Помощ! Агресивни бездомни кучета.

• 46 569
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Днес ходих служебно на адрес и въпросният гражданин, живеещ на този адрес ( има куче, което скача по оградата като обезумяло) , с гордост заяви, че от както го има това куче е нахапало поне 50 човека през оградата #Crazy Sick

# 631
Ами ето, дайте, даже и в темата подадена от майката на 10-месечното момиченце/бррррр косите ми се изправят, внучката ми е на толкова/ да се почне от някъде, Петиция искат хората/, но не животните са тези, които ще спазват законите, а Хората, така, че просто няма смисъл от празни приказки/всеки го е страх от нещо/. Нека да се защитим от Бездушието, Безхаберието и Безчовечността, това със изтребването не е преди всичко Човешко, щото се приравняваме точно до животинското, а не до човешкото.

# 632
Преди години , куче ухапа сестра ми ( тогава на 5 гд)....баща ми го уби. Аз бих направила същото в подобна ситуация. Не ме мислете за крайна, защото мъж ми искаше да изтрови бездомните псета по улицата и аз не му разреших, но при подобна случка.......сама ще ги изтровя.
И аз съм хапана от куче,когато бях на 5 или 6.Кучето нито беше убито,нито набито.Според мен сте малко крайна...

# 633
мОЖЕ ДА СЪМ КРАЙНА, НО ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.

Според мен, тук се дъвчим безпочвено. Въпросът трябва да се реши на ниво община, примерно.

# 634
  • София
Има ли някой, който да каже как е уреден въпросът в другите държави, че те нямат бездомни кучета? Какво правят там, когато на стопанствено куче му се родят малки и собствениците не им намерят стопани? Едва ли ги пускат на улицата...

# 635
  • На земята, която е всъщност звезда.
Тук има впечатления от различни страни и в някои от тях има такава информация:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489007.0

# 636
  • София
Има ли някой, който да каже как е уреден въпросът в другите държави, че те нямат бездомни кучета? Какво правят там, когато на стопанствено куче му се родят малки и собствениците не им намерят стопани? Едва ли ги пускат на улицата...

Не раждат малки! Кучетата се кастрират задължително. Размножават се само кучета в развъдници за които се изискват един куп специални разрешения.

# 637

Не раждат малки! Кучетата се кастрират задължително. Размножават се само кучета в развъдници за които се изискват един куп специални разрешения.
Именно!А тук при нас,всяка втора обява в интернет е:търся партньор/партьорка за кучето си  ooooh!

# 638
  • София
Благодаря, ето какво пише още на първия пост:

"От това, което колегата ми ми обясни за Германия, притежаването на дом. любимец е преди всичко отговорност към обществото и животинчето и на второ място радост за притежателя. Имайки куче в Германия си задължен да плащаш годишен данък за него. Този данък се определя от местожилетството и варира доста силно, сега се поразрових и видях, че е между 30 и 110Е. Данъкът за всяко следващо куче е по-висок в някои региони, в други пък го няма. С една дума - плащат се поне 30Е на година. Ако притежавате куче, което се води за опасна порода, данъците са многократно по-високи - към 360Е годишно.
До колкото разбрах при регистрирането на кучето трябва да представиш документ, че кучето e преминало обучение. Това обучение се състои от уроци по подчиняване на собственика и от научаване на кучето да запазва спокойствие при стресиращи шумове. По този начин собственикът доказва, че кучето му е годно за живот в шумна стресираща среда, няма да изпадне в паника и да нахапе и налае всичко, що се движи, както и че е безопасно за всички наоколо."

Не е точно по темата за бездомните кучета, но е доста показателно.

Спомням си преди време, че Бриджит Бардо (ако не се лъжа) беше ревнала за правата на бездомните кучета у нас. Те във Франция имат ли си и най-малка представа ние тук на какво сме подложени ежедневно, на какъв стрес и страх, че тръгнала правосъдие да раздава?!
Сигурна съм, че темата вече е изключително болна, стигнала е връхната си точка и трябват кардинални мерки от страна на правителството, щом общината не може да се справи! А и не само в София има проблем с бездомните кучета.

# 639

newsm10

# 640
Ей, дано вече се разбере от повечето къде е Ключа към Истината. Кат, Катина  Peace

# 641
Всичко изхвърля ,изоставя , плоди,множи .
Къде е проблема?
Каква вина има кучето ,че се РАЖДА?
Откъде трябва да се почне?
Така като гледате....ще се реши ли проблема с масова чистка ?

Ето една .,...точица,един пиксел от картинката на бездомните кучета :

Това нещастно същество е бил нечий домашен любимец . Ходи на повод ,с хигиенни навици .Стискал се е в клиниката да не се напишка .
http://forum.dog.bg/index.php?showtopic=33618

Женски дог с малки .Цитирам : " Ужасно съжалявам, че така ви разтревожих, но, както видяхте от снимките, освен по нашийника, по нищо не личи, че това куче има стопани. Говорих с няколко независими един от друг съседи, които ми обясниха, че кучето е собственост на някакъв полицай "от втория етаж", живеела вързана на синджир в двора, но понякога се отскубвала и се разхождала..(...)Наистина е много гладна и слаба, може би хората нямат възможност да я хранят достатъчно и затова я пускат.

Имала е 6 кученца, всички са раздадени "
:

http://forum.dog.bg/index.php?showtopic=33774

Тея малки сигурно няма да бъдат кастрирани .Ще родят още малки . Чиято съдба знае ли се знае ли се...

Как се взима куче :
"От една седмица вече съм собственик на голдън ретривър на 2 годинки. Кучето е най – милото и възпитано куче, което някога съм виждала, но за съжаление ми е доста трудно да полагам грижи за него и да отделям време за разходки и игра с него. Поради тази причина, реших да му потърся мил и грижовен стопанин, който много да го обича и да се грижи за него, подходящ дом, където кученцето да бъде много щастливо. "
http://forum.dog.bg/index.php?showtopic=33772

Сетер .
Немска овчарка в Сеславци.
Дядо каракачанка,Сеславци.

# 642
Тук трябва да се разчувстваме ли?
 Thinking

Как се Пречи на собственик да Не е безотговорен?
Т.е. как се кара един собственик да е отговорен?

# 643
Тук трябва да си раздвижите сивото вещество ,което явно няма да стане лесно....

Как ,наистина? baby_neutral

Човек като ви покаже слънцето и вие викате :"Ухаааа,батка,ква е тая голема стотинка бееее?"

# 644
Китана, не си остроумна.
Аз сериозно питам-как се предотвратява това, което така жално си изтипосала тук?

Аз, например, да осиновявам зарязани любимци....не съм фен.Да си кажем честно-ако има такива хора-евалата, но се броят на пръсти.Не могат да обхванат сите изоставени.

Като но смяташ за толкова малоумни-кажи направо къде е ключа към истината, не ни мъчи.С думи просто, ако може.С ябълки и круши.

Общи условия

Активация на акаунт