Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните предимства на предучилищната подготовка в детска градина или училище?
Какви са предимствата на предучилищната подготовка в детска градина, училище и основно училище?
Какви са мненията за боледуването в детската градина в сравнение с училището?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните предимства на предучилищната подготовка в детска градина или училище?
Основните предимства на предучилищната подготовка включват по-дълъг престой на детето, привикване към средата и учителите, опознаване на другите деца, намален стрес за детето, повече време за игра и допълнителни дейности, по-малко заболявания , по-здравословна храна и намален стрес за родителите при вземане на детето. Предучилищната подготовка в училище предлага по-добра академична основа, адаптиране към училищна среда, намален стрес за детето при преминаване към първи клас, облекчаване на стреса за родителите при вземане и прибиране на детето и намаляване на честотата на заболяване.
-
Какви са предимствата на предучилищната подготовка в детска градина, училище и основно училище?
Предимствата на предучилищната подготовка както в детската градина, така и в училище включват по-дълъг престой на детето там, привикване към средата и учителите, опознаване на другите деца, по-малко стрес за детето, повече време за игра и допълнителни дейности , намалени отсъствия поради заболяване поради здравословна храна и намалени стресови фактори за родителите при вземане на детето. Освен това предучилищната подготовка в училище предлага по-добра подготовка за първи клас, свикване с училищна среда, намалено безпокойство за детето при прехода към първи клас, намалено безпокойство за родителите при вземането на детето и по-малко отсъствия поради заболяване.
-
Какви са мненията за боледуването в детската градина в сравнение с училището?
Мненията варират, но някои майки смятат, че децата се разболяват по-рядко в училище, тъй като те не се събличат и събуват, не ядат от обща чиния, не спят на обяд със свързаните с това дейности по обличане и събличане и ходене до тоалетна по бельо в затоплена и изпотена среда след сън, не прекарват целия ден в затворено помещение, излизат навън през междучасията и имат повече свобода да играят или почиват у дома през свободното време. Това води до по-здравословен режим и намалено боледуване.

Благодаря ти! Толкова много съм се стресирала с тези инфекции, които прекарахме за няколко месеца, че се шегувах с приятели, че няма да го пускам на училище, а ще си живеем на село, ще си гледаме животни,а той ще бъде като МАУГЛИ. По-добре здрав и неграмотен, отколкото учен и болнав.
ето и моите основания за това - свиква с училищната среда, учат по 4 часа от 40 мин. или нещо подобно, не е принудена да спи следобед, разполагаме с следобедите тя си ходи и на други занимания, не стои затворена есента и зимата по цял ден в градината, ученето е много по на ниво от шляенето в детската, чувтсва се по значима че е ученичка вече нали е в училище и най важното за мен - няма да яде долнопробната храна в детските градини. ами това е има и други предимства за мен, но и тези са достатични. а относно болестите незнам, защото не сме ходили на училище още, но съдейки по племеника ми почти не е бил болен, а и той започна предучилищна в училище. дано съм ила полезна, макар че твоя избор е вече предрешен в полза на ДГ.