В 6-ти месец търколи се вече ЮЛСКОТО човече!

• 31 239
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Мисля че има някакви ограничения - май е максимум 7 дни, ако не си била поне 3-5 дни в болница. След тези 7 дни могат да ти издадат за още 7 и т.н. (ама това лекаря ще ти каже дали е така, моя до скоро ми даваше по 7 само, сега имам и 6 дни в болница заради амниоцентеза).
Ако имаш болничен престой могат да ти дадат цял месец накуп, аз мисля да го оставя за края на април, май, че тогава ще се местим и в ново жилище и ще е доста тежко с подреждането на багажи и разни такива.

Като цяло за периода на бременност максимума на болнични, които могат да ти дадат беше някъде към 6 месеца(не помня съвсем точно колко точно дни).

# 331
Мерси за инфото, от месец май ще се поискам болничен и така..
Тук на работа идват болни, с гнойни ангини, температури , никой не се съобразява, че съм бременна и якоооооооо ми писна
За сетен път се убедих, че всеки гледа себе си..и не го интересува

# 332
  • При моите мъже...
Bambiniq  честито! Hug
Много щастие и любов да цари във вашето семейство!

И да сложиш снимки от мероприятието:)Simple SmileSimple Smile

# 333
На мен ми пуснаха болничен първо за 1 седмица и след това веднага,чрез комисия/към това ме насочи лекаря,който ми провежда ЖК/за месец Wink Моята работа беше много стресова и се радвам,че вече няма  да ходя Joy
Задължително първо се консултирай с лекаря който води ЖК. Успех! Simple Smile

# 334
По принцип по време на бременност никой лекар не отказва болнични. Отиваш при гинеколога ти и казваш че ти е тежко в работата и веднага ти пуска болничен. Първо се пуска първичен за 7 дни, а след това продължение за месец (или колкото искаш). Съмнява ме че някой лекар ще ти откаже болничен лист.

# 335
Мерси за инфото, от месец май ще се поискам болничен и така..
Тук на работа идват болни, с гнойни ангини, температури , никой не се съобразява, че съм бременна и якоооооооо ми писна
За сетен път се убедих, че всеки гледа себе си..и не го интересува

и аз мисля, че няма да ти откажат болничен  Peace
за съжаление и в моя офис е така  ooooh! към момента си ползвам платената отпуска. останах ми още 2 седмици, които се надявам да взема през април. така половината месец ще ходя на работа само ... Praynig после май с болничния все някак ще избутам месеца до юни.

# 336
  • София по рождение
Ако лежиш в болница ти издават 30 дни оттам. После личния ти гинеколог може с ЛКК да ти ги удължава и така до края на бременността. Аз съм така. В тези седмици, в които сме вече дори няма да ти трябва да влизаш в болница. Гинекологът знае как и може да ти ги даде. Знам, че имат някакъв лимит, та затова при мен се наложи да влизам в болница, а и добре че стана така, че ми откриха разни неща и трябваше да лежа. Засега се спасих от лоши очи и куп неприятности, но след година-две ще трябва да потърся друга работа. Не могат да ме гледат, че съм бременна и не можаха да ме съкратят.
Витамини не пия, пробвах, но много ми възбуждаха апетита, а и ми ставаше лошо от тях.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 18:37 от helli_sun

# 337
Леле, изписали сте света!

Веси, на третата снимка с дрешките исках с 10 дагласувам, ама нЕма. И украсата е страшна! Моя мъж утре ще ходи да пазарува ще му заръчам и украсата да вземе, че имам само малки пилета и яйца на гирлянди, но не стига тук за къщата Wink

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 18:48 от bobi40

# 338
  • София по рождение
И аз ще украсявам в началото на другата седмица, това е любимия ми празник, а сега ми е още по-приповдигнато!

# 339
На Пловдивските мами искам да съобщя,че на 17.03 от 11:00часа във Вис Виталис на бул.6-ти септември 268 ще има безплатно училище за бъдещи родители.

Конкретна тема ще има ли? Ако имаш още информация, моля те, сподели я.

Аз днес ходих до Вис Виталис за кремчета против стрии, та се сдобих с една листовка по въпроса. Не знам обаче информацията в нея дали се отнася за конкретният ден или по принцип. Та ето какво пише:
- всичко за бременността и първи грижи за новороденото
- лекции на специалист с упражнения и демонстрации
- запознаване с бебешката козметика, храни и дрехи.
Дано съм била полезна.

