Машина за хляб-29 част

  • 47 470
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 1 167
Свекър ми ми даде една машина за хляб купена преди 5 год. и не използвана  Laughing ( имал пари човека, купил ама кой да се занимава да пече хляб) Машината е ТСМ 750 вата за 1кг. хляб. И сега моя проблем - няма книжка с инструкции и рецепти  Sad Някъде има ли рецепти за тази фурна да си ги дръпна или са съвместими с рецептите от друа марка машина за хляб?  Confused

# 301
  • София
  • Мнения: 102
Момичета и момчета  Simple Smile, от доста време в къщи се мотаят по една-две шепи сушени сини сливи без костилките и малко кайсии. Моля, дайте идея къде да ги ползвам, че ще станат зян
ако ти са меки, нарежи ги дребно + орехи+ малко захар и ги ползвай за плънка на козунак. става страхотно.
Другата рецепта не е за тук ама ще ти я кажа, пак ако ти се меки ако ли не папарваш ги с вода и вътре в сливата мушиш орех заливаш с половин чаша вода със една лъжица мед малко канела и две три лъжици вино, за 20 минути във фурната на 200 градуса.

За десерт са малко, но щом става за козуначена плънка още утре се пускам, живот и здраве, де. Благодаря!
Става страхотен десерт.

# 302
  • София
  • Мнения: 102
Бре нещо обърках работата, разполових мнението на г-жа Стихийно бедствие. Ама е ясно, че харесвам идеята, и без това е време за генерални козуначени репетиции, само дето не ми светна в тиквата, че може и сливи да се сложат.

# 303
  • Мнения: 479
Подсмрък... много съм печална. Първият ми козуначен опит е крайно неуспешен - тестото не помръдна и милиметър. Оставих го да втасва първо малко повече от час, после на 50 градуса във фурната ок час и половина, накарая изгубих надежда и го опекох

По рецептата на танита е. Дали тестото не ми стана прекалено твърдо, не знам  newsm78 Постният козунак стана, а този - не. Чудна работа  #Crazy.

# 304
  • София
  • Мнения: 8 504
...
По рецептата на танита е. Дали тестото не ми стана прекалено твърдо, не знам  newsm78 Постният козунак стана, а този - не. Чудна работа  #Crazy.

Кой точно постен козунак е станал, че да сравня реептите. Ако може малко информация и за начините на приготвяне и на двата козунака.

# 305
  • Мнения: 479
...
По рецептата на танита е. Дали тестото не ми стана прекалено твърдо, не знам  newsm78 Постният козунак стана, а този - не. Чудна работа  #Crazy.

Кой точно постен козунак е станал, че да сравня реептите. Ако може малко информация и за начините на приготвяне и на двата козунака.

ПОстният козунак е по твоята рецепта, дядо (http://poptolev.blogspot.com/2010/03/blog-post_03.html), за която много благодаря. Зарадвах едни приятели постници преди две седмици с него. Днес се престраших да опитам традиционен по тази рецепта http://tanitaang.blogspot.com/2008/04/k.html
От една страна, тестото беше доста по-плътно и твърдо от това на постния вариант. Може и нормално да е. Не знам, защото нивгаш не съм месила козунак. От друга страна, по рецепта е чаша захар, а пък аз си позволих да сложа още лъжица-две захар допълнително. Възможно е и това да е отежнило тестото.
Вие как мислите?  Ужасен е на вид този козунак  ooooh!, но пък е толкова ароматен, че щерка ми само обикаля и си чупи от коричицата  Laughing

# 306
  • Мнения: 161
Днес реших да направя козунака по рецепта на Пина но нещо не се получи докато втасваше въобще не се надигна, като почна да пече почна да се надига малко и накрая се получи едно малко козуначе / тип хлебче/ още не сме го пробвали на вкус

# 307
  • Мнения: 128


Ето го и моята гордост!!!  chef
Малко му прегоря кората,макар че го изключих 10 минути преди края на програмата.
Ама е много вкусен и много му се радвам,признавам си!!! newsm44

# 308
  • Мнения: 161
petya_z и аз много му  се радвам на твоя козунак моляте кажи рецептата по която го прави , така като гледам не си го сплитала и тове много ми харесва, щото мен ме е страх да вадя да сплитам тои така не втаса а като го извадя да го плета не зам какво ще стане/всъщност дали аз ще се справя/ моля те за рецептата.Благодаря предварително  bouquet

# 309
  • Мнения: 128
По рецепта на Кети е.Изпълних всичко,както е описано ,само малко повече захар сложих.И аз се съмнявах че ще мога да сплета,но беше лесно.То не знам дали е и сплитане,само едно премятане направих на трите масура,но пък стана красиво!
http://docs.google.com/View?id=ddcx6rjs_43f92hw2hh

# 310
  • София
  • Мнения: 8 504
...
По рецептата на танита е. Дали тестото не ми стана прекалено твърдо, не знам  newsm78 Постният козунак стана, а този - не. Чудна работа  #Crazy.

Кой точно постен козунак е станал, че да сравня реептите. Ако може малко информация и за начините на приготвяне и на двата козунака.

