В 6-ти месец търколи се вече ЮЛСКОТО човече!

• 31 239
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • Плевен
Да ви питам имате ли проблеми с краката разширени вени или напукани капиляри при мен се появяват
може и за това че не се спирам незнам или просто съм предразположена newsm78
Да, аз имам проблеми с краката от няколко дни. Но моите се надуват и едвам изтърпявам ботушите и нямам търпение да се прибера вечер от работа и да ги събуя.

# 601
Привет!
Добре дошла и от мене на новата Мама! newsm51
Относно покупките за бебето. За сега сме взели само най основното. Една количка на изплащане и едно бебешко креватче всичко стои разглобено в очакване на денят Х. Една приятелка ми даде една торба с дрехи а други две също са ми обещали разни неща. Вчера ходих по центъра на София и в един много хубав детски магазин си харесах бебешки комплект за изписване. Лека по лека започвам да се оборудвам с необходимите вещи. Само да няма проблем с превеждането на болничните. Praynig

Искам да попитам. Плаща ли се за раждане ако си здравно осигурен? Някой знае ли? На касата на Майчин дом в София прочетох следния ценоразпис:
За нормално раждане 350лв.
За секцио 450 лв.
За анастезиолог 100 лв.
Ама не попитах дали се отнася за здравно осигурени родилки. Embarassed[/color]

Благодаря за отговорите и лека бременност на всички!  bouquet  bouquet
 [/color][/color]

# 602
  • IT
на мен като питах там ми казаха, че това е за избор на екип

# 603
Здравейте тубаци !

elisalou, думите наистина са излишни, пази малката принцеса и имай вяра, че всичко лошо вече е минало, и че от тук на татък ви предстоят само най-хубавите дни  Hug Hug Hug

Добре дошла на Галя, леко бременеене и едно прекрасно мъниче на финала  Wink

Да ви питам, от както съм забременяла, съм в болничен, първите месеца бяха много тежки, сега слава богу, да чукна на дърво съм добре, и се замислям дали да не се пробвам да поработя малко преди майчинството. Проблема е, че шефката ми е суууууууууупер зла, много негативна и мрънкаща бабичка, с която съм сама в стая. И да не ви казвам какво следене и юркане пада  #Cussing out  И като си помисля за нея, наистина ме втриса   Sick  Докторката ми казва, че е абсурдно да се върна на работа при тая ситуация, но аз вече икуквам в къщи.... Моля ви за съвет  Hug

Мнооооооооого слънчев ден на всички !!!
Мен ако питаш, слушай докторите какво ти казват. Трябва да си спокойна, за да е добре и бебо  Simple Smile

# 604
Можете ли да ми кажете къде преглежда доц. Томова и някакви контакти, за да си запазя час.

# 605
Можете ли да ми кажете къде преглежда доц. Томова и някакви контакти, за да си запазя час.

http://www.docenttomova.bg/

# 606
Ягодка, не прави такава грешка, да се връщаш щом шефката ти е толкова негативна. Аз досега непрекъснато ходех на работа, но в понеделник живот и здраве отивам за болничен, щото и моята шефка е страшна змия и е много лош човек
странно ми е просто как може жена, която е раждала, да не проявява нулево разбиране и да е такова зло????? bash
Важното е , че ние трябва да се заредим положително, а такива хора  като тях са пълни нещастници Grinning

# 607
Здравейте, майчета! Въпроса с упражненията и на мен ми е малко болезнен- преди си ги правех редовно, и след като минаха първите няколко месеца и проблемите, които го съпътстваха, мислех, че няма да има проблем да започна отново. Само че....не би! Когато попитах лекарката дали може да правя упражнения пак, тя толкова категорично ме отряза, че ме хвана страх да не я послушам.
Ягодке, и аз не бих се върнала на работа при твоята шефка. Не ти трябва този стрес в момента. Сигурна съм, че има много неща, които винаги си искала да направиш, но не ти е оставало време. Помисли и все нещо ще ти дойде наум  Peace!
Добре дошла на новата майка! Пожелавам ти безпроблемна бременност и само радост оттук нататък   bouquet!
За покупките- аз само чета и трупам материал  Blush! Ще вземем някои неща от племеничката ми, а с останалите ще се снабдим малко по малко  Peace.

# 608
elisalou, страшно мъчно ми стана като прочетох какво ти се е случило. Кураж, мила, всичко ще е наред с другата принцеса. Вече си има ангелче, което ще я закриля от едно по-добро място...

Днес ходих на нещо като Фетална морфология. Много съм разочарована. В клиника Селена - Пловдив понятие си нямат що е то ФМ. Прегледът продължи 10мин. със обличането ми. Въпросният д-р Кръшков ми показа къде са главата, ръчичката, сърцето и дупето на бебето(сякаш аз не виждам), каза "Хубаво бебе имате" и се изпратихме по живо, по здраво. За това ненужно 4Д-шоу платих 80лв. Много ми е криво и мъчно, че в средата на шестия месец започвам наново да се оглеждам за болница и АГ, на които тепърва да имам доверие и да ми вдъхват сигурност. Родих първото си дете в тази клиника, но второто няма да е там. Омръзна ми да гледат на мен като на празноглава касичка, да ми се усмихват лицемерно и да усещам, че им пука единствено за портфейла ми. Това е политиката на Селена за съжаление.

