Отговори
# 690
  • Ах, морето
Трейси, Алегория, Магаре, благодаря ви, момичета.  Hug
Таня, тортичката изглежда вкусно, но заслугата е на сладкарница "Неделя".  Wink

# 691
Здравейте. Егати якия ден беше и го прекарах в пешком търсене на хубави буйки къде ли не  ooooh! Е накрая се бръкнах с 26лв за К и К, но реших, че за правилното развитие на крачето пари няма да пестя и ще взема най-доброто!

За постоянното събудане: Трейска, определено НЕ си сама! Сноши Андреа ПАК се събуди към 1 и рев до към 3. Спали сме някъде 4 часа, понеже вече се буди окончателно към 7 и нещо. Няма нужда да обяснявам как съм. От поне седмцица не съм спала като хората, тъй като или прави номера със среднощно будене и рев или само постоянно будене - през 10мин!  #Crazy #Crazy #Crazy Иначе ти в кой град ще ходиш? Аз пак неразбрала. И не разбрах кога си идваш!!!!!! И как така баш на Великден ще си заминаваш??  newsm78 Sad

Мариелка: не ми се отвори линкът.

Алегория: тук съм, ама скитосвам по задачки в хубавото време. А за виждането се шегичках - рекосх си знам ли, може да не ме обичаш вече, нещо да си ми се засегнала там за храненето  Grinning  Hug Ааа и честито ти префасониране  Mr. Green Ех, кога  ли и аз ще се подстрижа най-накрая и по-важно КЪДЕ?  Cry Cry Cry Нямам фризьор вече и се чудя къде да ходя на свястно, но не за много пари  #Crazy newsm78

Ганушке: на Гербер със заешко без царевица е от серията Зупка (демек уж супа, но реално е гъсто). За жалост е 130гр, както и това на Семпер,  но... какво да се прави, избор нямам.

Тина: абе аз по принцип Ганчев - Манчев не признавах, но онзи ден се зачетох в едно проспектче и има доста месни пюренца без мляко, сол и разбира се царевица (за това ги четох най-вече) и ще взема да ги пробва.

# 692
  • София
Трейси и ние така се будим по едно минимум 3 пъти на нощ - ама аз много изоставам със захранването и си мисля, че и това има значение.
Днес с глас съм се смяла - ако му дам само лъжичката я захапва веднага, а съм я топнала в пюрето от круша - само помирисва от далеч, че идва крушата и стиска устничките. Голям хитрушко е станал. Но пък оризовата каша си я харесва.

Алегория и на нас ни изгоряха бузките днес - и неговите, и моите. Аз на Бочко имам някакво защитно кремче, ама кой да се сети да намаже... Сега го намазах с Хип за вятър и лошо време, ама то малко след дъжд, качулка...

Хайде лека вечер и да сложите всички снимка за новия колаж в албумчето!

Ох щях да забравя - скромна почерпка за нашите 7 месеца:

# 693
Силви аз също имам такова на Бочко, ама няма филтри в него хич  Rolling Eyes А искам нещо за слънце с як фактор
Не мога да се сдържа да ви покажа пичовете ми  Mr. Green
Янче няма защо да се сърдя. И двете бяхме малко изнервени - аз със сърдечните глупости, ти с обривите. То си беше за момента. Нали си знаеш  Hug И аз мисля, че за първите обувки поне не трябва да се пести. Ще казваш къде ги намери К и К
Ето мъжете днес как се издокараха самички да се гледаттттттт

# 694
Забравих: Андреа е с ужасен обрив, който вместо да затихва се увеличава.  Cry Cry Cry В чудо се виждам, не знам от какво е - стана така още преди да мен на козметиката на Авен, друго ново освен гадната царевица не съм давала, странно, че се засили на др ден след като я спрях. В понеделник ще звъня на педи да питам за направление за алерголог, ако не отивам на свободен прием.  Crossing Arms  Cry

Италиана: грах - между 8-10 месеца. Ето линк ссъс съветите на Косе Босе http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66 с find напиши грах и всичко за него ще ти излезне.  Peace

За лука, праз, чесън - след 8м. Ето линк с инфо http://zahranvane.wordpress.com/ пак така с find търси думичките, че инфото е много.  Peace

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 23:25 от Yana-barborana

# 695
Аз пък давах грах вече. И го има в почти всички комбинирани пюрета  newsm78 Ми не сме имали проблем
Ох божке Янче с тея обриви...да не си яла ти нещо? Нали се кърмите още? Направо да се побъркаш  newsm78

