Машина за хляб-29 част

  • 47 254
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 786
Привет от Филибето. Stop
Поднасям ви един здравословон хляб за закуска,но май с проблем.Кажете  ми защо така хлътна?

А рецептата е тази :
ЗДРАВОСЛОВЕН ХЛЯБ
430мл вода
2 сл олио
2 чл. сол
1 1/2 сл захар / вкъщи ползваме само тръстикова /
2 1/2 сл сухо мляко
320 г - пълнозърнесто брашно
320 г. -типово брашно
4 чл суха мая
След звуковия сигнал - до 150 г ядки / основно слагам слънчоглед или смляно ленено семе /.
Пускам основна програма със средна коричка - 3.30 ч.

# 181
  • Мнения: 7 779
Слушай синеоки друже , ако толко те мързи да си спретнеш една регистрация в сайт за снимки , пишеш в странен стил и се държиш нагло , как да те вземем на сериозно ?
[/quote]
добро утро и на теб !!!
не става въпрос за мързел , а по-скоро за мое неудобство. не ми допада така.
затвори темата за снимките. ако имам  проблем ще питам.
незнам кога съм се държал  не спрямо теб нагло , а и с който и да било друг от сайта?!?!
въпрос на желание и личен избор е дали ще ме взимаш на сериозно или не .
не ми обръщай внимание - мисля, че няма да има проблем.

# 182
  • Мнения: 151
Цитат
Кажете  ми защо така хлътна?

ВяраВики Маята можеш да намалиш на половина, двойното количество мая се използва при ръчно изработените хлябове.

Цитат
под директно разбирам както ти пиша тук, така и да приложа дадена снимка.

Много искаш – дай боже,  сега да видим  нещо  newsm78

# 183
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
  • Мнения: 355
Добър ден на всички майстоти и майсторки.
Аз имам машина за хляб ЕТА от която съм много доволна.
Много често правя хляба с айрян от рецептите и последните два дена правих хляб с бира,но при него все ми се отлепя калпачето.
Искам да ви помоля да ми препоръчате рецепта за бързата програма,досега не съм я ползвала,защото не мога да си избера рецепта.
Разчитам на вас за помощ  bouquet

# 184
  • София
  • Мнения: 8 495
...
Цитат
А пък захарта не предвиждам да я заменям, а просто да добавя течен подсладител - хем да стане сладък за нашите вкусове, хем да не утежнявам тестото и да затормозявам маята

Те тоя момент тук хич не ми е ясен  newsm78  Голямото количество захар затормозява втасването заради осмотичното налягане , как обаче се избягва това и дали изобщо се избягва с подсладител мога та ти кажа евентуално утре , ако ми остане време да се поразровя.Ако някой друг има нещо предвид нека сподели. До тогава дръж подсладителя далеч от козунака Grinning И мълчи за коняка да не те чуе  Дядо Хаджия  Joy Joy Joy
Стафидите , портокаловите и лимоновите корички слагам 5 мин. преди края на второто месене.

Въпроса с подсладителя мисля, че го обсъдихме подробно в козуначената тема, така че не ми стана ясно защо да го държи надалече от козунака. Захарта и подсладителите се произвеждат от различни суровини и би могло да се очаква че действат различно върху тестото.

Та какво казахте за коняка че не разбрах.  Thinking

...
За захарта - четох пак тук из темите, доколкото помня, че изкуствените подсладители, тъй като не съдържат захар, не влияят на осмотичното налягане и затова не се препоръчва да заменят изцяло захарта, а само да се добавя.....

Може би да помолим Капри_з да ни обясни какво е осмотично налягане за да разберем дали можем изяло да заменим захарта или само да я допълваме.

Привет от Филибето. Stop
Поднасям ви един здравословон хляб за закуска,но май с проблем.Кажете  ми защо така хлътна?

Имате проблем с превтасване.

