Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 582
  • 811
  •   1
Отговори
# 465
Писана,мен ми направи ехо на ЩЖ края на септември и после на 5ти януари пак.Струва ми се кратък периода,но незнам. newsm78

# 466
Ново начало, благодаря за отговора !   bouquet
А ендото ти споменевал ли е на какъв период се прави ехо или само при проблеми, евентуално болки или подуване на гушата те изпраща?

# 467
  • София
Момичета, мъчи ме един въпрос. Имам си гинеколог-ендокринолог, много хубави неща съм чувала за него и аз самата също съм доволна. Обаче се чудя дали да не се прехвърля при някой ендокринолог, който има повече опит с проблемите на щитовидната, а Коларов да ми бъде само гинеколог...  newsm78 В кабинета му нито има такъв ехограф за гледане на жлезата, а само коремен и вагинален (нали не става дума за едно и също  newsm78). Притеснениети ми идва от факта, че Коларов ми е изписвал противозачатъчните, познава състоянието ми и ако сега друг лекар реши да ме лекува по друг начин не знам какво да правя...  Confused
Вчера си записах час чак за 05 май и ще говоря с него дали ще се справи с мен, но ми е много притеснено  ooooh!

# 468
Момичета, мъчи ме един въпрос. Имам си гинеколог-ендокринолог, много хубави неща съм чувала за него и аз самата също съм доволна. Обаче се чудя дали да не се прехвърля при някой ендокринолог, който има повече опит с проблемите на щитовидната, а Коларов да ми бъде само гинеколог...  newsm78 В кабинета му нито има такъв ехограф за гледане на жлезата, а само коремен и вагинален (нали не става дума за едно и също  newsm78). Притеснениети ми идва от факта, че Коларов ми е изписвал противозачатъчните, познава състоянието ми и ако сега друг лекар реши да ме лекува по друг начин не знам какво да правя...  Confused
Вчера си записах час чак за 05 май и ще говоря с него дали ще се справи с мен, но ми е много притеснено  ooooh!
Не го прави, ако е само заради ехографа! Моят ендокринолог също няма ехограф и ме изпраща при д-р Гяурова. После гледа снимката и становището от д-р Гяурова и ми обяснява какво що. Това, че няма ехограф не го прави по-малко добър професионалист. Hug

# 469
  • София
Привет, имам резултати от цитото- Пап 3а, със съмнение за ЧПВ, обаче се оказва, че не е ЧПВ- всички възможни тестове за отрицателни-тип 6/ 11 и 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 52, 56, 58, 59, 66 . Ще премина през лечение с антибиотици и после ще се види как ще е положението- май накрая ще се окаже инфекция  Praynig

От притеснение сигурно съм качила ТСХ, всеки ден ме стяга гушата  Sad

# 470
Писана,бях чела,че ехо се прави на 6 месеца.Моето ендо ми се струва,че ми направи ехо,защото иначе трябваше да му платя само за преглед,който се състоеше от пет минутен разговор.И за да удължи прегледа ме попита дали искам да ми направи ехо,а аз казах както прецени и така...Какво разбирам аз,че да ме пита? newsm78
Както и да е.Направи го,но според мен нямаше нужда.Нямах никакви оплаквания,всъщност той изобщо не ме пита как се чувствам.

# 471
  • Пловдив
Въобще не ми е ясно колко често трябва да се прави ехография. Май веднъж като за начало и после кой както прецени според оплакванията. Първата ендокриноложка въобще не спомена за ехография. А миналата година ходих при една, която има в кабинета си ехограф, но въобще не ми предлагаше да ми прави. Аз сама си поисках ей така за разкош. Те нещата не се променят толкова бързо. Мисля, че по-често се гледа, ако има възли. Да не говорим, че всеки вижда различни неща на тези ехографи!

# 472
Little Evil, честито за чудесната новина! Дано и занапред всичко да е наред и да нямаш поводи за притеснения! Отпусни си сега душичката, че то от такива неща човек наистина може да откачи от ужас  Hug  bouquet

Ново начало и hot pepper, попитах, защото от първоначалното поставяне на диагнозата, преди година и половина някъде , не са ме гледали на ехо, но последният път ендото каза, че периодично трябва да се гледа жлезата на ехограф и е крайно време вече пак да се прегледам. Та се чудех на какви отрязъци от време приблизително се прави този преглед и какво се гледа - само за възли или има и други опасности. Май ще си правя пак списък с въпроси, като ходя при доктора. Crazy

# 473
Моята лекарка ми каза, че е препоръчително 4 пъти в годината контролни прегледи и 2 пъти в годината ехограф.
Little Evil, дано всичко бъде с happy end  Hug Лека и спокойна нощ на всички! Аз напоследък съм станала много плашлива, все ме е страх нещо да не ми стане, да стоя сама у нас, да не стане земетресение, да не се счупи автобуса, в който пътувам, направо ще лудна....

