Йогурт с плодове за десерт или за следобедна закуска?

  • 4 186
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 229
Десерти не давам. Само за закуска съм давала йогурт, или с натрошени бисквити вътре - за вечеря.

# 16
  • Мнения: 22
и за двата случая става

# 17
  • София
  • Мнения: 1 535
За закуска по-скоро следобедна.
Десерт засега не давам.
Между храненията ако давам изобщо нещо е плод  Peace

# 18
  • София
  • Мнения: 73
Йогурт давам само за следобедна закуска.

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
За следобедна закуска давам.

# 20
  • Мнения: 2 658
За закуска - сутрешна или следобедна. Десерти никога не съм предлагала, а и не мисля, че едно малко бебе или дете е в състояние да си напълни стомаха с яденето и после да изяде бурканче с крем или йогурт  Crazy
Повече следобедна, или по-скоро полувечеря при мен. Десерт, точно определен, не давам все още. А и не мисля да zапочвам скоро... Но ги zапочнах от доста скоро.

# 21
  • София
  • Мнения: 681
Ооо какъв ти десерт - броим го за следобедна закуска (отделно хранене), никак не ми е ящна дъщерята.

# 22
  • Мнения: 2 111
Йогурт съм давала само за следобедна закуска.
Десерт не предлагам.

# 23
  • Видин
  • Мнения: 4 991
А на каква възраст може да се даде йогурт?
Аз мисля да започна да въвеждам млечните продукти с извара, но не знам от кога. Утре Габ става на 8 месеца, дали не е време вече? И каква извара ще ми препоръчате?

# 24
  • Мнения: 3 621
amanita млечните може да започнеш да ги въвеждаш вече, по принцип ги дават 8-10 -ти месец. Започнах с извара на Маджаров. Моя каприз все още много обича извара с плодове. Йогурта го дадох някъде към 9-ти месец. Започнах с тези на Хумана.
Когато се въведат и те вече има възможност да предложиш разнообразие на детето.

# 25
  • Мнения: 15 376
А на каква възраст може да се даде йогурт?
Аз мисля да започна да въвеждам млечните продукти с извара, но не знам от кога. Утре Габ става на 8 месеца, дали не е време вече? И каква извара ще ми препоръчате?
Йогурт, от бебешките - Хипп в бурканче, т.нар Дуети, Нестле Алете, Хумана - вече можеш да ги даваш без проблем.
Извара - не, много е малък още, а и за бебета и малки деца не е особено препоръчителен продукт.

# 26
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 5 423
Йогурт съм давала слетобед,а сутрин само попара,каша или кус кус.

# 27
  • Мнения: 1 001
Извара - не, много е малък още, а и за бебета и малки деца не е особено препоръчителен продукт.

Това защо?
Питам, защото току що за следобедна закуска му дадох извара с плодово пюре.  newsm78 И реших, че е много добра идея.  Embarassed

# 28
  • Мнения: 3 621
Изварата се получава от пастьоризирано прясно мляко. Тя има висока хранителна стойност, дължаща се на значителното съдържание на лесноусвоими белтъци, мазнини и минерални вещества. Белтъците в изварата са извънредно богати на незаменими аминокиселини, особено на метионин и лизин. В изварата се съдържа голямо количество от необходимото за детския организъм витаминоподобно вещество холин (витамин В4). В нея преминават и всички минерални вещества от изходната суровина – млякото, но особено висока е концентрацията на калций и фосфор.

Има още много информация за изварата. На мен педиатърката ми каза, че по-добре да дам първо извара отколкото сирене. Не съжалявам че я послушах защото детето ми си я хапва с удоволствие.

# 29
  • Мнения: 15 376
За изварата тук сме писали много. Ще си позволя да вмъкна цитат на Косе Босе по темата:

Захранване с извара:
Подходящ, но спорен продукт по няколко причини:
- Концентрация на белтък: приема се, че има ниско съдържание на остатъчни пресечени белтъци, но има и мнения за обратното.
- Състав: възможни са други млечни примеси, ако не е спазен стриктно стандарта за производство.
- Трайност: истинската извара има максимална трайност 36 часа.
- Ако не е в състава на пюре: предлага се сирищна или кашкавалена извара, а не от пресечено прясно мляко.
Изварата може да се включи успешно, но основният млечен продукт е сиренето. Има допълващ ефект в млечното меню поради много ниското съдържание на мазнини и калций.
Основното й предимство в детското хранене е, че е богата на млечни белтъчини, които се усвояват пълноценно.



В нея преминават и всички минерални вещества от изходната суровина – млякото, но особено висока е концентрацията на калций и фосфор.
Точно обратното, защото:
Калций на 100 гр:
- Извара: 100 мг
- Сирене: 520 мг

Общи условия

Активация на акаунт