Машина за хляб-29 част

  • 47 292
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 293
 Наистина ми се вижда мокро тестото...аз вече точни пропорции не ползвам.Добавям си докато стане хубава топка.   bouquet

Не беше мокро докато го месих , дори се притесних да не стане пак твърдо като снощи.Не лепнеше , беше си идеално.След първото втасване обаче се отпусна прекомерно и от там беше на косъм почти до края.!Десет  мин. след началото на печенето тръгна назад.Как да не ме е яд?

# 91
  • София
  • Мнения: 8 497
Така ... ние продължаваме дискусиите на ЛС с две дами, но на прима виста си мисля, че трябва да се престрашите да работите с малко по твърдо тесто. Сега времето е влажно и брашното си поема и влага от околната среда.

Като приключим дискусиите (когато и да стане това) ще ви запозная с това до какво заключение сме стигнали.

# 92
  • Мнения: 7 779
вече е готов и сме го нарязали  топъл-топъл
снимал съм го

# 93
  • Мнения: 3 453
  Капризче, дано следващото ти се получи Hug

# 94
  • Мнения: 293
вече е готов и сме го нарязали  топъл-топъл
снимал съм го

Моля те , вземи си направи един профил в снимка.бг, не ти трябват три висши за това. Можеш да ползваш мейла ми и ще ти  пусна снимката , но да занеш , че ти е за последно! smile3516






Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 23:18 от kapri_z

# 95
  • София
  • Мнения: 8 497
вече е готов и сме го нарязали  топъл-топъл
снимал съм го

Моля те , вземи си направи един профил в снимка.бг, не ти трябват три визши за това. Можеш да ползваш мейла ми и ще ти  пусна снимката , но да занеш , че ти е за последно! smile3516

Е изпреварих те. Ето снимките на Бонго, поздравления за това, че се престраши най-накрая да ни представи снимки на негов хляб:

 

# 96
  • Мнения: 7 779
Е изпреварих те. Ето снимките на Бонго, поздравления за това, че се престраши най-накрая да ни представи снимки на негов хляб:

 
за втори път ми се показват снимки ,така че не съм се престрашил , а вече ми е навик newsm44
може да се вижда и пушека от все още топлият хляб

# 97
  • Мнения: 7 779
ееееееее  стига де - не обичам заплахите и заканите....
ако не искаш да ми публикуваш снимките  няма да ти се разсърдя.
а емайла ти го нямам вече. не ги запаметявам след като съм писал веднъж - за да няма сръдни
на вашите половинки.

# 98
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
  • Мнения: 355
За втори път правих днес хлабя с бира по рецептата на Ердинч и пак провал,трудно излиза от машинката-голяма борба пада,а и пак се отлепи горната част,т.е. остана без калпак.
Така се ядосах,че чак не ми се снимаше,моля ви дайте идея защо става така?

# 99
  • Мнения: 7 779
с моя малък мозък стигнах до извода,че за да не се получава хубава кора от горната
страна на хляба е виновен ....  прозорчето на капака през което се наблюдава процеса.
може и да сте го обсъждали някъде  и това да не е новост за вас,но ....

# 100
  • Мнения: 7 779
опитай се да извадиш бъркалките преди да започне печенето на хляба.
друг вариант: - опитай да врътнеш оста на перките от външната страна на контейнера - частта
която контактува със задвижващият механизъм
после  с 2-3 резки тръскания хляба излиза.

# 101
  • Мнения: 2 214
Ето моите гевреци, уж ким били турски, ама като знам каква шопска салата съм виждала по руските сайтове няма да се изненадам ако нямат нищо общо с турските, но пък са много вкусни и пухкави.
Ето я рецепта
http://forum.kulina.ru/index.html?showtopic=4931&view=findpost&p=460918
Ето и моите

# 102
  • Мнения: 3 453
  Г-жо Стихийно бедствие, прекрасни са.Поздравления.  bouquet

# 103
  • Мнения: 52
Пак какви красотиики сте направили  smile3501 newsm10  love001

# 104
  • Мнения: 11 607
Така ... ние продължаваме дискусиите на ЛС с две дами, но на прима виста си мисля, че трябва да се престрашите да работите с малко по твърдо тесто. Сега времето е влажно и брашното си поема и влага от околната среда.

Като приключим дискусиите (когато и да стане това) ще ви запозная с това до какво заключение сме стигнали.


И сега как ще заспа аз като не знам какви ги думате на ЛС???????


Хляба стана много добре! По рецепта на книжката. Проблем имах само с маята - колко жива да ползвам. Но Хаджията помогна тук. Снимка няма, защото капака на хляба се отчупи и не ставаше за снимане. Мразя да ми пада капака на хляба.......Но е факт,че хляба не миришеше на мая - основно мое притеснение!

Общи условия

Активация на акаунт