Машина за хляб-29 част

  • 47 363
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 161
Аз имам въпрос , сигурно за някои ще е глупав но искам да попитам от тази готова смес на София мел която е в Пикадили на промоция , слагате ли допълнително мая , сол и захар или просто слагате само вода и от тази смес.Може би на пакета има някаква рецепта но аз не съм си взела още от това брашно и за това ви питам.Много ще съм Ви благодарна ако някои ми отговори  bouquet

# 436
  • Мнения: 5 159
На пакета пише само олио и вода да се сложи  Peace

# 437
  • Мнения: 1 249
Неочаквано и спешно отивам на сватба.
Не ми се смейте, питам сериозно.

За младите за подарък ще купувам машинка за хляб.
Отделно от това, моята третата по ред, плаче за подмяна.
Гумичките на контейнерчето съвсем са заминали.

Пита се в задачата;
За подарък каква машина взимам ? - С една или с две бъркалки ?
За мен - да си търся ли само с две или има и такива, които с една бъркалка правят поне по един хляб дневно, и са доволни.
До момента с една не съм имала. Умишлено взимах по две.
А на булката и е все едно колко са бъркалките. Дайте идея за добър модел за подарък, моля!

Поправят ли някъде само контейнерчета, в смисъл смяна на гумичките ?

Благодаря предварително  Peace Hug

# 438
  • София
  • Мнения: 102
Благодаря много за полезната информация!   bouquet
  Бабо Станислава, нищо не пише за накисване на овесените ядки, това ми беше интересно. Пак четох и пак не можах да видя технологията  Confused
Верно, че не пише, ама аз ги слагам още отначалото в течността и става работата! Изпробвано е. Simple Smile

# 439
  • София
  • Мнения: 1 231
Miraetta мила зависи и до колко пари  Peace.На мен ми подариха Мулинекс 5 000 и е с 2 бъркалки в момента е 209 лв.Ако ти се дават толкова пари разбира се,Мулинекс 2 000 е 150 лв,прецени сама.А за гумичките на контейнера най добре се обади на сервиза или поне ми дай марка и модел аз мога да проверя  Peace

# 440
  • София
  • Мнения: 102
Намерих брашното на София мел в Пикадили! Благодаря на вили55 за инфото !  bouquet В момента меся 750 гр. хляб с него. На прима виста мога да кажа , че със сигурност е много силно брашно.Предполагам е обогатено допълнително с глутен  newsm78 Промих малко количество тесто  и определено това , което остана е повече отколкото при другите теста.Освен това брашното е по-финно от обикновенното и консистенцията на тестото е нежна и в същото време достатъчно стегната. За сега само плюсове  Wink Чакам с нетърпение да видя готовия хляб  fingerscrossed
Хайде стискаме палци и да докладваш. То се е видяло че и аз утре ще марширувам (по-скоро куцукам Simple Smile) до Пикадили. До сега съм ходила там само един път в живота си, ама може да му стана постоянна клиентка.  Joy

# 441
  • Мнения: 767
Има и други читави марки, с по-ниски цени, които правят хубав хляб - Аляска, Зелмер, Клатроник. Моята е Зелмер, с една бъркалка, но хляб до 1000г. Цена - 120лв. Полина е много доволна от нейната Аляска, която скоро ще е на промоция.
Отдавна не съм чела постове на polin_a и max mama и ми липсват!

# 442
  • Мнения: 2 214
Христина, благодаря. Значи ще търся да си купя силиконова-предполагам,че се поддържа лесно чиста?!?
В Джъмбото има силиконова четка на много добра цена.
За свадбата аз съм категорично за Клатроник, чета много по русските сайтове, точно от тази марка не съм чела оплаквания.

# 443
  • Мнения: 293
PURE ELIXIR , как върви при тебе хляба? Моя се пече , но нещо ми се вижда недовтасъл (в смисъл нисичък стои , пък инак красив  Crazy) , а уж удължих времето с 10 мин.Thinking

баба Станислава, стискай палци и на краката  Grinning Ще се позабавя със снимките няколко часа , да ме чакате ей !

# 444
  • Мнения: 148
Tristia,честита машинка.За кекса не се притеснявай и при мен не стана от първия път,следващия път ще е супер.Но пробвай изпитана рецепта,където са дадени и обяснения.
Каприз,стискаме палци и чакамееее.

# 445
  • Мнения: 151
Вижте на какво  попаднах  днес,  на  един  мн. практичен  калкулатор за намаляне на грамажа,  може да се ползва при различ. смески брашна и течности. Нали съм без машинка и ми остана само да ви чета.  Mr. Green  В графа Recette 1 се  нанасят стойностите на  рецептата  която искате да ползвате, а  в Recette 2 само влажността в % и клик. в/у  calculette

# 446
  • София
  • Мнения: 102

баба Станислава, стискай палци и на краката  Grinning Ще се позабавя със снимките няколко часа , да ме чакате ей !
Абе аз стискам, ама ако продължи много, утре как ще допълзя до Пикадили с изкривени палци на краката? Я действай, че накрая остава и да заспя в очакване Laughing Абе да вземем да му баем, ако трябва

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 20:35 от баба Станислава

# 447
  • Мнения: 274
Успяяях  Party Направих тутманик по тази рецепта: http://www.receptite.com/forum/viewtopic.php?p=5136. Не съм го снимала, защото на вид не е особено добър, но е ужасно вкусен  Shocked
Благодаря за посрещането! Сега се оттеглям само да чета и пека, ще се включа само ако постигна нещо интересно и неописано.

# 448
  • София
  • Мнения: 8 499
Дядо Хаджия, досега ти рових в блога, за да търся рецептата за хляба с накиснати овесени ядки-ами няма го ...

Благодаря много за полезната информация!   bouquet
  Бабо Станислава, нищо не пише за накисване на овесените ядки, това ми беше интересно. Пак четох и пак не можах да видя технологията  Confused
Верно, че не пише, ама аз ги слагам още отначалото в течността и става работата! Изпробвано е. Simple Smile

Набора вече ти е дала една идея. Моята е, че преди да ги добавя в тестото заливам  овесените ядки с много силен бульон и после ги захлупвам отгоре и оставям да набъбнат (няма време гледа са да останат без течност). Съотношението е 2 части овесени ядки на 1 част силен бульон (у нас го правим със зеленчуков).

След това замесвам тестото по обичайния начин като първоначално намалявам пълнозърнестото брашно. Като се омеси (много мекото) тесто се добавят на части овесените ядки и чакам да се поемат от тестото. След това гледам и ако още ми е меко тестото добавям остатъка от пълнозърнестото брашно, ако пък не го оставям да се доомеси.

Този хляб обаче е изключително плътен (даже бих казал много плътен) и засища много, затова се реже на много тънки филии. Той много върви за така наречените сухари-мезе за бира или брускети а ла баба Цонка (може и а ла баба Станислава например).  Laughing

# 449
  • Мнения: 11 607
Момичета и момчета, някой от вас ползвал ли е прясна мая Браво - 25гр.? Днес никъде в наше село нямаше Виво(която по принцип ползвам) и си взех от тази.....Отзиви? Нещо не ми вдъхва доверие......

Хлебчето от днес

Кога ли и при нас ще стигне това брашно за хлебопекарни????Нямаме си Пикадили обаче.....

В неделя, които иска, да щурмува Метро за Аляска за 60лв......Само да не стане като пералните от 200лв. днес......

Общи условия

Активация на акаунт