Орхидея - тема 3

• 117 994
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Таня голям риск си е пазаруването от нета  newsm78,дано да ги съживиш  Peace
Момичета вчера всичките ми орхидейки  изведнъж тупнаха сами на земята от цветарника  #Crazy,нямаше никой до тях ,много странно ,добре че само няколко пъпки паднаха но реших днес да потърся керамични саксийки по-тежки ,защото цветовете ги накланят на една страна и падат ,доста са нестабилни в момента !
Момичета от Варна помагайте с инфо откъде мога да намеря такива саксийки и то на добра цена ,че ще ми трябват доста newsm78?

# 661
Вчера ходих в една борса за цветя. Намира се на кръговото към края на улица Кракра във Варна. Малко съм разочарована, защото повечето цветя бяха в окаяно състояние. Имаше фалчета (боже какви жаргончета ползвам вече  hahaha ) по 18 и по 23 лв. Като цяло видът им не беше добър, но пък бяха голямо количество и имаше избор. Имаше чисто бели с жълтичко в центъра на цвета и пак бели с виолетово в центъра, освен тях имаше и розови. Доста неща имаше намалени и от продуктите за аранжировка, също и саксии, но нищо не ми грабна окото.
Да си питам и аз, от къде да си купя тор за орхидеи? По възможност някъде около Колхозния.
Ах и забравих да кажа, че вчера ми беше първото поливане. Трябваше да го направя още преди празниците, но много набързо тръгнах и забравих  Embarassed . Днес корените пак не са много зелени. Това означава ли, че имат нужда от още вода?

# 662
Привет, мили момичета! Отдавна не съм се появявала, струпаха ми се малко здравословни проблеми, но вече отминават слава богу. Надявам се всички сте добре и ваШите орхидейки разбира се. При моите неЩата са все съЩите, все оЩе нямам цъфнали от старите, но им растат поне листа и коренчета. Едната я поорязох, листата бяха омекнали и кафяви, незнам заЩо. Получих и подарък, пак фалаенопсис, много интересен цвят, с два цветоноса, и двата цъфтят. А днес аз си направих подарък и Ще ви го покажа, Ще я снимам в най скоро време. На етикета пиШе милтониа, но аз съм нямала такава досега и незнам дали е такава. Има много приятна миризма. Много е красива. Хайде, Ще се включа със снимки скоро! Поздрави на всички! Hug Hug Hug

# 663
  • Плевен
Милички добро утро....абе попадна ми една снимка....и реших да споделя.Ей на това му се вика СТРАХОТНА ОРХИДЕЯ...и то не една ами две

Изтрила съм момичето,защото не ми е и позната.... Simple Smile

# 664
  • Монреал
Момичета, ето моите 2 нови от вчера!

Цветът на светлата е огромен мерих го с линийка - 11 см.  Grinning

п.п havaiskoto_dupe, прекрасна е бялата, ще бъда много щастлива, ако отгледам на моята бяла цвят, поне половината на този.

# 665
Таня голям риск си е пазаруването от нета  newsm78,дано да ги съживиш  Peace
Момичета вчера всичките ми орхидейки  изведнъж тупнаха сами на земята от цветарника  #Crazy,нямаше никой до тях ,много странно ,добре че само няколко пъпки паднаха но реших днес да потърся керамични саксийки по-тежки ,защото цветовете ги накланят на една страна и падат ,доста са нестабилни в момента !
Момичета от Варна помагайте с инфо откъде мога да намеря такива саксийки и то на добра цена ,че ще ми трябват доста newsm78?

В Баумакс има разнообразие на кашпи за орхидеи. Аз моите съм си ги сложила в стъклени кашпи ,но са ми от Бургас. Simple Smile

# 666
  • София
Най-после раздвижване в темата!

Дима, честито! И двете са много красиви!

хавайско дупе, впечатляващи са, но не завиждай толкова! Сигурно е много торена, за да стане такава или поне така да се успокояваме  Mr. Green.

Специално за Дани следващата информация е с бели букви, за да не я чете: В четвъртък в Кауфланд ще има зареждане - 13.99  Mr. Green. Дани, чакаме снимките на милтонията, дендробиума и камбрията  Grinning.

При мен няма нищо ново. Доста пъпки се отвориха, но не съм се наканила да ги снимам по-кичести. Пафчето продължава да е с два цвята, а и третата пъпка доста е наедряла  Grinning. Дали ще изхрани 3 цвята едновременно?  newsm78   Секцията не съм местила, но всеки ден наблюдавам с фенерче и няма нито движение, нито увеличение на въшките. Може пък мъжът ми да се окаже прав и да са умрели като нямат храна. На самата орхидея вчера убих нови три. Явно Лактофола не ги убива, а и за Клинеса прочетох, че не се справял. Купихме от аграрната аптека някаква отрова на прах и ще я разтваряме. Дано не уморим орхидеята по-бързо от въшките  Mr. Green.

