Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 481
  • 811
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
ianica и от мен  Hug

# 421
Яница, за първи път влизам в темата, но приеми и моите искрени  Hug Тъй като сега ще влизам по-честичко в тази темичка се надявам скоро да имаш повод да се похвалиш с добри новини  Peace

Момичета, в петък на рутинен годишен преглед откриха, че имам Хашимото  Sad Още не съм ориентирана в новосъздалото се положение, но сега ще се върна назад да почета малко повече информация. При първото отваряне в google попаднах на ужасно песимистична информация и след половин час изключих компютъра много подтисната. Радвам се, че открих тема и в "моя" форум. Явно не съм единствената и явно не е края на света. Отивам да чета назад.
Лека и успешна седмица на всички   bouquet

# 422
Няма страшно,мила Hug!В първия момент е нормално да се стреснеш.Не е чак толкова страшно това Хашимото.Има много по-лоши болести.
Почети и ще видиш. Simple Smile

# 423
  • София
Момичета, привет. Аз миналата седмица бях на един курс и нямах много време да влизам тук. Сега искам да ви пожелая лек ден и успешна нова седмица.

Яница, прегръщам те  Hug горе главата.

# 424
Някой лекувал ли се при ендокринолог от Велико Търново и да има мнение?

# 425
Няма страшно,мила Hug!В първия момент е нормално да се стреснеш.Не е чак толкова страшно това Хашимото.Има много по-лоши болести.
Почети и ще видиш. Simple Smile

Благодаря ти  Heart Eyes

# 426
Яница  Hug  Hug Hug
Бъди силна,вярвам че скоро ще видиш отново 2-те чертички и всичко ще бъде наред.

madchen,нормално е така да реагираш.На мен ми трябваха около 2 месеца за да свикна с тази диагноза.

Някой лекувал ли се при ендокринолог от Велико Търново и да има мнение?
Моят съвет е ако искаш наистина добър ендокринолог да дойдеш при д-р Катя Тодорова когато преглежда в Плевен.
Тук идват пациенти от Свищов,Ловеч,Троян,Велико Търново,Русе и др./знам това понеже графика й е на бюрото и съм хвърляла по едно око когато  съм на преглед   Blush/

# 427
erota, страхотна си  Joy Ставаш за агент на ФБР, спокойно можем да те обявим за главен агент на Хашимотската ни група!  Heart Eyes    bouquet

# 428
  • София
Здравейте, момичета!
Ново начало, поздравления за празника малко на патерица!   bouquet Желая от сърце много здраве, любов и сбъднати мечти!
Яница,  Hug

Аз се записах при вас преди около 10 страници и имах доста въпроси, но реших първо да изчета темата за да не спамя с вече дискутирани въпроси.
Ето това са ми изследванията, още не съм се видяла с ендокринолога ми, защото е в отпуск до края на тази седмица.
ХОРМОНИ
Показател                   Мерна ед.              В реф. граници          Извън реф. граници         Референтни граници
FT4                                 pmol/l                            16.35                                                                 12.0-22.0
TSH                                 μIU/ml                                                                4.60                               0.27 - 4.2
СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
Показател                    Мерна ед.            В реф. граници             Извън реф. граници        Референтни граници
TAT /A-TG/                         IU/ml                                                                 437.2                               0 - 115.0
MAT /A-TPO/                      IU/ml                                                                 232.0                               0 - 34.0

Това, което разбрах от темата до тук е, че на всички се изписва едно и също лечение, но в различни дози. Видях, че има момичета с инсулинова резистентност като мен, но ме интересува как стои въпроса с цикъла ви? Аз съм с поликистоза и пия противозачатъчни, но ще говоря с доктора да ги спра и се надявам ако вкарам хормоните в норма да ми идва навреме и без Диане 35. Дали ще стане?