Извинявам се, че стана дълго, но наистина много ми тежи тази ситуация. Разочарованието ми е огромно. Искам да бременея спокойно, но явно няма да стане.

Лек и слънчев следобед на всички

# 609
  Плаща ли се за раждане ако си здравно осигурен? Някой знае ли?
Не !Освен , ако не искаш определен лекар, екип и присъствие на баща и планово секцио и упойка....
Здравейте и от мен!
Добре дошла на новата мама!  bouquet
Аз се занимавам сега с едни агенции, едни квартири ,и главата ми пуши...... Joy та затова се поизгубих няколко дни.
Количка-ще ми подари една приятелка, дрешки-ще се обзаведа от една мама, която беше писала във темата ни, та от към финансови притеснения се успокоих Grinning!А и участвах в конкурс на списание "Моето бебе" и от там ще спечеля физиологично шише против колики Chicco ,поне!

elisalou, и от мен едно голямо гуш Hug!

# 610
Здравейте милички ,
elisalou думите са излишни , пази се много  Hug Hug Hug
Доколкото знам за раждане не се плаща , освен ако нямаш претенций да бъде определен лекар , тогава се плаща за избор на екип на посочените от теб цени  Peace
Аз днес си купих сукманче дънково от Conti в един магазин в младост , много скъпи ужас  Mr. Green но просто нямах избор , и днес като влязох в форума , някой беше пуснал линк към on-line магазина им със супер намаления, та си поръчах една пола и едни дънки 7/8 , та ще се обзаведа , на малката още нищо не съм купила , чакам да вляза в 7мес. и почвам със мол-шопинга  Laughing така ме сърбят ръцете  Joy
Упражнения не правя , че в началото се бях сдобила с кървене , та повече си се "глезя"
Добре дошла на новата мама  Hug Hug Hug отбора ни нараства  baby_neutral
Хайде лек ден от мен   bouquet

# 611
Enna много ти благодаря   Laughing

# 612
elisalou Да ти е жива и здрава другата госпожица, пък всичко ще се нареди!

За мамите с отеснял гардероб:

Поръчах си блузки от този сайт, има акция на някои стоки от 5 до 14лв за блузки с дълъг и къс ръкав : http://www.conti-bg.com/index.php?go=act
Дойдоха на другия ден още, взех си летни с къс ръкав, две от тях сега са ми добре,точно по коремчето, та се чудя след 2 месеца как ще са, другите 2 блузки обаче са супер. Само трябва да се изперат, че миришат много гадно.
За тази цена съм доволна  Simple Smile

Тези магазини има ли ги някъде в София или само по интернет можеш да поръчваш.

# 613
Dianadsd, ами много жени са лоши, те трудностите се забравят и после яхнала метлата баба Яга! Само не се ядосвайте, пускайте си покрай ушите тъпотиите докато сте на работа, казвайте "добре" и си правете вашето, както вие можете, без да се насилвате и ако някой ви каже лоша дума, отвърнете му без да му мислите дали сте любезни или не! Няма да се давате!

Dunaika, за пореден път се чудя тия доктори на кой свят живеят??? Ти защо му даде 80 лева, а не го наруга? То верно, че ми е лесно от тук, лежа и чета, да давам акъл, ама егаси идиотите??? Няма ли срам вече, не знам! Вчера във форума при "40-годишните" мами, където посписвам, една варненска мама публикува списък какво искат да си носи за раждането в АГ: от спринцовки и катетър nr.18 до конци за шиене, през лигнин и какво ли още медицински материали...а акушерка да си носи с нея? Ама скапана държава, щом не може да се справи с такива келемета, дето рушат името на тази професия! Много съм възмутена!

# 614
elisalou Да ти е жива и здрава другата госпожица, пък всичко ще се нареди!

За мамите с отеснял гардероб:

Поръчах си блузки от този сайт, има акция на някои стоки от 5 до 14лв за блузки с дълъг и къс ръкав : http://www.conti-bg.com/index.php?go=act
Дойдоха на другия ден още, взех си летни с къс ръкав, две от тях сега са ми добре,точно по коремчето, та се чудя след 2 месеца как ще са, другите 2 блузки обаче са супер. Само трябва да се изперат, че миришат много гадно.
За тази цена съм доволна  Simple Smile

Тези магазини има ли ги някъде в София или само по интернет можеш да поръчваш.

Имат партньори в София (някъде на контакти бяха и си продават доста скъпичко), намалението важи само за онлайн магазина, пък блузки по 5-10лв си струват като се има предвид колко време ще ги носим още (и още 6лв ми излезе доставката до София) Simple Smile

То и аз се връщам на работа, че ми е ужасно скучно, пък и много пари харча като съм болнични  Blush
Мен ме притеснява по-скоро работата, че е доста натоварено понякога и колегите в стаята си идваха болни постоянно, но се надявам да е минал сезона на гриповете. Иначе имах доста болезнени контракции преди месец, ако пак се появят си вземам отново болнични, че били опасни. Надявам се все пак да изкарам още поне месец на работа да довърша каквото имам, че като си помисля после как ще си стоя само вкъщи и с количката в квартала.

Общи условия

Активация на акаунт