Помощ! Агресивни бездомни кучета.

• 46 565
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Темата стана безумна говорилня.
Всички (кучелюбци и кучемразци) се надскачат.

Факт е, че дебили отглеждат куче, кучето напада и наранява дете.
Ако бяхме една нормална държава, кучето вече щеше да е ефтаназирано, а собственикът му , осъден по бързата процедура, щеше да плаща за всички причинени морални, материални и емоционални щети. Щеше да плаща толкова, че никога в гладкия му мозък нямаше да се прокрадне дори идеята за ново куче.
Ама ние не сме нормална държава.

Предлагам да заведем кучето на психолог в Германия, за да го отървем от стреса и агресията.
Да напишем петиция "Всяко куче с личен психолог!"

Гадно ми е като чета някои постове.

# 646
Китана, не си остроумна.
Аз сериозно питам-как се предотвратява това, което така жално си изтипосала тук?
Жално?Жално ще стане ако дога те захапе по дупето,но не и преди това ,така ли ?Кажи ,наистина ли не виждаш ?

Куче ,изхвърлено навън.Поколение от малки ,потенциални родители и те . "Жжаллно" ли ти се струва?

# 647
Да, Китана, Жално е и е Жалко.
Как се предотвратява Изхвърляне на Куче.Попитах още преди 3 поста.
Как да накараме Пенчо от 3 етаж-полицайчето-да не си изхвърля дога?
За да няма Жална гледка на изоставено куче, за да няма Жални малки потомци, и за да няма гладно и озверяло нахапало куче малки деца?

# 648
  • София
Ми как! Много просто е!
Тръгва един служител от общината по адреси и почва:
А, куче!
Звъни.
Дайте документите и бележка за платени данъци!
Няма документи?
На ви фиш за глоба!

Вижда лелки, хранят кучета на улицата.
Дайте документи!
Нямаме такива.
Глоба и прибиране на кучетата.

Въобще трябва си Зоо-полиция с яки мъжаги, а не фалшивото ЕР с лъжливи лелки!

# 649
Да, Китана, Жално е и е Жалко.
Как се предотвратява Изхвърляне на Куче.Попитах още преди 3 поста.
Как да накараме Пенчо от 3 етаж-полицайчето-да не си изхвърля дога?
Промяна в ЗВМД,ЗЗЖ и Наредбите -увеличаване на размера на санкциите .
Строг контрол върху придобиването и отглеждането на куче. Чипиране,записване в Единен Регистър,следене. Като ме види чичко Полицай с кучето ми ,да ми поиска ветеринарния паспорт и квитанция за платения (по-голям от смешните 24лв)данък .Като ме види баба Софка от балкона,че кучето ми е без повод сред децата -обажда се например на чичко милиционер ,идват и ме предупреждават. При повторно нарушение-глоба.Солена като царска туршия .
Когато едно куче прояви агресия - санкция за собственика .А не хората да пишат жалби като гламави 3 години и накрая да бъде ухапано бебе!
Колко може да се мисли върху този въпрос.......

# 650
Дилянке, такива има.Кой ще ги накара да Обикалят?
Има инспектори.Случка.Вижда се куче без повод със стопанин.Звъни се на определен телефон.От там казват-задръжте кучето със собственика, докато дойдем, защото за на зони.Ако излезне от зоната кучето-друг отговаря за тази зона.Това аз лично не съм го изпитала, да, разказано ми е, но....
Как очаквате за превишена скорост не голбяват качествено-за куче да глобят....
и аз го искам.Искам го от 10 години насам го искам това да гов идя в действие.И така.... Thinking
Това го знаем наизуст.

Чудесно, Китанче, прекрасно.Това го знаем.Не веднъж сме си го изкавали.До тук-кучетата си лаят, кервана си върви.Дайте нещо работещо наистина.Днес.Не  имагинерно някъде в бъдещето някога си евентуално може би.

А хората пишат жалби, точно за да се санкционира.Да се провери и да се санкционира.Това е идеята.То това, ако работи....

Аз към това твоето бих добавила и психоанализ на бъдещите собственици, хахаха.Така, както се осиновява дете-така и куче да се осиновява.

# 651
Дилянка, така е в нормалните държави. Там дори собственик на куче, който не го храни добре, или не се грижи достатъчно за него, бива глобен, и в много случаи осъден.
Тук не виждам как ще стане.
Ние като споделихме с приятели, че сме регистрирали ротвайлера, едва ли не си се смяха.
Ми да се смеят, аз съм спокойна за себе си. Crossing Arms

# 652
Написах друго, но....... newsm78, явно мислим не за децата си и за бъдещето им/щото Китана, което предлага, наистина е такова/ . Явно мислим за собствените си г......ве в момента.
           Трепете, но няма да спрете ужаса на децата ви утре, да се сблъскат с бездомно, хапещо, озлобено куче.  Hug

# 653
Дилянке, такива има.Кой ще ги накара да Обикалят?
Има инспектори.Случка.Вижда се куче без повод със стопанин.Звъни се на определен телефон.От там казват-задръжте кучето със собственика, докато дойдем, защото за на зони.Ако излезне от зоната кучето-друг отговаря за тази зона.Това аз лично не съм го изпитала, да, разказано ми е, но....
Как очаквате за превишена скорост не голбяват качествено-за куче да глобят....
и аз го искам.Искам го от 10 години насам го искам това да гов идя в действие.И така.... Thinking
Това го знаем наизуст.