# 429
White_tulip, мисля че ще се получи това с цикъла и идването му навреме. Преди да разбера, че съм с Хашимото ми закъсняваше толкова много /15-20 дена/, че всеки месец мислех, че съм бременна. След като започнах да пия Л-тироксина, без да вземам противозачатъчни, цикълът ми стана като часовник, а сега ми идва даже от 3 до 5 дена по-рано и пак започнах противозачатъчните.
Пожелавам ти бързо влизане във форма, след започване на лечението с хормора! Hug  bouquet

# 430
  • София
Ох, знам си аз, че сте супер мили и отзивчиви, ама защо до сега не съм писала?  Hug
Благодаря!
Като се вредя при доктора ще пиша какво е станало, въпреки това мисля да посетя и тази д-р Тодорова. Можете ли да ме ориентирате за цените на прегледите и ехографа?

# 431
Здравейте, момичета!

Изчетох тази и предишната тема - не очаквах, че ще отнеме толкова време, но беше много интересно, а и така имам усещането, че ви познавам:) Ianica, искрено съжалявам!
Птица, благодаря за прекрасната тема - много е полезна.

За първи път се включвам не само в темата, но и във форума. Преди по-малко от месец ме диагностицираха с Хашимото и горе долу изчетох всичко.
Преди да си задам въпроса/те - на 32г, съвсем случайно ми откриха Хашимото, след като от няколко месеца ходя в репродуктивна клиника. До преди това ни уверяваха, че всичко ни е наред и след като не се получава се готвехме да пробваме инсеминация. Като открих хашимото, дори се зарадвах, че може да има някаква причина (не задължително) за незабременяването. Може би не са ми изследвали тсх (не ги оправдавам) защото нямах никакви симптоми за проблеми с ЩЖ - имам редовен цикъл, уж редовна овулация, не съм напълнявала безпричинно......никакви оплаквания.
ТСХ - 7; ТАТ 196; МАТ 301; ФТ3 и ФТ4 са в норма. Д-р Начев ми предписа 50мг лтироксин на ден. Като гледам обаче всички препоръчвате д-р Тодорова - може би ще трябва да я посетя и нея.

Въпросът ми е за тези, които се опитват да забременеят:
Правили ли сте други имунологични изследвания? Първите няколко дни след диагнозата се зарадвах, че знам евентуалната причина за проблема, сега обаче започнах да се панирам, че може да е индикация и за друго автоимунно заболяване. Д-р Наче каза, че Мат и Тат не ни интересуват за забраменяване и няма какво да се направи за тях.

Пожелавам хубава седмица на всички и не можете да си представите колко се радвам, че ви открих!

# 432
Добро утро всики!Благодаря за всичко! HugВчера ходих при моята си гинеколожка, бият ми ОКСИТОЦИН до сряда и после пак на лекар , за  да се види дали има нужда от кюртаж(а така ме е е страаааах)Сега най-важното е да се възстановя.Радвам се че сред вас намерих приятелска подкрепа!Лек и успешен ден на всички!

# 433
  • София
zazaza Здравей, аз също ходя при Начев,него ми го препоръча лекар от репродуктивна клиника и смятам да му се доверя. Аз от м.2 съм на лтироксин 25 и вече седмица на 50, с ТСХ 5,86.Борбата е да го сваля под 2.5 за да подновиме опитите.
Имам 3 аборта-2 спонтанни и 1 кухо яйце всичко това през 2009та година. Имам цикъл като часовник,няма поликистоза и лесно забременявам-проблема идва явно после.
Правила съм всякакви изследвания включително и имунологични-Нк клетки,АФА и т.н; генетични сме правили,както и тромбофилия,вирусология и прочие;
Хашимото аз си го открих докато разследвах да намеря някаква причина и напрактика е само то/ако може да се нарече то причина/ и имам проблем с усвояването на фолиевата с 35%.Когато сега ми се вдигна ТСХ -то по телефона с Начев-ми увеличи дозата, питах го дали да взимам Селен-той спомага за евентуално намаляване на антителата той каза ако ми се пие да го пия,питай го ако искаш и ти.Наистина антителата не ги гледат повече,само ТСХ.
Съвета ми е да не ходиш при няколко лекаря,освен това Начев е добър, да не ходиш защото ще се объркаш много...

# 434
  • София
Момичета, знаете ли каква е ролята на тези ТАТ и МАТ, аз от тях се бях наплашила, че са високи. Има ли начин и те да влязат в норма с диета или хапчета...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт