Машина за хляб-29 част

• 47 497
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Дядо Хаджи, сполай ти за новината!!!!! Сега от София мел да си признаят,че четат във форума на бг-мамма.....Пък ако вземат да пуснат и версия на брашното и без мая, а напр. със семена - грешка няма да имат.......

Да ни е хайерлия наистина и другите фирми и те да влязат в час дано по-скоро! Пък ако някой направи и хляб от това брашно - първо тук да сподели!

п.п. личи си,че Ревльо спи, разписах се няколко пъти........

# 286
  • София
...Пък ако вземат да пуснат и версия на брашното и без мая, а напр. със семена - грешка няма да имат...

Ааааа такива има. Аз съм си купувал вече.

# 287
...Пък ако вземат да пуснат и версия на брашното и без мая, а напр. със семена - грешка няма да имат...

Ааааа такива има. Аз съм си купувал вече.

Да, да, има...Техра има - още точа лиги по сместта Селски хляб на Техра.....Ама напр. и София мел да пуснат и те едно подобно брашно, че да видим и него какво ще е ....Че аз имам големи съмнения към брашната Техра.....Струват ми се с много подобрители, прекалено много. Но пък са вкусни пусто чудо и заради това се прежалвам да ги купувам от време на време....Сместта Мнозърнесто брашно също е хубава......Но мисълта ми бе по-скоро,че ще е хубаво да има конкуренция - от това трябва само ние потребителите да сме спечелили(поне така пише в дебелите учебници....)

# 288
Баба Станиславке нали ти беше правила козунака на Пина , кажи моля те къде слагаш маята , размита в брашното или я натрошаваш отгоре.И още нещо искам да питам може ли да сложа вода със сухо мляко вместо прясно.Всъщност въпроса ми е към всички които могат да ми отговорят Embarassed

# 289
София мел много рано са пуснали сместа за машина, имах информация, че ще е за Великден. Дядо Хаджия, пробвахте ли я?
На Техра сместта за многозърнест хляб по-  се хареса вкъщи, селския беше с много шарена сол, или главната съставка в нея.

# 290
  • Русе
Баба Станиславке нали ти беше правила козунака на Пина , кажи моля те къде слагаш маята , размита в брашното или я натрошаваш отгоре.И още нещо искам да питам може ли да сложа вода със сухо мляко вместо прясно.Всъщност въпроса ми е към всички които могат да ми отговорят Embarassed

Маята се разтваря в част от млякото с малко захар и брашно, на рядка каша да стане. След като шупне се слага при останалите неща и отгоре изсипвам по-голямата част от брашното и пускам. След това само следя за оформянето на топчето.

Я да питам: някой беше пуснал един селски хляб  newsm78 може да не му е така заглавието. Приличаше на питките джоб. Коричката му стоеше на брашнена и бяла. Имаше снимка преди 3-4-5 теми  Praynig

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 15:22 от eli_dechkin

# 291
  • София

Ами аз маята я подхващам отделно - със захар, мляко и малко брашно. След като шупне - около 15 мин - я изсипвам най-отгоре. Със сухо мляко не съм работила, ама не виждам защо да не стане. Дано да съм ти била от полза

# 292
eli_dechkin и баба Станислава много ви благодаря за бързите отговори че днес ми се иска да направя един козунак.Като меся тутманика така си втасвам маята предварително но не бях за сигурна и за това реших да питам че знам че тук винаги ще получа съвет.Благодаря  HugВи

# 293
  • София
Момичета и момчета  Simple Smile, от доста време в къщи се мотаят по една-две шепи сушени сини сливи без костилките и малко кайсии. Моля, дайте идея къде да ги ползвам, че ще станат зян

# 294
Kapriz,аз ползвам само белия пакет на софия мел и съм доволна,досега не съм имала издънки

# 295
Kapriz,аз ползвам само белия пакет на софия мел и съм доволна,досега не съм имала издънки

И да ти кажа сега защо питах. С белия пакет на София мел правих тази баница няколко пъти , но месих на ръка.Перфектен резултат. В машинката не съм го пробвала още , но пробвах това брашно.Стана баницата , но стоеше по-плътна кората , не толкова крехка и хрупкава.Следващия път ще пробвам с белия пакет и ще преценя разликата.

Дядо хаджи , не съм попадала на новото брашно още. Някой да го е срещал някъде по веригите хипермаркети?

# 296
Момичета и момчета  Simple Smile, от доста време в къщи се мотаят по една-две шепи сушени сини сливи без костилките и малко кайсии. Моля, дайте идея къде да ги ползвам, че ще станат зян
В козунак, кифлички или здравословни бонбони.
Дядо Хаджия, искам да постигна съвършения вид на хлебчетата на Ердинч, но или машинката, или майсторът е калпав... Blush

# 297
да се запиша и аз на темата брашно момичета и момчета,купила съм си брашно на ,,клевер,,от ,,била,, също е много хубаво може да смесвате пълнозърнесто +бяло в съотношение 150гр+350гр за 1 кг хляб,царевично+бяло,типово+бяло и обезателно ленено семе,маково,сусам стават страхотни хлябове!  chef Grinning

# 298
Дядо Хаджия, искам да постигна съвършения вид на хлебчетата на Ердинч, но или машинката, или майсторът е калпав... Blush

И аз , и аз ! Ама освен това искам и вътре да е както на мен ми харесва - пухкав , нежен, рехав и мек като памук ! newsm53 Или едното докарвам или другото , двете още не съм успяла , но и това ще стане , зависи колко ти е голям мерака  smile3503

# 299
ако ти са меки, нарежи ги дребно + орехи+ малко захар и ги ползвай за плънка на козунак. става страхотно.
Другата рецепта не е за тук ама ще ти я кажа, пак ако ти се меки ако ли не папарваш ги с вода и вътре в сливата мушиш орех заливаш с половин чаша вода със една лъжица мед малко канела и две три лъжици вино, за 20 минути във фурната на 200 градуса.
Става страхотен десерт.

Общи условия

Активация на акаунт