Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните предимства на предучилищната подготовка в детска градина или училище?
Какви са предимствата на предучилищната подготовка в детска градина, училище и основно училище?
Какви са мненията за боледуването в детската градина в сравнение с училището?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните предимства на предучилищната подготовка в детска градина или училище?
Основните предимства на предучилищната подготовка включват по-дълъг престой на детето, привикване към средата и учителите, опознаване на другите деца, намален стрес за детето, повече време за игра и допълнителни дейности, по-малко заболявания , по-здравословна храна и намален стрес за родителите при вземане на детето. Предучилищната подготовка в училище предлага по-добра академична основа, адаптиране към училищна среда, намален стрес за детето при преминаване към първи клас, облекчаване на стреса за родителите при вземане и прибиране на детето и намаляване на честотата на заболяване.
-
Какви са предимствата на предучилищната подготовка в детска градина, училище и основно училище?
Предимствата на предучилищната подготовка както в детската градина, така и в училище включват по-дълъг престой на детето там, привикване към средата и учителите, опознаване на другите деца, по-малко стрес за детето, повече време за игра и допълнителни дейности , намалени отсъствия поради заболяване поради здравословна храна и намалени стресови фактори за родителите при вземане на детето. Освен това предучилищната подготовка в училище предлага по-добра подготовка за първи клас, свикване с училищна среда, намалено безпокойство за детето при прехода към първи клас, намалено безпокойство за родителите при вземането на детето и по-малко отсъствия поради заболяване.
-
Какви са мненията за боледуването в детската градина в сравнение с училището?
Мненията варират, но някои майки смятат, че децата се разболяват по-рядко в училище, тъй като те не се събличат и събуват, не ядат от обща чиния, не спят на обяд със свързаните с това дейности по обличане и събличане и ходене до тоалетна по бельо в затоплена и изпотена среда след сън, не прекарват целия ден в затворено помещение, излизат навън през междучасията и имат повече свобода да играят или почиват у дома през свободното време. Това води до по-здравословен режим и намалено боледуване.

и сега съм го спряла от градина, защото свекърва ми го гледа. Всички майки ще ме разберат защо се притеснявам при това постоянно боледуване. Други майки ми казват, че когато детето посещава училище, а не градина, боледувало по - малко, защото не спяли там, не се събуждали потни, не си кашляли докато спят, особено пък , ако има възможност човек да си го взима на обяд и да не стои следобед. В името на здравето му, съм съгласна да ходи на предучилищна в училище до обяд и следобед да го гледа жена ( нямаме възможност да плащаме на жена за постоянно, а и предучилищната е задължителна). Не знам обаче до колко наистина е така, дали въобще има значение къде ходи. Аз лично искам да е в ДГ, защото е свикнал с госпожите, аз също много ги харесвам, свикнал е с децата и не искам да го местя. Но ако пак боледува така, както тази учебна година започна, просто не знам - през седмица, че и по-малко.