на 19 март - транспортна болница, Френгов, и двете уши са с отлични изследвания и са като на здраво дете. Той си променя мнението и е против операция в този момент.
днес 29 март - и двете уши са с лоши изследвания в ИСУЛ при доц. Попова. Попова днес каза, че са лоши и ни прати при Райнов за да ни лекува. Райнов й се обади по телефона да я пита за мнение, Попова вече е за операция. Райнов звъни на професора за консултация и насрочване на операцията... Отлага се за след 3 седмици разглеждането на въпроса.
Относно днешното изследване имам съмнение, че не е съвсем достоверно. Там сестрата, която го прави й каза, когато чуе свирката в слушалките, да премести кубче. Лина избърза с местенето, сестрата я скастри. Лина се нацупи и много се притесни. Последваха много грешки от нейна страна, завъртя се като по спирала падайки надолу. И колкото повече бъркаше, толкова повече онази мърмореше. Сестрата я пита Чу ли свирката?, Лина мълчи, а после вика Не знам. Сестрата записа "Много трудно играе" - защото не преместваше кубчетата. И аз не знам какво да мисля за това изследване днес.
Съвсем възможно е детенце да се е притеснило покрай тази сестра, аз се шашкам понякога при лекари ,които викат ,карат се и незнаят как да се държат ,пък камо ли детенце толкова малко.Дано всичко е наред и тази операция да си остане само планова 
да му викат някакви нервни типове...

.