Чудесно, Китанче, прекрасно.Това го знаем.Не веднъж сме си го изкавали.До тук-кучетата си лаят, кервана си върви.Дайте нещо работещо наистина.Днес.Не  имагинерно някъде в бъдещето някога си евентуално може би.

А хората пишат жалби, точно за да се санкционира.Да се провери и да се санкционира.Това е идеята.То това, ако работи....

Аз към това твоето бих добавила и психоанализ на бъдещите собственици, хахаха.Така, както се осиновява дете-така и куче да се осиновява.
Какво друго очакваш?Почти всичко си го има написано .Но само на хартия .Кажи -може ли да накараш служителите да си вдигнат дебелите д-та просто ей така?

Между другото ,за психоанализа.....Има тест за породна годност и изпит за куче придружител.Те са идеални за изпити на определена възраст (през определен интервал от време ) за преценяване темперамента и агресията на кучето .
Но не смея да си помисля за тази химера.... Tired

Бабче ,май наистина е така....Айнщайн е казал :  Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите.

# 654
Предлагам подписка....
Или да се съберем на протест.
какво ще кажете?
За да Ги притиснем да Има глоби.
Щото аз Сийка от 3 етаж сама няма как д аглобя, колкото и да го мечтая от години....

Именно, Китана.Защото Знам, че Аз не мога да накарам да си мръднат гъзовете служителите.Именно.Това от поне 5 години го знам.Щото съм опитвала нееднократно.И?Предлагаш да опитвам още 5 ли?Нещата вместо да се подобряват се влошават.

Това ме кара не да треперя от ужас, а да ми е жал.Щото аз лично салами не ръся, ще прощавате, ама не ща и децата ми да са хапани повече.Стига им.

# 655
Предлагам подписка....
Или да се съберем на протест.
какво ще кажете?
За да Ги притиснем да Има глоби.
Щото аз Сийка от 3 етаж сама няма как д аглобя, колкото и да го мечтая от години....

Именно, Китана.Защото Знам, че Аз не мога да накарам да си мръднат гъзовете служителите.Именно.Това от поне 5 години го знам.Щото съм опитвала нееднократно.И?Предлагаш да опитвам още 5 ли?
Ми нали и ние това говорим ? Joy
Съгласна .Ужасно,ужасно съгласна.

# 656
И?Какво предлагате да правим?
Събираме ли се?
Утре?Къде и в колко?Да видим-5-ма или 6-ма ше се съберем?

# 657
Ако трябва да кажа това,което мисля ,ще съм против правилата на форума . Ако сте сериозни : действаме.Ако се провалят нещата (отново) хората съвсем ще се смачкат.Това нали го имате предвид?

Миналия път бяхме 4ри....

# 658
  • На земята, която е всъщност звезда.
Благодаря, ето какво пише още на първия пост:

"От това, което колегата ми ми обясни за Германия, притежаването на дом. любимец е преди всичко отговорност към обществото и животинчето и на второ място радост за притежателя. Имайки куче в Германия си задължен да плащаш годишен данък за него. Този данък се определя от местожилетството и варира доста силно, сега се поразрових и видях, че е между 30 и 110Е. Данъкът за всяко следващо куче е по-висок в някои региони, в други пък го няма. С една дума - плащат се поне 30Е на година. Ако притежавате куче, което се води за опасна порода, данъците са многократно по-високи - към 360Е годишно.
До колкото разбрах при регистрирането на кучето трябва да представиш документ, че кучето e преминало обучение. Това обучение се състои от уроци по подчиняване на собственика и от научаване на кучето да запазва спокойствие при стресиращи шумове. По този начин собственикът доказва, че кучето му е годно за живот в шумна стресираща среда, няма да изпадне в паника и да нахапе и налае всичко, що се движи, както и че е безопасно за всички наоколо."

Не е точно по темата за бездомните кучета, но е доста показателно.

Спомням си преди време, че Бриджит Бардо (ако не се лъжа) беше ревнала за правата на бездомните кучета у нас. Те във Франция имат ли си и най-малка представа ние тук на какво сме подложени ежедневно, на какъв стрес и страх, че тръгнала правосъдие да раздава?!
Сигурна съм, че темата вече е изключително болна, стигнала е връхната си точка и трябват кардинални мерки от страна на правителството, щом общината не може да се справи! А и не само в София има проблем с бездомните кучета.

Хубаво е да се прочете цялата тема, защото първият пост не обяснява защо няма бездомни кучета. А има мнения, които обясняват нещата.

# 659
Ми как! Много просто е!
Тръгва един служител от общината по адреси и почва:
А, куче!
Звъни.
Дайте документите и бележка за платени данъци!
Няма документи?
На ви фиш за глоба!

Вижда лелки, хранят кучета на улицата.
Дайте документи!
Нямаме такива.
Глоба и прибиране на кучетата.

Въобще трябва си Зоо-полиция с яки мъжаги, а не фалшивото ЕР с лъжливи лелки!
Чакай,че пак изпуснах.Кучетата на лелките къде ще се приберът?

Общи условия

Активация на акаунт