Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 583
  • 811
  •   1
Отговори
# 480
За фраксипарина и аз си го имам в схемата  Rolling Eyes него мисля да го слагам , един вид презастраховка някаква , но този имуновенин ми е тъмна индия нещо о ми се струва излишен и затова питам тук момичетата със сходни проблеми. Вече се обърках тотално от толкова четене , лекари и мнения , едно висше на компа и в лекарските кабинети изкарах  Laughing
Дано някой се включи с мнение по въпроса , че да се изясни малко положението ни  Peace

# 481
mimi   bouquet Аз съм тази която беше с TSH >100 в 7ма седмица. Забременях  с не много високи стойности(около 5), но от самата бременност се покачва необходимоста от повече хормон, понеже бебо тогава си няма щитовидна жлеза, трябва да си набави  дозите от мама. Затова се получава рязкото покачване на ТСХ. И аз като теб бях изпаднала в страхотна паника и ужас - какво ще стане и какви ще са последсвията, но слава богу до момента всичко е наред с бебона. До 19та седмица успях да сваля TSH на 2.19.
Мисли позитивно радвай се на бебо и каквото ви е писано ще стане, само хубави емоции ти желая Praynig.
Пиши за резултата от прегледа.   bouquet

Здравейте отново, бебчо е добре за сега което в случая за мен е най-важно, иначе вчера пак ми иследваха TSH- 3,22 е резултата( много по- добре от 8,38) но излезе и ТАТ- 225 при норма 115 но лекаря каза че то не влиае на бебето  newsm78 щом казват трябва да вярвам  Simple Smile определено се поуспокоих а утре съм на ендокринолог при доктор Начев от София мисля че някаде четох че е добър лекар ( като се чухме каза че положението ми е много лошо понеже съм и бременна но надявам се да е попреувеличил) иначе аз си знам че не ми е розово положението никак даже ама все пак  Simple Smile.....

White tulip  аз пия метфогама някаде от месец преди да забременея а с килограмите сам ужас  Embarassed направо ме е срам да ги кажа  Simple Smile то аз вече има ли нещо дето не пия  newsm78  Simple Smile но както и да е само края да е хубав та ако мога да съм ти полезна с нещо питай но все още не сам много на ти с нещата  Simple Smile
 Остава само да се моля всичко да мине благополучно. Благодаря ви за всичко и ако се сетите споменавайте ни в молитвите си  Heart Eyes ( дано не нахалствам)

забравих да кажа че FT3 , FT4 и МАТ са в норма което май е добре. Оле нищо неразбирам   Confused всичко ми е такава каша в главата.

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 12:27 от mimi83api

# 482
  • София
mimi83api,  благодаря за отговора. Имаш ли засега някаква промяна в теглото?
Радвам се, че сте добре с бебко! Ще стискам палци силно за вас и знам, че всичко ще бъде наред! Опитай се да се наслаждаваш на  preggo

# 483
mimi,радвам се,че сте добре Hug!Вече я карай по-спокойно!

# 484
Писана, на мен и двамата доктори ми казаха два пъти в годината изследване на ТСХ (след като установят дозата ми) и един път в годината ехограф. Възможно е да е индивидуално, но на мен ми звучи като доста рутинна процедура - и аз лично смятам я спазвам.
Ходих до Иван Рилски за консултация с имунолог и утре ще дам кръв - докторката ми обясни, че МАТ и ТАТ в случая не са важни, т.е. трябва да се вкара в норма ТСХ, а самите те не се третират, а индикират наличието на автоимунно заболяване. Имам още доста да чета, за да ми станат ясни нещата. Тази имунология ми е пълна мъгла.
Мими, радвам се, че нещата са се успокоили. Аз също съм при Начев, за който съм чувала само добри неща, а и беше много обстоен в обясненията.

# 485
  • ВАРНА
Здрасти и от мен, т.е. от нас  Simple Smile
Минавам само набързо да се похваля, че вече сме горди мама и татко на едно малко прекрасно момиченце Grinning Тя се роди в неделя в 01:40ч. Биг бейби е - 3900гр, 53 см.
всичко мина много добре. Все още сме в родилния дом, защото малката е с физиологична жълтеница. Надявам се утре вече да сме вкъщи.
 Ще пиша по-подробно като се приберем, че сега ми е малко неудобна позата в леглото   Laughing
поздрави

п.п. не искам нищо розАвУ #2gunfire   !!!!!!!!!!!!!

# 486
  • София
Прасунчоооооооооооооо   bouquet  bouquet
Честито! Да сте живи и здрави и двечките  Hug Hug

# 487
прасунчо , честито бебче. Да ви е жива и здрава малката-голяма  сладурана  Hug Чакаме те с новини

# 488
ЧЕСТИТО!!!!  Joy Да е жива и здрава малката принцеса!   bouquet
п.п. как се казва? Blush

# 489
Прасунчо,ЧЕСТИТОООО!Да ви е жива и здрава,да расте щастлива и красива!  

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 22:54 от ново начало

# 490
  • София и там където не се пуши
Прасунчо, да ти е жива и здрава и да ти кажа, няма угодия, аз не исках нищо синьо, ама какво да се прави, при това днес голямия така ме ядоса, чее според мен допринесе до повишаване на антителата  Joy , друго си е момиченце.

# 491
Прасунчо,честито   bouquet Да ви е жива и здрава малката принцеса и много да ви радва!

# 492
Честито и от мен   bouquet

# 493
Хайде, франкофонска мамо, най-после! Честитоооо
От леля й птица едни сhaussons bébé fille  да тропка с пъргави крачета!

# 494
Да ви е жива и здрава и много усмихната малката палавка Hug

Общи условия

Активация на акаунт