Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 498
  • 811
  •   1
Отговори
# 450
Дали може малко повече информация за това диспансеризиране, че аз нищо не знам за това. Като го има - прегледи ли, изследвания ли, нещо полага ли се? Защо се прави?
Да така е както казват Николови. Ходиш си при него като при личен. Полагат се  и прегледи и изследвания в зависимост от степента на заболяването. Този ендокринолог има повече талони и ако се налага друг специалист - вместо личната може да ти го даде ендокриноложката.

# 451
Момичета, мисля си за инфото от 1 страница. Светло зелени листа- сега е сезона на марулите, спанака, лапада и т.н. Тези зеленчуци вредни ли са за нас? Как мислите?

Знае ли някой изследванията -      имунно-реактивен инсулин и кръвна захар - колко струват? Скъпи изследвания ли са? Смятам да си ги направя във ВМИ-Пловдив лабораторията.

# 452
Здравейте всички, повече от два часа чета и се чудя да пиша или не. Моите проблеми по принцип не са един и два. Бременна сам в 9г.с. това ми е втора бременност, първата приключи с мъртво раждане в 34г.с. От там се тръгна по иследвания и какво ли не дотук излезнаха доста неща диабет ( който беше само по време на бременността сега сам с добри резултати) , тромбофилия ( хомозиготен носител 4G/4G) , недостиг на фолиева киселина. Днес си взех резултатите от TSH- 8.380 ( 0,35-5) и в момента сам в абсолютна паника тъй като и без това сам с една шепа лекарства а сега и това. Утре съм на лекар при гинеколога ми как ще изкарам до утре незнам. Все се надявах че този път всичко ще е наред а сега ............... Съжалявам ако ви звуча объркано ,но наистина много ме е страх не искам да губим още едно бебе незнам просто доколко това с TSH е страшно ( забравих да кажа че през септември ми беше 1,49 ) . Много ли е опасно за бебето , дали навреме го откриваме , нищо незнам по прочетох малко но все пак незнам много ме е страх. Сажалявам ако се увлякох в писане но наистина сам изплашена. Яница съжалявам за това което ти се е случило и стискам палци скоро да има добри новини.
          Имах нужда да споделя не само да чета и да плача в къщи. Благодаря ви ,че мога да го направя тук.

# 453
mimi, другите момичета имат доста повече опит от мен, така че те ще са ти по-полезни. хубаво е да четеш, за да се информираш, но е абсолютно безполезно да си седиш и да си плачеш във вас. Най-важното е веднага да отидеш на ендокринолог!!!! той ще прецени необходимата доза, която по най-бърз начин ще свали нивото на ТСХ до необходимото.

# 454
Мерси zazaza ми утре отивам при генеколога а от там най-вероятно доколкото говорих с него днес ще повторим иследването и сигурно следва ендокринолог мен ме плаши това че незнам от кога е така и навреме ли съм се иследвала и най-вече страшно ли е за бебето късно ли е  cry  . Допълнителен проблем ми е това че съм от малък град абе с две думи лудницата е пълна. И днес като стана така се зачудих , че всъщност тука в моя град тези иследвания не се правят мен ми пращаха кръв в София за иследване тоест колко ли майки от моя град имат този проблем а дори не подозират. Да не говорим че тук въобще не ги предписва гинеколога тези иследвания и през миналата ми бременност идея нямам какво TSH съм имала те тогава за диабета не ми казаха до 7 месец . Ужас просто е страшно. Но спирам до тука и без това всички имате достатъчно грижи и ще се опитвам доколкото мога да ви спестявам и моите. Просто ако някой може да ми каже какви може да са последствията за бебчето и въобще навреме ли се усетих. Моля се всичко да е наред и ви благодаря че ви има  Hug Praynig cry cry

# 455
Мими,не се притеснявай! HugПо принцип не е желателно ТСХ да е високо,но мисля,че тук имаше едно момиче,което забременя с ТСХ 100.Всичко е божа работа!
Важното е възможно най-скоро да се консултираш с ендокринолог.