# 696
Здравейте мацки  Party
Ей днес временцето беше стархотнооо   Nature Sunny-аз пък днес ходих на неформална среща на Ла Лече Лига  Wink-беше интересно,събрахме се няколко мамчета, мацката от Ла Лече ни разаснява някои неща за захранването пък и други теми подхванахме. Коментирахме доста неща, но повечето сме ги обсъждали тук, тъй че си ги знам  Grinning. Новото, което аз не знаех е, че след като се свари даден зеленчук или плод се полива със студена вода и се оставя да стои половин-един час и така се махали всички нитрати ако има такива (било доказано че наистина се махали) Peace. Друго интересно-говорихма за царевицата, но честно да си призная аз тук малко се отплеснах и не дочух  Rolling Eyes, но с 2 думи в БГ царевицата не ставала за ядене под каквато и да е форма-единия вид които се сеел бил генно модифициран, а другия пък не бил пречистен и водел до нещо си някаква болест. Ако някой го интересува другия път ще питам как точно стои въпроса с царевицата Simple Smile
За Силви да кажа - разбрах че от доста време няма внос на Мустела (бил спрян) и скоро няма да има. Това което е останало по магазините е от стар внос.
Имаше и още нови за мен неща като се сетя ще ви пиша Wink
Янче, Магаре, Алегория-гледам заформяте среща в Канзас Grinning. Аз сигурно ще съм си тук и ще се видим. По принцип ходим за Великден при свекито, но тази година тя ще ходи на някакво обучение в Украйна и ще викнем свекъра при нас да не е сам.
Това е засега.Лека нощ  : Sleeping

# 697
Тук ни подкара едно супер време, по цял ден сме навън. А Соня яде като разпрана тези два дни, изяжда по 100 грама храна вече, днес вечерта даже 130 изяде пюре от ябълка, банан с бишкоти. Само не знам какво я прихвща, но се буди с всеки ден все по рано, днес се избучи в 3  #Crazy, заспа към 5 и в 6:30 стана, аз до 8 я забавялвах и след това събудих баща й му я връчих за отглеждане и легнах да дремна, че имах чувството, че в главата ми бият 1000 камбани.

Трейси, тя Соня само да благоволи да седи повече от половин час кротко в колата, аз веднага ще си намеря път за някъде. То Прага не е чак толкова далече де, така че може да наминем, особено както вече и времето се оправи.

Италиана, как не спи сутрин, а кога заспива? Соня обикновено спи от 10 до 12-13 и после от 5 до 6, и след това си заспива за през нощта в 9, ориентировъчно де, има известни девиации  Simple Smile, но става в 6, 6:30. Това при положение, че не я мъчат зъби, но започнат ли по сериозно да я тормозят, няма спане, през нощта се буди, яде, през деня не спи като хората.

Амбишъс, и аз имам чувството, че таза май не ми се е прибрал още съвсем, въпреки че си влизам във всички стари дрехи, и корема ми е такъв един гаден още, един мек, пфу, не се харесвам хич, но не ми остава време да се занимая с физическото си състояние.

Трейси, за буденето, защо не пробваш да му даваш и вечер друго освен кърма, някаква каша примерно. Вода пие ли достатъчно, да не би да ожадява. Аз съм забелязала, че ако и е по топло в спалнята ни, СОня се буди доста често и иска да суче. Ние спим сега заради нея на 17 градуса. Качи ли се над 19 и се почва будене и цокане през 2-3 часа, горед олу като при Дани. А за носенето на ръце и нежеланието да седи сам, ние сме така от вече не знам колко месеца, аз даже не се сещам някога да е искала да седи сама, все да й се обръща внимание и да я носиш. Мога да я сотавя сама за 15 минути най много и то ако е в бънджито или на гимнастиката. А, вчера я бях оставила в количката на двора с Емо и съседчето, те понеже много викаха и тичаха и тя им се радавше, та успях да си сготвя и да си оправя кухнята без да си прекъсвам работата, за да я забаквам. Та седя някъде 40 минути май без мен, е аз и подвиквах през порозореца от време навреме да вижда, че съм там. С Емо си спомням, че му взехме проходилката точно защото се бях побъркала да го разнасям и подпирам (че и той искаше да ходи) по цял ден и това ми донесе голямо облекчение, обикаляше си където иска, ходеше след мен, спря да цвърчи непрекъснато.

Веси, честита месечинка, много сладка снимка, малкия е бонбон голям! Силви, и на теб!

Ох, аз уж за малко да надникна какво става тук и вече един час откарах на компа.

Много бебоци болни, да се оправят бързо дечицата!

Лека от мен! Да спите много и непробудно!