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 11:06 от дядо хаджия

# 185
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
Ааааа, по-хубаво, че не си чул за коняка hahaha Бях споделила, че ще накисна стафидките в едно 30-годишно коняче, дето само си стои милото Mr. Green А сега отивам в кухнята да се мяткам, пък да видим дали ще се появя после с гордо вдигната глава или пак ще се срамувам в ъгъла  Praynig

# 186
  • Мнения: 14

Който търси намира.  Laughing  Ето ти нещо  директно   което аз ползвам, без регистр.  и бързо
Parcourir  – избираш  снимка, Uplaud – си готов, посочваш  желания размер, десен бутон в/у снимката Proprietes – коп. адреса URL и ако това не е лесно здраве му кажи  Naughty

леле dina.K , Hug чудесна си. Тъкмо вече проклетисвах  това качване на снимки и смятах да се присъединя към Bonqo и да не показвам нищо , докато не се появи нещо по просто и лесно от всичките тея url-та и подобни тях. Ето и моя, както се оказа превтасал хляб. Сега съм пуснала машината на празно, да й засека кога по колко време меси и втасва. Нали няма да й стане нищо?  newsm78

http://www.resizepictures.com/image_data/03202010/800_00471401.jpg

# 187
  • Мнения: 148
Каприз,скъпа благодаря за суперлативите,но прочети хубаво рецептата водата е о,500мл а брашното е 1кг.

# 188
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
  • Мнения: 355
Добър ден на всички майстоти и майсторки.
Аз имам машина за хляб ЕТА от която съм много доволна.
Много често правя хляба с айрян от рецептите и последните два дена правих хляб с бира,но при него все ми се отлепя калпачето.
Искам да ви помоля да ми препоръчате рецепта за бързата програма,досега не съм я ползвала,защото не мога да си избера рецепта.
Разчитам на вас за помощ  bouquet
Дайте идея де,Моля ви.

# 189
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Добър ден на всички майстоти и майсторки.
Аз имам машина за хляб ЕТА от която съм много доволна.
Много често правя хляба с айрян от рецептите и последните два дена правих хляб с бира,но при него все ми се отлепя калпачето.
Искам да ви помоля да ми препоръчате рецепта за бързата програма,досега не съм я ползвала,защото не мога да си избера рецепта.
Разчитам на вас за помощ  bouquet
Дайте идея де,Моля ви.


Специално аз с една и съща рецепта си правя хлябът на различни програми,и винаги ми става хубав.Досега проблеми не съм имала и не мога да се оплача.Но всяка машина е характерна сама за себе си.Ползвам само бяло брашно защото съпругът ми не признава друг хляб.Исках да направя и пълнозърнест и типов.Обаче той ми заяви,че ако правя такива експирименти щял да скрие машината

# 190
  • Мнения: 128
Гледам много рецепти за козунак...Искам да опитам и аз да направя,но имам известни съмнения за успех! ConfusedДайте ми съвет коя рецепта да пробвам!? Praynig

# 191
  • Мнения: 14
изглежда нощната смяна спи, а дневната още не се е събудила  Joy

# 192
  • Мнения: 3 453
 Преди да легна като една видна клюкарка да ви издам че Бонго си знае всичко за снимките , в един друг сайт си е показал сам снимки Mr. Green
  
къде бре пиле ??? не се сещам
ако се качват директно е възможно, но ако трябва да ходя някъде  и да взимам код, а след
това да го качвам на даден сайт ......не е в мой стил
все пак кажи къде си ги видяла ? тъкмо и другите ще ги видят  Laughing


   Ето тук  Laughing :http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=7818.msg408458#msg408458

   По нощите правих щрудел с тесто направено в пекарната.Много вкусен стана!  Blush Flutter Довечера ще си покажа и тутманика, още се меси и умувам как да го вия, плета..

    
 
 

 
 

# 193
  • Мнения: 151
Гледам много рецепти за козунак...Искам да опитам и аз да направя,но имам известни съмнения за успех! ConfusedДайте ми съвет коя рецепта да пробвам!? Praynig
  pina    max-mama

# 194
  • Мнения: 62
Аз лично съм пробвала рецептата за козунак от този сайт http://tanitaang.blogspot.com/2008/04/k.html и стана много добре.

Общи условия

Активация на акаунт