеже не могат да спат един до друг (да не го смачка  Close) трябваше пак да се разместим в леглото, а дивакът в момента в който му замириса на мама и се размърда пак да суче. Е благополучно заспа някъде към 6:20... щастие до 8:30 - когато по часовник си стана за сутрешното ядене (кърмене) ....
В по-леките случаи не стои буден толкова време - само суче долу-горе по толкова пъти, но се надявам сам да си го израстне. Баткото и каката - не бях на кърма, но до към 10 месец си искаха нощното шише.

# 713
Здравейте и от нас Simple Smile
Трейси, Захира, като ви чета все едно за нас пишете.
И ние не спим повече от 3 часа, но като му дам вода или се разсънва и почва да пищи повече или огладнява още повече от нея. Иска си да яде и това си е. И аз съм се забързала да дам каша за да видя дали наистина не е гладен и затова да не може да спи. Това 7 месеца да не се спи си е живо мъчение... Моята педиатърка ме успокои, че и нейния син се будел по няколко пъти на нощ до 2 годиники.. просто си се представих как изглеждам като зомби след 2 години  Shocked Трейси, чакам да кажеш резултата с кашата, дано да се оправи  Praynig
И ние доста бавно го караме със захранването, ама и Марти по малко яде .. направо дай му да цица нашия и тва си е...
При нас тази нощ беше мъчение, през 15 мин рев ама с пищене направо, досега не е бил така цяла нощ се мъчихме, мъжа ми барбар с нас .. само като му сложех ръката ми на коремчето му се успокояваше за по дълго. Сутринта такова сране и пърдене му удари, че ми стана ясно защо е бил толкова зле през ноща и досега 3 пъти ака и то доста. Иначе вече играем, доволни сме няма и помен от температурата, нослето му хърка но давам от сребърната вода и дано мине бързо.

Трейси, ресторанта е този, но сайт не намерих.. по принцип винаги е пълно и за всеки случай по добре да резервираме места
http://sofia.zavedenia.com/433

Честити месечинки на Сончето и на другите празнуващи Simple Smile
Честито и на Веси със закъснение, тортите на неделя са страхотни, даже сега си похапвам от тяхната фантазия Simple Smile

Янче, ако искаш мога да ти препоръчам моята фризьорка, но е на Шипченски проход, зад Плиска, ако не ти е далеч Simple Smile Взима по 14 лв, но винаги ме прави така както искам Simple Smile Много ме изкефи, че и взе проходилка, а колко беше против голяма си шматка Simple Smile  Hug

Хайде до скоро Simple Smile

# 714
мами
все се каня да ви питам - махна ли ви се по-тъмната ивица минаваща през корема - моят пъп избледня почти (и той бе много кафяв), линията и тя поизбледня, но тези дни пак се загледах - и ми се наби на очи  Shocked
а не помня при големите как беше  Thinking

а и само да кажа, че няма значение поне при нас дали е вечерял каша или кърма (че като е нервен и само бута лъжицата).
Като бе на 5 месеца беше започнал да яде към 11:30 вечерта (тогава така и ставаше, че го къпех не към 8-8:30, а към 10-10:30) и след това за около седмица се събуждаше чак към 4:30, но това отмина бързо. Сега гледам да си го изкъпя по-навреме, яде, но после дори и да е ял в 12 - не спи по-дълго - просто различни периоди, какво да се прави - насила не става

# 715
Мамчета, мерси за съветите за храните!
Янче, благодарско за полезните линкове!
Сосми, вие на кърма били ли сте?
Когато бебето се кърми на поискване това 5 кратно ядене не важи, а то е ясно, че през нощта кърмените бебета си търсят близостта на мама, която усещат чрез цицата и се успокояват по този начин... не е лесно за мама, но за бебетата е най-доброто!
А и кърмените бебета имат различно поведение от тези на АМ.. доста съм изчела по темата...
Трейси, Захирка, ще го израстат бебоците, и Марти беше така, но сега се буди само по веднъж и сън нов човек!
А сега като си махна сутрешното спане , следобяд спи по макс час и 30 мин и в 19.30 вечерта е заспал вече.. доста се изморява..
Алегория, ти ли питаше за крем за лице? Аз съм доволна от Нукс - крем за лице и околоочен контур.
Айде лека ви!

# 716
skypetia На вторият ти въпрос и аз ще задам въпрос по колко жълтък даваш и защо не си давала толкова време. Мисля че щом почваш да даваш месо вече трябва да си почнала през ден да си даваш жълтъка.

Ааа изобщо не е задължително  Naughty Аз жълтък ще дам на 8,5 месеца. Според новите схеми за захранване първо се въвежда месото - след 6м, и след месец някъде може жълтък. Всеки си кара по своя си схема разбира се, най-правилно няма, но такива думи 'трябва да си почнала' според мен не са уместни Peace

Скайпетя: можеш както Трейси ти е написала да даваш всеки ден в продължение на 3-5 дни всяко ново месо и после през ден, а можеш и още от началот през ден общо в продължение на примерно седмица, в който период обаче НЕ въвеждаш нищо друго ново! 

Захирка, много кофти SadАма ти я плосна на слънце цял ден ли?  Shocked Не знам кой крем, и аз се чудя какво да й взема. Ние сме с тен по лижцето отдавна, но съм я излагала за 5-10мин и то не на жарко слънце, каквото беше днес.ю

Глупи: хаха, знам, аз съм от хората, които могат да си променят не толкова мнението, колкото действията на 180 градуса. Аз и сега съм си против неща, които биха могли да изкривят гръбначето, но си рекох, че за по 10мин на ден не би трябвало да има проблем. + нали знаеш, битът определя съзнанието - в случая като се яудя вече как да я забавлявам и ето до какви действия прибягнах  :35ч Ох мерси за фризжорката, ама наистина ми е далчко Sad Там ми е работата де, но нали сега не ходя..  Hug

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 17:43 от Yana-barborana

# 717
Привет и от мен!

Пак един тъп въпрос! Embarassed:

Когато сложите инстантна каша в мляко - колко време чакате докато стане готова? newsm78 Ние днес започнахме оризова, изчаках 1-2 минути, но се чудя дали е достатъчно!? Незнам къде бях чела нещо, че по-късно набъбвала или нещо такова!? newsm78 Embarassed

# 718
  • В друго измерение
Честита месечинка на Сончето! Да е жива и здрава, да папка и да спинка повече!  Wink  Hug  bouquet

Веси, честита месечинка на патерица на Деската! Да ти е живо и здраво детенцето!   bouquet Hug

Италианче - според тукашните схеми, грах се дава м/у 6 и 8 месец. Аз вече го въведох, някъде около 7 месец, нямахме проблем никакъв, а и много се харесва!

Редактирам се, за да ти пиша за спането: идеален вариант, Савана спи 30-45 мин сутрин, обед и следобед. Но това е рядко, обикновено пропуска поне едно или две от спанетата.  Laughing

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 18:36 от -‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’-

# 719
Ей много сте лоши. Даже и Захира пита за крем и никой освен Трейси и Веси нищо не каза. Дотук 2 на нула за Себамед. Някакви други идеи
Днес се спукахме от разходки! Вече е опасно положението с бузите - много са червени хем на сянка седи, ама на...

Общи условия

Активация на акаунт