# 698
Ох, да, и на мен ми направи впечатление, че много бебочета са болни.
Мерси на всички за отговорите. Сега да кажа:
Бубичка, дано се оправи баша ти  Hug

Алегория, незнам защо така малко спинка, има няма два часа на ден. Вече и навън в количката не спи, всичко му е интересно, върти се ... незнам. А, да, честита прическа и от мен, много е приятно човек да направи нещо за себе си, нали? Много са ти сладки мъжете. За крема със защитен фактор, сестра ми ползваше на Себамет 50 фактор и беше много доволна. Тя нали живее в Монако и там е постоянно слънчево, та е доволна от него.

Магаренце, ами да ти кажа аз още нямам заменено хранене, кърмя по 8 - 9 пъти на денонощие + зеленчуково пюренце наобед и плодово следобед. Плодово яде само по 50 -60 гр. понеже аз от една седмица само давам, сега го въвеждам. Аз всъщност съм въвела само ябълка и днес въведох банан. Няколко пъти преди това му бях давала от моето авокадо по еднадве лъжички между другото и днес пак му дадох сутринта от него с банан, а следобед банан с ябълка. Обикновено 1 час след пюрето му давам да суче. В  спалнята не е топло - 18 градуса, ама да ти призная май доста се поти, все  му е мокра възглавницата. Ама незнам какво мога да направя по въпроса  newsm78. За тъмно светло - не мисля че му пречи ....

Поли, ох, дано Сончето да го надживее това нейното "не обичам в колата", че е голяма мъка така. Браво на нея, че така се е забавлявала вчера, сега като вече се пооправи времето и ще е  по - лесно, на двора, едно друго и така. Проходилка не ми се иска да взимам. Ще лазя след него и това е, пък  кръста ми ...

Янче, аз ще ходя във Варна, там ще съм, през София минавам само транзит, имам малко време между полетите. Ще летя на 26.03 към Варна и на 04.04 се прибирам към Прага. А за Великден, ами аз като си купувах билетите изобщо не знаех, че е Великден. Малко тъпо, щото хем в БГ го изтървам, хем в Чехия, цял ден ще съм на път, ама какво да се прави. Карай ... А вие защо така с тоя обрив???? От царевицата ли е?

Силви.д, дано и при вас се оправят нещата със спането. Аз дати кажа и аз не съм много напред със захранването. Досега съм дала: картоф, тиква, тиквичка и броколи, заек, пуйка, ябълка и банан. Така че не съм много много ... ама аз  започван почти на 6 месеца и му давам храна поне 3-4 дена. Не че имаме в семейството алергии или нещо, ама все пак. Само авокадото дадох малко ей така  между другото  Laughing Честита ви месечинка   bouquet

# 699
Честити месечинки (по никое време) на Деско и Бобко. Да слушкат, папкат и да се смеят много  Hug
Благодаря момичета за отговорите за пампата. Май сте прави  Blush ама аз да си питам пак. Реших да взема още един пакет пампи до 9кг (ние сме 7500 някъде) и да минаам на следващия размер, но аз по принцип вземам много големи размери и стягам докрай, че инъче как го изцвъкваме тва ако направо по врата ни може да има  Sick Но с тия пюрета и т.н. не се усетих, че тая бака доста се разширява и буквално съм го претъркала  ooooh! Днес 2-3 пъти го намазах с кремче и вече няма следа да е имало обелена кожика  Party
Ивушке - да се опраяте бързо   bouquet Важното е че си хапва добре и е жизнен пича  Hug
Алегория - много са ти готини мъжете, пък и щом се оправят сами мама да отиде да се нафръцка...цена нямат да знаеш   bouquet
Трейси - много станки и безсъние е това. На мен от приятелкои от бг съветите ми бяха още след 2 седмица да го оставям да реве и т.н., но на мен сърце не ми даваше и сам след 1 месец спря да се буди нощем. Нищо конкретно не съм правила, освен едно и дори незнам длаи е осъзнато на толкова малко бебе, но може да опиташ, ако искаш. Купих му бейбифон с музика, но само него пусках, когато го слагах вечер в леглото да спи. Люшвах го леко отначало и постепенно спрях люлеенето. Опитах се да го науча, че на тая музика се спи и не се играе. Незнам дали е от музиката, но това е факт и до ден днешен. Спи си по цяла нощ в другата стая, но ако се разбуди леко и докато не се е разсънил само пускам мелодията на бейбифона от 'майката' и заспива до минута отново. Може да си е до детето и дано бързо да го израсте, защото нети знам нервната система изобщо как не е изпушила още.
За кремчета с фактор аз бях гледал аедно време и после покрай АД забравих. Ще поогледам и ще ти кажа какво има тук Алегория Wink
Жижин - дай инфо за тая царевица, ако е удобно другия път да попиташ, че аз в понеделник съм на преглед с бебо и да видим дали ще ни тестват на тая възраст.
Ох пак много писах.
ЛЕка нощ на всички

# 700
Соня пак не ще да спи. Тоzи път се събуди в два. Аz се опитах да я приспя, не стана и айде долу да си бушува в кошарата. Дано се иzмори скоро, че да zаспим най накрая.

