В 6-ти месец търколи се вече ЮЛСКОТО човече!

• 31 239
  • 746
  •   1
Отговори
# 345

Веси, на третата снимка с дрешките исках с 10 дагласувам, ама нЕма. И украсата е страшна! Моя мъж утре ще ходи да пазарува ще му заръчам и украсата да вземе, че имам само малки пилета и яйца на гирлянди, но не стига тук за къщата Wink

Heart Eyes Бобе,тогава така ще ви дойдем да ви искаме момата.С блузката на Мечо Пух !  hahaha
Примерен мъж имаш,щом и украса ще пазарува ! Моят е абсурд на тема украси.Даже не може да ги гледа,че все му пречат !

# 346
Благодаря на Юлченце и на Авиа за информацията.На мен лично повече ми харесва лекцията на сп.9 месеца,която е на 15.03 и смятам да отида на нея.Ще се радвам ако има и други мами.

# 347
Ивка,ще търся тези дни из нета за нумерологията.Ще ми се поне малко да съм информирана,а то че накрая ще е каквото каже док - да,но аз все пак да си имам едно на ум.

# 348
  • София
Момичета, с тези болнични, които си пускате, няма ли да ви се намали после размера на майчинството?

Зависи колко време си се осигурявала на моментната си заплата.
Нормалният болничен (80% от брутния доход) се изчислява на база на последните 6 месеца.
Болничният за бременност и раждане - на база на последните 12 месеца.
Така че ако в 12-те месеца преди болничния за бременност и раждане вземеш нормален болничен, но в 6-те месеца на този болничен имаш и по-нисък доход, моменталически си намаляш майчинството.

Конкретен пример:
Моят болничен за бременност и раждане ще бъде издаден на 1 юни. 12-те ми месеца се броят от юни 2009 до май 2010. От Юли до Ноември 2009 доходът ми е 1200, а от Декември до Май ще бъде 2000. Ако си взема болничен през април, примерно, доходът за него ще се изчисли на база за Октомври и Ноември 2*1200 и за останалите месеци 4*2000, тоест доходът за този болничен вече ще бъде намален. Така намаленият доход вече ще се отрази насреднодневния ми доход, от който ще се изчисли майчинството.

Малко сложно го обясних, дано не ви е било скучн.

# 349
vtrendy, не си била скучна. това са полезни неща  Peace
моята информация е като твоята. аз за това до май карам на останала отпуска и по-малки периоди от ходене на работа ...

# 350
аз също съм в болнични от 2 месеца и така ще карам до края.влязох за 3 дена в болницата и от там ми дадоха още 30 дни и след това с комисия дават по трийсет дни.имаме право на 180 дни преди официалните 45 дена преди раждане .вземаш 80%от това на което си осигурявана.аз си вземам болнични колкото ми е била и заплатата.осигуряват ме средно 600-700всеки месец е различно и вземах чисто 510 -520 лв заплата толкова ми е и болничния в момента,така че по добре да съм си в къщи разлика няма освен ,че го няма напрежението от работа.
тук има интересна информация:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418552.0

# 351

Веси, на третата снимка с дрешките исках с 10 дагласувам, ама нЕма. И украсата е страшна! Моя мъж утре ще ходи да пазарува ще му заръчам и украсата да вземе, че имам само малки пилета и яйца на гирлянди, но не стига тук за къщата Wink

Heart Eyes Бобе,тогава така ще ви дойдем да ви искаме момата.С блузката на Мечо Пух !  hahaha
Примерен мъж имаш,щом и украса ще пазарува ! Моят е абсурд на тема украси.Даже не може да ги гледа,че все му пречат !

Wink Веси, на стари години си взех по-млад мъж Wink не се оплаквам, ама не му е лесно като съм тръшната сега на легло ... той е всичко в къщата, няма как ;-( на мен ми е жал, но е много лют ако посегна да мърдам ...

# 352
  • София
ако си била осигурявана достатъчно дълго време на тази заплата, няма проблем - болничният ще е на същия доход, като заплатата.
аз, обаче, искам да си вдигна обезщетението и си плащам по-високи осигуровки сега; няма смисъл да излизам в болнични, щото ще захапе по-ниския доход.....

# 353
  • Sofia
Здравейте,
Благодаря на мамите поздравили ме за втората девойка.  bouquet
Аз мисля до последно да си работя, но в първият момент в който се почувствам не дотам добре, съм си взела болничен. Нали бебето е най-важно, така, че ако трябва ще си пазя леглото до края на бременността. Но сега движението много ми помага или поне така си мисля. Отделно не ми остава време, за да мисля непрекъснато какво да хапна отново. Mr. Green
Аз искам да питам мамите, които вече знаят, че бебчовците им са момченца, могат ли да опишат как им изглеждат коремчетата, като форма и накъде растат. Не знам защо, но аз все още си имам усещането, че бебето в корема ми е момченце, а не момиченце.А и някак си корема ми изглежда по-различен спрямо първата ми бременност, а някоя от вас знае ли дали това има някакво значение?
Аз искам да ви се оплача, че изобщо не мога да се ориентирам каква количка да си вземем и колкото повече модели разглеждам, толкова повече се обърквам. Не можем да си позволим от тези над 1000 лв, но и искам нещо по-качествено. Това, което искам е да става и за лятото( т.е за новородено) и за зимата и да не е много тежка, защото живеем на последния 4-и етаж в кооперация без асансьор и най-вероятно ще трябва всеки път да си я свалям и качвам сама. Моля ви дайте ми предложения.
Хубава ви вечер!
П.С.Вече преотстъпих часа при доц. Томова на една мама.

