Машина за хляб-29 част

• 47 447
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Позволявам си да се намеся, защото правя козунак по тая рецепта може би две-три години, а днес правих руло и мини козуначета. Правя тестото точно по рецептата, малко повече ми идва втасването, но се зареждам с търпение, някъде повече от час втасва, докато ми хареса. Свикнала съм на бързите питки с едно втасване. Мисля, че не са причина двете лъжици захар допълнително, а по-скоро тестото е било по-твърдо отколкото е нужно. А на мен ми отива повече брашно отколкото е дала Танита в рецептата.

Аз не казвам, че проблемът е в рецептата. Нещо се случи с моето тесто и се опитвам да разбера какво. Пробвала съм и други от рецептите за сладкиши от блога на Танита - нямат грешка. Затова и започнах именно с тази рецепта опитите си.

# 316
Нещо се случи с моето тесто и се опитвам да разбера какво. Пробвала съм и други от рецептите за сладкиши от блога на Танита - нямат грешка. Затова и започнах именно с тази рецепта опитите си.

Така, като чета постовете, мисля че е било твърдо, в смисъл с повече от нужното брашно, а може и маята да е изиграла лош номер. newsm78

# 317
Нещо се случи с моето тесто и се опитвам да разбера какво. Пробвала съм и други от рецептите за сладкиши от блога на Танита - нямат грешка. Затова и започнах именно с тази рецепта опитите си.

Така, като чета постовете, мисля че е било твърдо, в смисъл с повече от нужното брашно, а може и маята да е изиграла лош номер. newsm78

Тестото определено беше твърдичко. Е, ще се пробвам отново. Само да намеря един цял следобед свободен... като днешния  Grinning
labrex, сега отворих линка към твоите творения. Страхотни са. Поздравления! Малките козуначета във формички за мъфини ли се пекат?

# 318
Тестото определено беше твърдичко. Е, ще се пробвам отново. Само да намеря един цял следобед свободен... като днешния  Grinning
labrex, сега отворих линка към твоите творения. Страхотни са. Поздравления! Малките козуначета във формички за мъфини ли се пекат?

Да, време определено си трябва, пък аз съм малко припряна, но днес чааааках да втаса добре. Grinning Все си мисля, че идеята за мини козуначетата пак беше на Танита, във формички за мъфини е, да. Правят се по три малки топченца и се слагат във всяко гнездо. Красивички са, като втасат и се изпекат. Веднъж слагах вътре във всяко топченце по малко мармалад, парченца шоколад съм слагала, но си е игра. Днешните са ми натюр.

# 319
Да, време определено си трябва, пък аз съм малко припряна, но днес чааааках да втаса добре. Grinning Все си мисля, че идеята за мини козуначетата пак беше на Танита, във формички за мъфини е, да. Правят се по три малки топченца и се слагат във всяко гнездо. Красивички са, като втасат и се изпекат. Веднъж слагах вътре във всяко топченце по малко мармалад, парченца шоколад съм слагала, но си е игра. Днешните са ми натюр.
Много ми допада идеята за мини козуначета. А твоите са станали страхотни. Непременно ще опитам, а пък ако им сложа и шоколадче, синът ми много ще им се зарадва  Laughing

# 320
  • София
....
Пишете, че тестото е изключително тежко и му трябва време да втаса. Колко време? Аз го чаках повече от час и половина и то не помръдна.
...

Винаги съм твърдял две основни неща, подлъжвам да ги твърдя и сега:

1. Няма точна рецепта за козунак. Има само основни продукти и вид на тестото.
2. Няма точно време за втасване. Има критерий за постигане на обем (удвояване на тестото).

# 321
Много ми допада идеята за мини козуначета. А твоите са станали страхотни. Непременно ще опитам, а пък ако им сложа и шоколадче, синът ми много ще им се зарадва  Laughing

И аз всъщност много ги харесах на една снимка (все си мисля, че беше на Танита), страшно симпатичнички бяха. така започнах да ги правя. Не знам дали те интересува, но от дозата тесто по рецептата за козунака отделих 2/3 за рулото и от 1/3 направих малките козуначета във форма за 12 мъфини. Надявам се да ги хареса синчето ти! Hug

# 322
Лабрекс,много симпатични козуначени мъфинки,идеята допадна и на мен. Peace
Ще пробвам първо да направя такива от тесто за кифлички,а ако ми се получат-и от козуначено тесто.     bouquet за идеята!А колко големи правиш топченцата?Като за супа топчета ли?