# 474
Моята лекарка ми каза, че е препоръчително 4 пъти в годината контролни прегледи и 2 пъти в годината ехограф.
Little Evil, дано всичко бъде с happy end  Hug Лека и спокойна нощ на всички! Аз напоследък съм станала много плашлива, все ме е страх нещо да не ми стане, да стоя сама у нас, да не стане земетресение, да не се счупи автобуса, в който пътувам, направо ще лудна....
Благодаря за отговора!  bouquet

А, за страховете, които описваш - възможно ли е да ти се е вдигнало ТСХ, кога последно се изследва? Мен такива страхове, аз го наричам параноя ме налегнаха с пълна сила, когато ТСХ ми беше високо, точно преди да разбера , че съм Хашимотка. Да не ти разправям в какви филми на ужаса се бях вкарала, добре че от Л-тироксина постепенно се оправих.

# 475
  • София
Момичета, а как сте с килограмите и дали ще се повлияят от Л тироксин? Ако не, има ли някоя, която пие и метфогама?

# 476
Момичета, а как сте с килограмите и дали ще се повлияят от Л тироксин? Ако не, има ли някоя, която пие и метфогама?
Да,спокойно!Като вкараш ТСХ в норма и кг ще се нормализират.

# 477
Писана, сега си гледам в тефтера и последно ходих на лекар края на февруари и тогава ТСХ ми беше 1.87, един месец преди това ми беше 3 и го смъкнах с 25 мг еутирокс. Ама сякаш преди повече ме беше страх от всичко, може и от това да е, както казваш ти. А сега да ви се оплача вече ме боли и между гърдите нещо, точно където започва стомаха, гастрит ли какво е, не знам. Ама аз пия хапчета още от края на декември и още не съм г и спряала-то не беше алергия, сърце, кръвно, вирус........... Да не ви казвам пък, че за първи път като ме заболя там и си помислих, че може да е от сърцето нещо и щях да търча на лекар, естествено беше почивен ден и бях сама у нас и още повече се бях филмирала. спирам с оплакването  #Crazy
Мими чакаме резултати от прегледа Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 10:07 от setibeti

# 478
Здравейте момичета , аз се включвам отново с въпрос при вас  Embarassed
Март месец тази година ми потвърдиха диагноза Хашимото , с много високо ТСХ и А-ТРО , пия Еутирокс 50мг. Имам две мъртви раждания в 6 месец , ендокриноложката е на мнение че може би Хашимотото е една от причините , но май не ми се струва на 100% сигурна. Миналата година правихме имунологични и генетични в Плевен , от там ми излезе само проблем с усвояването на фолиевата киселина и ми предписаха неофолик мета , другото което ми назначиха пак от там е вливания на имуновенин при бременност ,  и именно тук ми идва чуденката , за какво точно ми е този имуновенин при условие че аз проблеми с НК клетките нямам , а от всичко прочетено ми се струва че той влияе именно на тях? Дали не е някакво рутинно лечение това , и аз не знам , изглежда на всяко второ момиче отишло в Плевен лечението е такова , независимо от проблема ( това си е само мое мнение) , но всичко това ми действа още пообъркащо. Искам да попитам някоя от хашимотките правила ли е вливане и според вас има ли то някаква връзка с нашите проблеми?

Извинявам се за дългия пост но наистина вече тотално се обърках Sunglasses
П.п. все още не съм бременна , а и скоро не виждам изгледи да съм , защото първо това упорито ТСХ трябва да влезе в норма , но искам да чуя мнение и то вас ,дали са нужни тези вливания и въобще имат ли ефект  защото трета загуба на бебе вече не бих понесла Cry

# 479
Hriska, аз също бих задала този въпрос. И аз имах един спонтанен аборт и на мен ми казаха вливане на имуновенин при следваща бременност. Аз също правих изследвания в Плевен, НК клетките ми са в норма, сега пуснах пълните за тромбофилия. Но ендокриноложката ми каза, независимо от резулатата който ще излезе трябва да слагам инжекции фраксипарин през цялата бременност. И аз започвам да се чудя дали това не е някаква схема, прилагана при всички. Ще съм благодарна ако някое момиче което е имало успех след такива процедури  да пише. Защото доколкото можах да се информирам, този имуновенин е и много скъп. А и дали НК клетките като са ми в норма с едно такова вливане няма да ги повиша? Съвсем се обърках вече...

Общи условия

Активация на акаунт