# 354
с предната бременност излязох в общ болничен още след 2 месец. бях си сметнала че няма да надвиша 180 дни за календарната година и бях ОК. но тогава още и двата вида болничен се изчисляваха на 6 месечна база. говоря за 2008г. излязох така рано в болничен , защото работя в Девня. и въпреки, че в администрацията, въздуха и е кофти и лашкането по автобусите всеки ден също. варненските мами ще разберат най-добре Simple Smile та нямах проблем с болни4ните тогава. сега не ми се налага, защото съм все още в майчински. дори с болничния 45 дни преди термина си прекъсвам майчинството. а парите, които ще получавам са същите като с първото дете. поне така се надявам.

# 355
svetlana79  добре дошла при тъщите  Hug
За количката аз понеже от 2-3 месеца изчетох света сигурно, питах кого ли не... мога да ти предложа нещо добро по мои впечатления и на мои познати майки. Peg Perego Uno - много лека - 10кг., много удобна, става и лятна и зимна - за новородено, върти се дръжката и цената е около 600-700лв. И другия вариянт е на ABC Design /mamba, condor 4s/ - също чудесни колички с по два коша - зимен за новородено и летен, много са здрави и лекички - 740лв. с двата коша.
Да не прозвучи като реклама... не продавам колички  Naughty, но това е мнението ми изградено за 3 месеца, понеже и аз търся нещо подобно.

# 356
svetlana79 бях за бравила за тази количка, но аз мн я харесах.

http://www.maclarenbaby.com/global/content/view/106/498/lang,en/

щях нея да си взема ако не ми беше паднало ефтинкото Quinny Speedy. става и за новородено. лека е. и е с удобен и широк летен кош. струваше 5 стотака в хиполенд. сега незнам дали още се предлага. за триколко, която е мултифункционална е супер. не е като бертони и кенгуру, без да се засягат техните фенове Simple Smile в общи линии, наблюденията от познати са ми, че тези които в началото решат да пестят от количка си купуват поне още една и нищо не спестяват. само трупат вехтории. това е мое мнение и не искам никой да ми се сърди.

а относно коремчето, аз сега чакам мома, а предното беше момче. при мен поне с момчето корема ми беше като баскетболна топка вирната нагоре. на талията ми беше лепнато всичко. сега с момата е ниско коремчето и е по-малко. също е по-издължено. но към края незнам как ще е. ама колко мами искат 2 моми, а ти мъж та мъж Simple Smile но може би си права, да го искаш, защото мамите обожават синовете си. нали знаете къде и кога една жена среща перфектния мъж - в болницата, малко след като го е родила  Joy

# 357
  • IT
Аз мисля след 2 юли да си взема оставащата ми отпуска и после кавото остане от 45 денаСега съм 4 дена в болничен и то защото мн ме ядосаха на работа и въобще не се съобразяват, въпреки тези болнични на мен като цяло заплатата ми не се намалява драстично, защото ние работим на нашите официални празници, за което и получаваме 200% за тези дни и за това и сега на 2 април и на 6, 24  май ще съм на работа,  а на 2 юни е официален празник италиански, та мисля ако всичко е живот и здраве от 3 да излезна 17 дни работни отпуск и после колкото остава до термина в болничен.

# 358
  • в Кошера
Добре дошли на новите юлски мами!  welcome
Относно формата на корема - моят е остър и малък, по-ниско ми е...+ това не съм подпухнала изобщо...в общи линии всичко дотук говори за "сини гащи". Е, да, ама не - розови са отвсякъде  Wink Peace
Та, в този ред на мисли, май всички тези неща са бабини деветини, както се изрази и Марков на последната ФМ  Mr. Green

# 359
Аз точа зъби от бая време точно  на тази : ABC - design Cobra 2010 в красивия син цвят.Триколка на мен по ми харесва.Има я и с 4 колелета и други разцветки.Към не ще поръчам кошчето за кола,адаптер към него,чанта,чадър и покривалце за дъжд и вятър.Заслужава си напълно ! Една моя дружка си взе на скоро с 4 колелета - Мамба 2010 модел.Също е много доволна.Сайтът е онлайн и направо ще си ми я доставят у дома.

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 19:24 от бяла лястовица

Общи условия

Активация на акаунт