И накрая да ви покажа орхидеята на леля. Има 14 цвята и още поне 6 пъпки. Освен това преди беше почти бяла, а сега е почти жълта, на места със зеленикави отенъци:

сега  преди

Има си и синьо мънисто против уроки, защото всеки гостенин първо за нея се лепвал и ахкал колко е хубава  Mr. Green.

# 667
  • Gone with the wind
Tаня, много е хубава орхидейката на леля ти. Сегашния й цвят прилича много на една от моите. Ако има и нещо като блестящи частици по цвета, значи е баш като моята
А за белите буквички  Laughing - в неделя бяхме в Кауфланд в Перник - имаше фалчета по 8лв, като цяло от всички налични разцветки нямах само бяла с лилави точки, но единствената такава беше в доста лошо състояние - начупени листа, видимо позагнили корени и реших, че щом външните корени са такива, тези, които са помежду корите сигурно вече са се разпаднали и пропуснах.

# 668
  • София
dima, страхотни са, честито!
Таня, тази на леля ти е направо трепач! И аз като ku4o си имам такава и пожелавам и на двете ни да отгледаме такова богатство от цветове.
Аз онзи ден бях в Кауфланд в Овча Купел и нямаше и следа от растение вътре в магазина, камо ли орхидея. Сега като прочетох, че ще има зареждане ми се прииска да се зарадвам с нова красавица, но ще видим. Иска ми се вече нещо лилавичко, че си имам вече цели 3 жълти и 2 бели, а лилавата ми кой я знае кога ще цъфне.
Прави ми впечатление, че най-новата ми, която беше от промоцията в Кауфланд за 10 лв. беше с 3 отворени цвята и 5 пъпки. Вече всички пъпки се отвориха, но и паднаха 3 цвята, което много ме разтройва. При положение, че имам една от Баумакс, която цъфти вече четвърти месец.
И да се похваля, че в къщи вече си имаме "алое". Мама имаше рожден ден в събота и колежките й са й го подарили. Много е красиво и си е голям сладур. Даже си има няколко бебета и в момента разучавам кога и как да ги отделя. Ето го:

# 669
  • София
Ако има и нещо като блестящи частици по цвета, значи е баш като моята

Като тези ли?  

Забелязала съм, че и двете ми бели орхидеи, когато са още с много свежи и твърди цветове, блестят така. После постепенно изтъняват и губят блясъка си.

Лаленце, честито ти алое!

# 670
  • Плевен
Таня и на мен много ми хареса орхито на леля ти Simple Smile
А за алоето нямам думи.Аз и аз наскоро си взех и да ви кажа с метода на пулверизирането доста бързо расте.
Големи красоти....а за ония в снимката дето ви показах...и да завиждам и да не...нямам такова място у нас Simple Smile

# 671
  • Монреал
Знаета ли на какво се дължат тези бели точки като пунктир по корените на фаленопсиса? виждат се и на долната снимка, но на другото ми фалче са по ясни.
Мислех, че просто е такъв корена, но после в един руски сайт прочетох, че е първия признак за преувлажняване и следващата стъпка е изгниване на корена?

И още един въпрос. Часто от корените ми е кафеникаво -червена, но са твърди и нямат признаци на гниене. Имали ли сте такива корени?

# 672
Нали знаеш Таня,който търси намира. Прочетох го,няма да стъпя,обещавам. Ще ме изгонят от нас,няма място,максимално съм уплътнила.
Снимки скоро,не ми остава време.
Забравила съм да споделя ,че и при на едната орхидея ми се появи ЛОЗОВА (ЦИТРУСОВА) ПОДВИЖНА ЩИТОНОСНА ВЪШКА. Изчистих я ръчно,вчера поливах и хоп гледам на още една орхидея.Сериозно се притесних.Миналата година си бях купила една бяла орхидея, на която в къщи открих такава въшка.Имаше навсякъде и по цвета,изчистих ги ръчно и цяла година нямаше.Сега откъде са се появили,нямам идея.Кажете ,ако знаете с какво да ги уморя.

# 673
Да,обаче май е влакнеста въшка.Как да разбера,изглеждат ми еднакво?

# 674
  • София
Да,обаче май е влакнеста въшка.Как да разбера,изглеждат ми еднакво?

Ето тук има снимки и под тях - отрови. Ние купихме първата от посочените за влакнести, но още се надявам механично да ги махна, защото ме е страх отровата да не се "справи" първо с орхидеята. Определено моите "домашни любимци" имат тези мустачета и плетат нещо като гнезденца от власинки. Четох, че много трудно се унищожават.

Дани, моята заразена орхидея е от Баумакс - когато беше последната промоция по 10 лева/мисля, че беше през март/. Ако си купила от там орхидеи - източника е ясен  Wink.

Дима, не ми изглежда нормален корена, но и не съм се сблъсквала с такъв проблем. Защо не попиташ в темите за болести и проблеми във FlowersNet.info ?  Там са по-компетентни.

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 15:59 от tania67

Общи условия

Активация на акаунт