Клуб "Парфюмен Ценител" 32 - Nose: Jacques Cavallier

• 34 500
  • 645
  •   1
Отговори
# 15
Аз давам своя глас за Класик  Heart Eyes два даже давам!
Винаги съм се чудела, как един нос може да "произведе" толкова разнородни аромати?

# 16
  • NYC
Единственият парфюм от този дълъг лист който съм носила е L'Eau d'Issey - който към края направо ми омръзна; и го свързвам с един много безличен период, така че едва ли ще го повторя някога  Sunglasses

От друга страна - след малко носене Nu EDP и Stella са ми твърдо в списъка с желания  Heart Eyes и то на челни позиции. и май трябва да побързам с Nu-то защото не се намира много май. Трябва пак да пробвам Classique и нищо чудно да го пожелая за сни в които ме наляга носталгия по 90-те

А пък Serpentine и Absolu се озоваха в списъка на неуспешните опити

# 17
И мен Nu ми е любопитен. Някой да се изкаже за него? Наистина трудно се намира, не знам къде да го помириша...

# 18
Денси, благодаря за новата тема! Много красиво е подредена, както винаги.

Хмм, нямам нито един любимец от този нос (а аз обичам подправки в парфюми по принцип).  Ну харесвах много когато излезе, но после нещо стана, и инсенсът ми дойде много.  Тъмен парфюм, но мек, сладко-ванилен за мене накрая. Според мене през лятото ще задушава.  Сори, отдавна не съм го дори виждала. Някой друг ще го опише по-добре.

# 19
  • Варна
Ню ЕДП е един от парфюмите, които съм харесала най-лесно през живота си, дето казват - от първо подушване. За секунда не съм се колебала ще го бъде или не, въпреки че минава за "труден" парфюм. Силно пиперено начало, после омеква в деликатна ванилия и сладък тамян. Като стил ми прилича на Черния кашмир на Дона Каран, но Ню е по-секси, не така сух и строг. Пак си е "черен" де, но по ми се доближава като усещане до Черната орхидея. Тя пък е няколко идеи по-чувствена и разгулна, така че не знам всъщност какво описание направих  Crazy Laughing

Черният кашмир е жената-вамп, студенина има в нея.
Черната орхидея е абсолютната прелъстителка, гореща.
Ню е добре прикрита сексуалност.

# 20
Май и аз нямам любим парфюм сред изброените. Като изключа мъжките Bvlgari Bvlgari Extreme и Bvlgari Bvlgari Pour Homme - и двата много ги харесвам. Но пък в списъка са така неприятните ми Аква и Серпентин. Обаче не познавам много от творенията му, всъщност, в по-голямата му част. Трябва първо да харесам някой парфюм, за да се заинтересувам за "носа" зад него и работата му.
Ню не познавам, може би ще трябва да го подуша някъде.
Извън темата за Жак Кавалие - днес се запознах с новия (розов) Шанс на Шанел. Не знам защо има толкова негативни мнения за него. На мен ми хареса, хареса ми още когато се казваше Дейзи!
Вярно, че бях чувала, че си приличат, но не очаквах чак такава прилика! Дейзи е може би малко по-сладък и гръмогласен, а както ми се струва и по-траен.

# 21
Леле Мимс, казвай къде да го поръчвам! Само хубаво чувам, а си нямам такъв стил парфюм, чудех се за Орхидеята, но нещо не можем да се разберем с нея на 100%.

# 22
CR, опиши моля новия Chance. Как се усеща в сравнение с оригинала? (Аз харесвам оригинала, но никак не харесвам Фреш версията.)    Нещо не съм разбрала: кога е бил Дейзи?

# 23
  • Варна
Леле Мимс, казвай къде да го поръчвам! Само хубаво чувам, а си нямам такъв стил парфюм, чудех се за Орхидеята, но нещо не можем да се разберем с нея на 100%.

http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=nu+ed … ee-All-Categories

Това открих, по сайтовете не съм ровила.

# 24
  • някъде под слънцето...
Алекса го е обявила в Продавалника цената е пове4е от добра
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=1004701&cat=15

# 25
CR, опиши моля новия Chance. Как се усеща в сравнение с оригинала? (Аз харесвам оригинала, но никак не харесвам Фреш версията.)    Нещо не съм разбрала: кога е бил Дейзи?
Това беше шега  Laughing Исках да кажа, че е почти 1:1 с Дейзи на Marc Jacobs.  Laughing Занесох блистерчето на племенница ми, която има Дейзи и тя също каза, че това е той.

# 26
.....................................
Черният кашмир е жената-вамп, студенина има в нея.
Черната орхидея е абсолютната прелъстителка, гореща.
Ню е добре прикрита сексуалност.
Хм,дали затова не харесах Ню newsm78 от първи тест ми допадна,от втори също,накрая някой ми прати проба и тогава нещо се случи  Thinking Така се случи с Шанел 5 О Премиер  SickЩе взема пак,да го тествам поне Ню не ми предизвиква такива позиви,просто ми е безразличен,сладникав,но Мимси,толкова красиво го описваш,че на човек пак му се иска да пробва,ама на теб всички описания са такива красиви и ярки,дори и когато са отрицателни  bouquet

# 27
И аз така предположих, но пък очаквам всякакви маркетинг трикове от компании   Embarassed

Оо, не Дейзи!  Особено ако Дейзи е по-"гръмогласен" и по-"траен".... 

# 28
  • Boston, MA
Напоследък само ви чета тайно, че нямам време, но да знаете, че сте "виновни" за покупка на виал на Прада Интенс плюс един 50 мл бял Трусарди, това от преди малко  Laughing. А като се сетих от описанието на Мимс колко обичам Ню... май пак ще сте виновни.

Прекрасен пипер и тамян е и за мен Ню, мек и чувствен. Може би наистина има общо звучене с Черната Орхидея, все пак Ню беше издаден от Ив Сен Лоран, когато Том Форд беше там.

От останалите творения на Мonsieur Cavalier  Laughing, харесвам някои - Миднайт Поазон, Булгари Екстрем (мъжкия), L'eau d'Issey - ах, беше една епоха, в която всички миришеха на него, Jean Paul Gaultier Classique съм го имала, подарък ми беше от бивш, не е парфюм, който сама бих избрала, но много ми харесва сапунено-мекия му drydown. В общи линии не е силно представен при мен.

Лука Турин много хвали Le Feu d'Issey, аз нямам никакъв спомен, дали изобщо съм го пробвала. Някой да има мнение по въпроса?

# 29
Лоши,лоши жени #Cussing out сега ще търся пробичка на Ню ЕДП,че май съм тествала само ЕДТ newsm78

Общи условия

Активация на акаунт