# 701
Къде сте бе поспаланки  Simple Smile?

Една бърzа почерпка от мен, Соня става днес на 7 месеца. Бож, Дю, честити месечинки и на вас!

# 702
Добро утро на всички мамчета и бебоци
Честити месечинки на празнуващите днес   bouquet
Опитвам се да ви чета от няколко дни , но все не успявам(много пишете, а уж се постопли), след малко се връщам да чета, но първо да попитам.
1. В момента си въря пъщарнак, картофче, чушка и морковче , но е доста като количество  за колко дни мога да прибера количеството от пюренцето което ще е за около три четери яденета в фризера
2. И вчера най накрая се пристраших да дам три лъжички пуешко с броколи на "бебевита' днес да давам ли пак или да си починем от месцето и да си дам жълтъка който сме го приемали вече 6 пъти с зеленчуковото пюренце
На болните бебоци тези с хрема и Т  скорошно оздравяване.Ние от вчера спряхме парното и е добре като Т вече идва топлото   Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny

# 703
skypetia Аз също си приготвям пюренца от много зеленчуци и като стане голямо количество си го замразявам във фризера дори сега имам около 4 бурканчета там и от време на време вадя от тях (през ден, през три). Гледам да не стоят повече от седмица - две. А и ние вече от доста време редуваме зеленчуково с жълтък и месно пюре.
На вторият ти въпрос и аз ще задам въпрос по колко жълтък даваш и защо не си давала толкова време. Мисля че щом почваш да даваш месо вече трябва да си почнала през ден да си даваш жълтъка. Аз поне така знам ама както сме споменавали всеки си прави каквото си знае и иска. От както съм въвела жълтъка не съм пропускала да давам. Тоест през ден задължително варя яйце. А месата ги въведох в реда пилешко, заешко, пуешко, телешко и свинско, агнешко не съм давала щото много ми смърди, а и аз не го ям. Като порасне баща му ще го научи да яде аз отказвам. Въпреки че сега покрай Великден и Гергьовден може да се навия да му сваря от домашното, защото те така или иначе ще ми умиришат душата.
tracy_t какво казват лекарите при вас, не са ли прекалено много 7-9 хранения за вашата възраст, ние от близо 3 месеца ядем по 5 пъти. Е вярно че и рано започнахме със захранването, но Ники дори и първите два месеца нямаше 8 хранения. Мисля че трябва да изтърпите една, две нощи на рева му и да не му даваш нищо. Иначе не виждам друг начин. Една моя дружка ми каза, че като не е махнала нощното хранене на време и момченцето и до 2 години е хапвало през нощта бисквити с кисело мляко. Но това си е и до детето де.

Ние също си подсмърчаме, ама вече не ми прави впечатление - пръскам си Стеримара, мажа с Низитата, дърпам с помпичката, бъркам с клечките и така. Температура вече нямаме. Купих му Дентоноск гел за зъбките, като че ли има ефект, отделно му давам по макс. 3 хапченца Дентокиндс на ден. Пак си се стряска през нощта, но къде с биба къде без нея само с едно шшшш и спира да мрънкоти. В сряда сме на преглед да видим как сме с килограмите. Онзи ден взехме на една мама кухнята че тя не беше тук и на Ники много му хареса изяде си и основното и десерта за двете хранения в 14 и 18 часа. Така че от първи почваме с кухнята. Може би и ще минаваме на 3/4 от жълтъка, но зависи от док. Мисля че вече трябва да ни намалят Вигантола, че сме на 5 капки от 4 месеца. И аз ще видя какъв слънчезащитен крем ще ми препоръча за бузките, а и не само за тях.
Аз пък направих алергия към слънцето и целите ми ръце са на мехурчета и адски сърбят. Мажа ги с гела, който докторката изписа на Ники когато се обрина.

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 10:40 от sosmy

# 704
сосми да де и аз давам през ден жълтък т.е от 11 дни като навърши 7 месеца тогава го въведох ( за това само 6 пъти)давам по 1/4 от купешките няма от къде домашни да взема , а за месцето се престраших  понеже баща му каза 'ами ако му докараш някоя анемия  Rolling Eyes". И аз дадах месото, а  онзи ден като гледах новините по бтв-и какви неща казаха че има в пилешкото съвсем се отчаях и много искам да стана вегетарианка ама няма да ме издържат вкъщи такава  Wink. А как мразя да готвя месо  Shocked, даже не обичам и да ям много поради тази причина.

Общи условия

Активация на акаунт