Машина за хляб-29 част

  • 47 369
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • София
  • Мнения: 547
здравейте  Simple Smile
много се извинявам за спама, но имам проблем с машината (аляска с 1 перка) - на перката се жули тефлоновото покритие и в тестото остават парцали..  Rolling Eyes
ако някой е имал същия проблем и е закупувал нова перка, много моля да даде съвет откъде и как Praynig
досега рових безуспешно из темите тука, из линковете на 1 стр., из подфорум "Нашият дом", пробвах и с търсачката.. Tired

# 421
  • Мнения: 1 934
Дядо Хаджия, досега ти рових в блога, за да търся рецептата за хляба с накиснати овесени ядки-ами няма го ...
   Я, виж колко хора те молим да ни го обясниш тука по-подробно   bouquet
   Имам въпрос за правилите хляб с чесън-не остава ли мирис на чесън в контейнерчето, че ме е страх да се пробвам?!?
   И още един въпрос имам-с какво нанасяте яйцето отгоре върху козунаците. Пробвах с четка, ама много косми ми пусна и ми се вижда нехигиенично. Памукът пък се олигавя и едва го държа  Confused Някакви други идеи?!?

# 422
  • София
  • Мнения: 6 232
   И още един въпрос имам-с какво нанасяте яйцето отгоре върху козунаците. Пробвах с четка, ама много косми ми пусна и ми се вижда нехигиенично. Памукът пък се олигавя и едва го държа  Confused Някакви други идеи?!?
аз имам от машината силиконова-нищо не остава от нея, а нанася перфектно

# 423
  • Мнения: 1 934
Христина, благодаря. Значи ще търся да си купя силиконова-предполагам,че се поддържа лесно чиста?!?

# 424
  • София
  • Мнения: 6 232
малко веро и е готова  Peace

# 425
  • Мнения: X
Аз все още се ослушвам за силиконова/просто не ми е попаднала/,но за сега успешно я замества четка за боя за коса.Използвам я само за мазане с яйце или разтопено масло.

# 426
  • София
  • Мнения: 2 649
аз си имам най-обикновена четка за сладкарски цели, купих си я от Пикадили преди две години. Бяла с твърд косъм, но никога не ми е пускала косми. Много съм доволна от нея. Peace Предполагам навсякъде има такива.

# 427
  • София
  • Мнения: 102
Дядо Хаджия, досега ти рових в блога, за да търся рецептата за хляба с накиснати овесени ядки-ами няма го ...
   Я, виж колко хора те молим да ни го обясниш тука по-подробно   bouquet
   Имам въпрос за правилите хляб с чесън-не остава ли мирис на чесън в контейнерчето, че ме е страх да се пробвам?!?
   И още един въпрос имам-с какво нанасяте яйцето отгоре върху козунаците. Пробвах с четка, ама много косми ми пусна и ми се вижда нехигиенично. Памукът пък се олигавя и едва го държа  Confused Някакви други идеи?!?
Миличка, ето ти линк: http://poptolev.blogspot.com/2010/01/blog-post_29.html
По въпроса за чесъна - аз слагам на прах, ама няма и половин чаена лъжичка. Не оставя миризма след това. За мазането - мажа с четчица, купена от щанда за домакински уреди на Кауфланд. Моята не се скубе, не съм имала проблеми.

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 15:52 от баба Станислава

# 428
  • Мнения: 3 453
аз си имам най-обикновена четка за сладкарски цели, купих си я от Пикадили преди две години. Бяла с твърд косъм, но никога не ми е пускала косми. Много съм доволна от нея. Peace Предполагам навсякъде има такива.

  Моята е от Евроленд.Струваше май 2лв.Силиконови са космите, но маже страхотно Peace

# 429
  • Мнения: 293
Също ползвам силиконова четка.Купих си хартия за печене от Пикадили и тя беше подарък към нея.Нямам забележки, поддържа се много лесно  Peace

Намерих брашното на София мел в Пикадили! Благодаря на вили55 за инфото !  bouquet В момента меся 750 гр. хляб с него. На прима виста мога да кажа , че със сигурност е много силно брашно.Предполагам е обогатено допълнително с глутен  newsm78 Промих малко количество тесто  и определено това , което остана е повече отколкото при другите теста.Освен това брашното е по-финно от обикновенното и консистенцията на тестото е нежна и в същото време достатъчно стегната. За сега само плюсове  Wink Чакам с нетърпение да видя готовия хляб  fingerscrossed

# 430
  • Мнения: 3 453
   Каприз, при нас го има във всеки магазин на София мел. За Пловдив казвам де.Мислех че на всякъде е много разпространено.Аз само него ползвам и до сега несполучлив хляб не съм имала нито на вкус, нито на вид.Сигурна съм че и твоят ще стане чудесен. Peace Брашното им за козунаци също е страхотно, аз обикновенно взимам светлосин пакет, сега свеки ми подари София мел Оле, тъмно синьо е целия пакет също е чудесно.

# 431
  • Мнения: X
Чакам с нетърпение да видя готовия хляб  fingerscrossed
И аз,и аз! yes
Само по рецептата на пакета ли го забърка,Капризче?
Уф,аз като се знам,няма да се стърпя да бухна и нещо допълнително.

# 432
  • Мнения: 1 934
Благодаря много за полезната информация!   bouquet
  Бабо Станислава, нищо не пише за накисване на овесените ядки, това ми беше интересно. Пак четох и пак не можах да видя технологията  Confused

# 433
  • Мнения: 274
Здравейте, момичета! Аз от вчера съм горд собственик на Мулинекс 2000 и се записвам да поизчета темичките. От мерак снощи пробвах някаква рецепта за кекс, но стана много твърд.  Rolling Eyes Надявам се да установя грешката като попрочета съветите на майсторите  Hug
Благодаря за прекрасните рецепти! Със сигурност ще се възползвам   bouquet

# 434
  • Мнения: 293
Кашарел, имах предвид новото брашно за хлебопекарни , всъщност се води смес.Малко по-назад има снимка , и описание на съдържанието.Моя е грешката , че забравих да уточня.

PURE ELIXIR, да само по рецептата на пакета , но се наложи да добавя още 2 препълнемо с.л. брашно , за да си докарам консистенцията на тестото.Нядявам се да са били достатъчни. newsm78

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 16:44 от kapri_z

Общи условия

Активация на акаунт