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 22:48 от ново начало

# 456
Да Божа работа е . Мерси за подкрепада а на ендокринолог просто до дни отивам и само да не е късно. Благодаря още веднъж.

# 457
  • София
mimi83api, за сега се опитай да бъдеш спокойна, защото бебчо усеща, когато мама страда. Опитай да запазиш хладнокръвие, единствено се сещам да не ядеш нещата изредени на първа страница, защото колкото и да са полезни докато не разбереш какво точно да правиш можеш да се ограничиш поне от тях. Аз доколкото знам с високо ТХС трудно се забременява, а ти това вече си го постигнала, така дано това наистина е твоето бебче и се гушкате след няколко месеца!  Hug

# 458
mimi83api, хич не се обвинявай, че понеже си от малък град чак сега те диагностицират  Naughty Аз посещавах частен гинеколог доста преди да забременея, следиха ми бременността платено в частна клиника, родих платено в същата клиника и НИКОЙ не ми е пускал TSH. Оказа се, че проблема ми не е от вчера, а е още от преди да забременея  ooooh! Така, че това, че съм в София не ми е помогнало. Гледай напред, слушай лекарите и си мисли на кой ще прилича бебчо. Живота е като стълбичка в кокошарник (къс и осран) няма време да се самообвиняваме и самосъжаляваме. Сто хиляди пъти премислях защо след толкова информация която събрах когато реших да имам бебе не съм си пуснала TSH  Embarassed Не успях да си отговоря ... Каквото било - било, сега ще си гледаме живота, няма да отлагаме хубавите моменти за утре. Радвай се на бременността си сега  Peace Стискам палци и ти пожелавам да ни зарадваш след някой месец с хубава новина   bouquet

Радвам се, че ви намерих, момичета  Hug

# 459
Наистина много ви благодаря момичета за подкрепата и куража помогнахте ми да започна деня с усмивка Hug  Heart Eyes . След няколко часа тръгваме към лекаря наистина дай Боже всичко да е наред с мъничето, надявам се като се върна новините да са добри. Иначе за храната като разбрах веднага започнах да се съобразявам , но честно казано си падам по забранените храни  Embarassed и дано сега с диета и може би малко лекарства се нормализират нещата. Благодаря ви още веднъж , до скоро и целувки от мен . Страхотни стееее.

# 460
mimi,късмет! Flowers Four Leaf Clover

# 461
мерсииии много  Hug

# 462
mimi   bouquet Аз съм тази която беше с TSH >100 в 7ма седмица. Забременях  с не много високи стойности(около 5), но от самата бременност се покачва необходимоста от повече хормон, понеже бебо тогава си няма щитовидна жлеза, трябва да си набави  дозите от мама. Затова се получава рязкото покачване на ТСХ. И аз като теб бях изпаднала в страхотна паника и ужас - какво ще стане и какви ще са последсвията, но слава богу до момента всичко е наред с бебона. До 19та седмица успях да сваля TSH на 2.19.
Мисли позитивно радвай се на бебо и каквото ви е писано ще стане, само хубави емоции ти желая Praynig.
Пиши за резултата от прегледа.   bouquet

# 463
  • Пловдив
Здравейте,имам следния въпрос:след като съм бременна и имам доказано Хашимото ендокринолога може  ли да ми пусне повече от един път по здравна каса хормоните ТСХ и ФТ4 за годината?личния днес викаше че акушер-гинеколога при който се зашиша на ЖК можел да ми дава направления за специалисти и за изследване на хормоните уж.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 19:43 от niko11

# 464
Момичета, да ви попитам нещо - ендокринолозите ви през какъв период от време ви пращат на ехограф на жлезата?

Някой знае ли нещо за Прасунчо??? Tired

Общи условия

Активация на акаунт