Иначе днес ходих на преглед в ЖК. Дръжте се да не паднете  Mr. Green Попитах колко тежи бебчо и лекарката ми каза 1 200 гр.  Laughing а по таблица трябва да сме не повече от 700 гр.  newsm78 Ама на 25 съм на частен преглед и определено ще се консултирам допълнително, че тези мерки ме плашат  Stop  

# 340
 Shockedмалее ма много сте големи Вие, ехеее моята мома днес я измериха само 500 гр. има да Ви гоним с мерките. Според мен нещо са сбъркали с мерките, но здраве да е само да е добре бебето. Hug

# 341
  • Пловдив
На Пловдивските мами искам да съобщя,че на 17.03 от 11:00часа във Вис Виталис на бул.6-ти септември 268 ще има безплатно училище за бъдещи родители.

Конкретна тема ще има ли? Ако имаш още информация, моля те, сподели я.

Аз днес ходих до Вис Виталис за кремчета против стрии, та се сдобих с една листовка по въпроса. Не знам обаче информацията в нея дали се отнася за конкретният ден или по принцип. Та ето какво пише:
- всичко за бременността и първи грижи за новороденото
- лекции на специалист с упражнения и демонстрации
- запознаване с бебешката козметика, храни и дрехи.
Дано съм била полезна.

Иначе днес ходих на преглед в ЖК. Дръжте се да не паднете  Mr. Green Попитах колко тежи бебчо и лекарката ми каза 1 200 гр.  Laughing а по таблица трябва да сме не повече от 700 гр.  newsm78 Ама на 25 съм на частен преглед и определено ще се консултирам допълнително, че тези мерки ме плашат  Stop  

Ето го линка за лекциите във Висвиталис  Peace
http://www.supermamabg.com/catalog/show_articles?section=9

А това е на 9 месеца - тези лекции също са безплатни, но има куверт - т.е. поръчваш си нещо за 4лв. Лекторите им, с малки изключения, са много добри  Laughing

http://www.9m-bg.com/?p=news_inner&sub=115

# 342
Здравейте.
Bambiniq, честито!!! Пожелавам ви ден, изпълнен с красиви емоции и щастлив семеен живот.   bouquet
Честито на виделите гащите. Светлана79, честито момиченце. Аз много исках и второто да е момиче, но не ме огря. Здраве да е.  Grinning
Има отново нови мами, добре дошли.  Hug
Лястовичке, чудесна украса. Браво. Красота.  Heart Eyes
Момичета, с тези болнични, които си пускате, няма ли да ви се намали после размера на майчинството?

# 343
Момичета, с тези болнични, които си пускате, няма ли да ви се намали после размера на майчинството?

Не, намалява се само заплатата. Плащат 80% от заплатата и когато решат ти ги превеждат.
Аз от 10 години работя и като изключим една варицела за първи път ми се налага да си вземам болнични. Ама си трябват, много тежки първи 3 месеца изкарах, добре че се случиха много почивни дни по коледа, че цялата отпуска дето ми беше останала опуках тогава също.

А за колегите, и при мен е така. Никой не се съобразява. Идват си постоянно болни на работа, на 2 пъти се разболявах за 2 седмици, много се бях изнервила, ама и аз като не смеех да се обадя и да си искам болнични. Вече като знам как стоят нещата и колко е опасно за бебка повече такива рискове няма да поемам. Болен ли е някой в стаята и си кара настинките в офиса, ще си стоя вкъщи  Crossing Arms

В крайна сметка бебка ми е по-важна  smile3522

Bambiniq честито и от мен, и да те слушат  hahaha

# 344
подсетих се да ви питам за витамините! аз ги пия от момента,в който разбрах,че съм бременна (две седмици след зачатието) и не ги спирам. това вредно ли е? аз чак сега се сещам,че май и те си имаха система на приемане? сега ако ги спра да кажем за един месец дали е добре?

За витамините е хубаво да са витамини за бременни - имат двойно фолиева киселина и малко повече калций и желязо.

По време на бременност количествата минерали + витамини, което ти трябва се удвоява, но пък приема на храна трябва да се запази почти същия като калории, което е много трудно да стане само с храна, дори да се храниш само с полезна храна. Когато на бебо не му стига нещо той си го взема от запасите на твоя организъм. Ама тези запаси организма си ги складира за да може да ги ползва, когато е нападнат от вируси. Затова имунната система на бременните е отслабена в сравнение с останалите хора и бременните се водят рискова група, когато стане дума за грипове и всякакви такива вирусни.

Най-добре се консултирай с лекар дали и какви са ти необходими, обикновено гледат и кръвните изследвания(за желязото).

Много ти благодаря

Общи условия

Активация на акаунт