ПОстният козунак е по твоята рецепта, дядо (http://poptolev.blogspot.com/2010/03/blog-post_03.html), за която много благодаря. Зарадвах едни приятели постници преди две седмици с него. Днес се престраших да опитам традиционен по тази рецепта http://tanitaang.blogspot.com/2008/04/k.html
От една страна, тестото беше доста по-плътно и твърдо от това на постния вариант. Може и нормално да е. Не знам, защото нивгаш не съм месила козунак. От друга страна, по рецепта е чаша захар, а пък аз си позволих да сложа още лъжица-две захар допълнително. Възможно е и това да е отежнило тестото.
Вие как мислите?  Ужасен е на вид този козунак  ooooh!, но пък е толкова ароматен, че щерка ми само обикаля и си чупи от коричицата  Laughing

Аз избягвам да коментирам други рецепти, затова ще се огранича до това да проверите обема на чаената чаша. Освен това следващия път се опитайте да получите по-меко тесто без да се съобразявате с количеството брашно предвидено по рецептата. Обърнете внимание и на това кога и колко мазнина добавяте в тестото.

Днес реших да направя козунака по рецепта на Пина но нещо не се получи докато втасваше въобще не се надигна, като почна да пече почна да се надига малко и накрая се получи едно малко козуначе / тип хлебче/ още не сме го пробвали на вкус

И съм двата поста - имайте предвид, че козуначеното тесто е изключително тежко и му трябва много време за втасване, затова се заредете с търпение.

Вчера или ония ден писах тук надълго и нашироко за козунака, конците и втасването - ако ви е интересно се върнете и го прочетете.

# 311
  • Мнения: 161
Благодаря ти за съвета дядо Хаджия аз реших че като предния ми козунак стана без проблем и този ще стане но уви при мен не се получи но може и аз да бъркам нещо

# 312
  • Мнения: X
Да се оплача другарчета,че в момента пека най-големия си провал в  правенето на хляб до сега.Предният провал нямаше вид,но на вкус си беше ок и се изяде.Този път обаче прекалих с импровизациите  и май ще отиде в кофата.Сложих за аромат пресен лук и кой ли дявол ме накара да добавя и кубчета свежо сирене.Преди печенето се беше надигнал,но точно в центъра стоеше скашкан.Че и с яйце го намазах и след 10 мин. от началото на печенето направо се е спихнал до средата на контейнера ooooh!.Ако се размина само със лош изглед ще е цяло чудо.Мнооого ме е яд.Тю. Crossing Arms

# 313
  • Мнения: 22 867
...По рецептата на танита е. Дали тестото не ми стана прекалено твърдо, не знам  newsm78 Постният козунак стана, а този - не. Чудна работа  #Crazy.
Днес се престраших да опитам традиционен по тази рецепта http://tanitaang.blogspot.com/2008/04/k.html
От една страна, тестото беше доста по-плътно и твърдо от това на постния вариант. Може и нормално да е. Не знам, защото нивгаш не съм месила козунак. От друга страна, по рецепта е чаша захар, а пък аз си позволих да сложа още лъжица-две захар допълнително. Възможно е и това да е отежнило тестото.
Вие как мислите?  Ужасен е на вид този козунак  ooooh!, но пък е толкова ароматен, че щерка ми само обикаля и си чупи от коричицата  Laughing

Позволявам си да се намеся, защото правя козунак по тая рецепта може би две-три години, а днес правих руло и мини козуначета. Правя тестото точно по рецептата, малко повече ми идва втасването, но се зареждам с търпение, някъде повече от час втасва, докато ми хареса. Свикнала съм на бързите питки с едно втасване. Мисля, че не са причина двете лъжици захар допълнително, а по-скоро тестото е било по-твърдо отколкото е нужно. А на мен ми отива повече брашно отколкото е дала Танита в рецептата. Според мен рецептата е много сполучлива.

# 314
  • Мнения: 479

Аз избягвам да коментирам други рецепти, затова ще се огранича до това да проверите обема на чаената чаша. Освен това следващия път се опитайте да получите по-меко тесто без да се съобразявате с количеството брашно предвидено по рецептата. Обърнете внимание и на това кога и колко мазнина добавяте в тестото.

И съм двата поста - имайте предвид, че козуначеното тесто е изключително тежко и му трябва много време за втасване, затова се заредете с търпение.

Вчера или ония ден писах тук надълго и нашироко за козунака, конците и втасването - ако ви е интересно се върнете и го прочетете.

дядо хаджия, мерси за съветите и коментарите. 1. Чашката не е голяма. 2. Следващия път ще пробвам друга рецепта. 3. Мазнината не беше много - 1/4 чч разтопено масло, при месенето добавих лъжица-две олио.
Пишете, че тестото е изключително тежко и му трябва време да втаса. Колко време? Аз го чаках повече от час и половина и то не помръдна.
Прочетох поста. Ще имам превдид препоръките и ще слагам мазнината на по-късен етап от месенето вече.

Общи условия

Активация на акаунт