Машина за хляб-29 част

• 47 359
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • София
...
Кога ли и при нас ще стигне това брашно за хлебопекарни????Нямаме си Пикадили обаче.....

Мамче жена ми купи брашното от Фантастико, а не от Пикадили.

# 451
Ето ме , върнах се. Сега да покажа хляба с новата смес за хлебопекарни на София Мел и да споделя впечатления. Както казах преди тестото стана перфектно с много нежна консистенция.Не си личи добре на снимките  , но ето

По рецептата от пакета се добавя 260 мл. хладка вода (20 градуса) и 2,5 с.л. олио , след което се пуска основната програма за 750 гр. хляб. Това и направих.

След третото втасване малко преди да започне да се пече тестото изглеждаше така

Да си призная хвана ме яд , защото този ефект го гоня вече 1 месец без особен успех след какви ли не хватки , пропорции и чалъми ... а тези от София мел са му хванали цаката и си мълчат по въпроса.

Единствения проблем е , че тестото не втаса достатъчно.Спирах на 2 пъти машината за да удължа втасването , но и това не помогна особенно. Ето крайния резултат

След като изстина побъразх да го опитам .Приятен е.Има лек привкус на  бисквити , което според мен потвърждава първоначалното ми впечатление за по-финно брашно.

Коричката наистина е светла , но мисля , че това се дължи на отсъствието на захар и евентуално мляко.

Мисля, че брашното е сполучливо , но водата трябва да бъде с по-висока температура - 35-40 градуса, когато сместта се ползва при неотложен старт , за да има възможност маята да се активизира оптимално. Водата с t 20 градуса е подходяща за отложен старт , тъй като сухите дрожди ще имат достатъчно време да се хидратират добре.

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 22:00 от kapri_z

# 452
  • Бургас
Момичета и момчета, някой от вас ползвал ли е прясна мая Браво - 25гр.? Днес никъде в наше село нямаше Виво(която по принцип ползвам) и си взех от тази.....Отзиви? Нещо не ми вдъхва доверие......

Хлебчето от днес

Кога ли и при нас ще стигне това брашно за хлебопекарни????Нямаме си Пикадили обаче.....

В неделя, които иска, да щурмува Метро за Аляска за 60лв......Само да не стане като пералните от 200лв. днес......
Аз така мисля да се сдобия с машина за хляб .... ама какво се случи с пералните ??? Чух днес , че в Метро - Бургас е било лудница  newsm78

# 453
  • София
...
След като изстина побъразх да го опитам .Приятен е.Има лек привкус на  бисквити , което според мен потвърждава първоначалното ми впечатление за по-финно брашно.

Мисля, че брашното е сполучливо , но водата трябва да бъде с по-висока температура - 35-40 градуса, когато сместта се ползва при неотложен старт , за да има възможност маята да се активизира оптимално. Водата с t 20 градуса е подходяща за отложен старт , тъй като сухите дрожди ще имат достатъчно време да се хидратират добре.

Ади ва бас, че брашното си е най-обикновенно тип 500. Привкуса на бисквити (то не е точно на бисквити де ама приблизително) идва от декстрозата.

Може пък вместо да топлите водата да затоплите казанчето. Това за втасването при първото и второто например пак ли същия обем постигна като третото.

# 454
ама какво се случи с пералните ??? Чух днес , че в Метро - Бургас е било лудница  newsm78

В Благоевград е имало опашка още в 5ч. сутринта. В крайна сметка от пералните за 200лв. са били пуснати само 3 бр........

kapri_z ще пращаш колет май с това брашно, че и Фантастико си нямаме......Поздравления за хляба!

И защо никой не е чувал за моята мая.....Утре ще рискувам с нея ,пък каквото сабя покаже....

# 455
Ади ва бас, че брашното си е най-обикновенно тип 500. Привкуса на бисквити (то не е точно на бисквити де ама приблизително) идва от декстрозата.

Може пък вместо да топлите водата да затоплите казанчето. Това за втасването при първото и второто например пак ли същия обем постигна като третото.