Ето го моят от грозен,по-грозен провал Embarassed Embarassed Embarassed:

Дали ще стават за ядене поне крайчетата ще стане ясно утре. Tired

# 323
Днес реших да направя козунака по рецепта на Пина но нещо не се получи докато втасваше въобще не се надигна, като почна да пече почна да се надига малко и накрая се получи едно малко козуначе / тип хлебче/ още не сме го пробвали на вкус

На коя програма прави козунака и колко време втасва?

petya_z , чудесен ти е козунака  newsm10

PURE ELIXIR , нтересна ти е идеята , кажи после как е на вкус ? Grinning

# 324
Много ми допада идеята за мини козуначета. А твоите са станали страхотни. Непременно ще опитам, а пък ако им сложа и шоколадче, синът ми много ще им се зарадва  Laughing

И аз всъщност много ги харесах на една снимка (все си мисля, че беше на Танита), страшно симпатичнички бяха. така започнах да ги правя. Не знам дали те интересува, но от дозата тесто по рецептата за козунака отделих 2/3 за рулото и от 1/3 направих малките козуначета във форма за 12 мъфини. Надявам се да ги хареса синчето ти! Hug

labrex, сигурно тази снимка от миналата година си спомняш. Тези са с парченце локум във всяко топче, правила съм ги и без нищо вътре. Козунаците ти са станали страхотни, много се радвам че си доволна от рецептата.

1. Няма точна рецепта за козунак. Има само основни продукти и вид на тестото.
2. Няма точно време за втасване. Има критерий за постигане на обем (удвояване на тестото).

Много вярно!

Тодоран много съжалявам, че при теб не се е получило. Може би наистина тестото е станало по-твърдо.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 08:29 от Tannita

# 325

PURE ELIXIR , нтересна ти е идеята , кажи после как е на вкус ? Grinning
Капризче,идеята беше добра,но прекаленото ми желание да еспериментирам ме подведе.Трябваше да сложа крема-сирене или обикновено сирене,обаче аз нали съм любопитна,добавих свежо сирене и то магазинско.Предполагам точно то ми разкашка тестото при втасването.Иначе аромата на сирене и пресен лук,подобно на мъфините,е добър.
Все пак,и този път се разминах с хвърлянето на хляба Party Party.След края на програмата допичах още 20 мин.Ето го:

Танита,много са апетитни и твоите козуначета!Като за една хапчица! Peace

Хубав и слънчев ден на всички!И успешни Печива! Hug

# 326
Понеже зачопкахте козунаците и тук, та да дам идея може на някой да му свърши работа.
Пиреди писах че  нашите (украинските) козунаци не са плетът, а на мен все ми се искаше да направя и малки порции, та преди 3 години като малкия още беше на АМ, събирах кутиите и пекох козунаците в тях, стават много хубави порции, точно за раздаване.
От една порция (500грама брашно) ми излизат 4 козунака. Преди не ги сплитах, тази година ще ги сплета и пак ще ги пека в кутии от АМ.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 08:51 от г-жа Стихийно бедствие

# 327
Аз пък намерих тази рецепта на Танита и реших ,че неустоимите козунаци на Лабрекс са по нея и подхванах. Да, но брашното ми дойде повече от посоченото. Чакам вече 2 часа да втаса и още не е удвоило обема си - на чалъм е и ще го изчакам, само да си заслужава. Blush
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18757

# 328
  • Разград
Аз пък намерих тази рецепта на Танита и реших ,че неустоимите козунаци на Лабрекс са по нея и подхванах. Да, но брашното ми дойде повече от посоченото. Чакам вече 2 часа да втаса и още не е удвоило обема си - на чалъм е и ще го изчакам, само да си заслужава. Blush
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18757

Мисля,че точно тази е рецепта,по която Лабрекс е направила козунака.

# 329
  • София
Здравейте

някой от вас правил ли е хляб със сода не с мая в машина за хляб ако може и рецепта

Общи условия

Активация на акаунт