С тебе на бас не се хващам , че обикновенно съм губещата страна  Wink

А на какво се дължи тогава различната консистенция на тестото? Thinking

А казанчето винаги го затоплям , като наливам вряла вода за няколко мин. вътре. Peace Обема на тестото беше такъв (почти) и при останалите втасвания.

Мамче , не си казала , не съм пратила  newsm10 Само да е след вторник , че утре заминавам за гръцко (виж от там мога да ти пратя каквото кажеш) за няколко дни.

# 456
В Кауфланд има промоция на КОЗУНАЧЕНО брашно NEVI 1кг за 65ст

# 457
С тебе на бас не се хващам , че обикновенно съм губещата страна  Wink

Мамче , не си казала , не съм пратила  newsm10 Само да е след вторник , че утре заминавам за гръцко (виж от там мога да ти пратя каквото кажеш) за няколко дни.

Аааааа...ще разучим ние къде дядо ти Хаджи може да бъде губеща страна...Няма само да ни засрамват те с Ердинч...Срамота....Ама са си наште талисмани на темата...И да са губещи, пак ще се направим, че те пИчелят.......

За Гръцко минаваш покрай мен - така че ако може през магистралата да метнеш някой друг пакет.....

# 458
Мама Цоцоланка, чак сега забелязах ooooh!
Помня те във форума още с три деца и все без теория, гледам вече имаш четери, но пък теорията все още не си я открила Hug
Да ти са живи и здрави Heart Eyes  bouquet

# 459
PURE ELIXIR , как върви при тебе хляба?
При мен върви бавно по принцип tooth
Имам предвид,че у нас един хляб се яде поне 4 дни.Още пълнозърнестия е до половината.
Знам,че питаш за новата смес на Софиямел Wink,вчера вечерта си я набавих,от варненското Макао,ще го изпробвам като свърша наличния хляб и ще докладвам.Но определено поне един сминдух или някаква друга мерудия ще му добавя,че гол хляб с вода ,мая и брашно има и на магазина Mr. Green.

# 460
Здравейте...
сдобихме се преди дни с Таурус от Техополис...още не съм я разопаковала дори, че като знам, че ми трябва спокойствие- чакам уикенда  Mr. Green
Та, 450 W е мощността, май малко е, а? В книжката не видях "козуначена" програма...Тъй, като не съм наясно, бихте ли ударили едно рамо, като ме пратите да прочета където трябва, някоя лесна рецепта, за начинаещи, за хлебче- ръжено, бяло и за козуначе  Hug
Предварително благодаря!

# 461
тази новата смес за хлебопекарни я видях в един магазин,но не я купих защото видях май много подобрители.може ли да ги напишете,ако имате пакета за да ги проверя какви са...

# 462
тази новата смес за хлебопекарни я видях в един магазин,но не я купих защото видях май много подобрители.може ли да ги напишете,ако имате пакета за да ги проверя какви са...
По-назад в темата дядо хаджи показа това,което пише на пакета,няма никакви Е-та,поне официално,неофициално един бог знае,което важи и за другите брашна.

# 463
Цъфс да ти е честита новата придобивка и със здраве да си я ползваш,много прекрасни и вкусни неща да сътвориш в нея .И сега към въпроса ти моята машина също няма програма за козунак  аз правих един козунак което стана страхотен на програмата за Френски Хляб.Но смятам скоро да спазя съветите на майсторите  които правят козунака на програма месене и втасване и после сплитат и пикът.Но първия си козунак го направих изцяло в машината  като не го вадих да го сплитам дори.Успех с новата машинка

# 464
Цитат
По-назад в темата дядо хаджи показа това,което пише на пакета,няма никакви Е-та,поне официално,неофициално един бог знае,което важи и за другите брашна.
да не би да съм гледала друго брашно... Thinkingможе да е било на друга фирма.гледах и и две марки типово брашно-на едното имаше отразено някакви Е-та,а на другото не и аз взех от него.исках да проверя Е-тата-може и да не са вредни...

Общи условия

Активация на акаунт