Машина за хляб-29 част

  • 47 347
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 765
Не съм засичала и аз тази смес за хлебопекарни, но ще търся по-усърдно. Сега ми е мерак козунаци да направя вътре.

# 466
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
Аз сложих тутманик  по тази рецепта http://www.receptite.com/forum/viewtopic.php?p=5136 на 4 програма, обаче хич не  бухват нещата на тази програма, онзи ден панетоне правих пак беше наполовина на контейнера, в старата машина си бухна като го правих преди години. Дано става за ядене тутманика, че доста  продукти отидоха.

# 467
  • София
  • Мнения: 4 519
tanya_p,

Смени програмата. Вероятно 4-та ти е за сладък хляб. Пробвай за френски, сандвич или бял. Все пак е желателно да наблюдаваш процеса. Другото ми предложение е да ползваш програма месене и втасване и когато тестото втаса достатъчно пускаш печене. Ако тестото не е втасало достатъчно когато програмата втасване приключи, го остави още в машината - 20, 30 минути, колкото е необходимо.

# 468
  • Мнения: 266
Здравейте,мога ли да се присъединя и аз към вас?
Имам хлебопекарна от ноември и само по книжката съм работила.
Сега ви намерих и изчетох доста-много е интересно тук Simple Smile

# 469
  • Мнения: 161
desi_shisha Тази тема е за всички аз ползвам рецепти от тук и също така много съм доволна от съветите които се дават в тази тема.Така че наистина смятам че тук ще научиш много тънкости които майсторите споделят и много прекрасни и сполучливи рецепти.

# 470
  • Мнения: 293
Аз да не ви изтърва от поглед , нали  Wink Дбре , че в хотела има интернет инак щях да ви мисля цяла вечер  Mr. Green Няма подобрители в сместта на София мел , поне  до колкото може да се вярва на етикета.Айде , ако някой е правил хляб с нея , да каже как е станал , само при мен ли не втаса добре?

# 471
  • Мнения: 2 214

300 гр- бяло брашно
100 гр пълнозърнесто
100 пълнозърнесто ръжено
1 яйце
250 мл цвик
2 супени лъжици краве масло
1 ч.л сол
1 супена лъжица манов мед
7гр суха мая
1 с.л  фибри
ето от тези

# 472
  • Мнения: 7 779
от утре - 20.03 - в техномаркет започват промоции на хлебопекарни.
гледам ,че има избор на марки .
с всяка закупена хлебопекарна подаряват и кантарче.
така,че който се двууми дали и какво да си купи  нека да отскокне до там.

# 473
  • София
  • Мнения: 8 499
Ето, че дойде ред и аз да се "похваля", че моята машинка издаде багажа. Просто в един момент спря и това е. Индикира, че е включена, пускам която и да е програма, но отказва да върти. Индикира и, че изключвам програмата и толкова. По всяка вероятност ми е гръмнал мотора.

Впрочем си мисля, че май нова машина няма да купувам, а ще си взема един мощен миксер, защото така или иначе аз я ползвах тази само за месене и втасване.

Та тази повреда ме накара на генералната репетиция за козунака да си припомня месенето на ръка. Сега е второто втасване във фурната, следва оформянето и третото втасване (този път ги правя по трифазна схема).

# 474
  • Мнения: 5 156
дядо хаджия, съжалявам за машината  Sad надявам се ще се включвате със съвети и без да взимате нова Hug

Аз се включвам с отзиви за сместта на София Мел, хляба стана като купен, определено има подобрители. Иначе се оформи перфектна топка, изпече се много хубав на външен вид хляб, перфектен.  Няма да вмзимам пак, няма смисъл, такъв хляб има и в магазина  Tired

# 475
  • Мнения: 161
Дядо Хаджия много съжалявам че така се случи и с твоята машинка , защо не пробваш да я ремонтираш че поне да продължи да ти меси и да те замества

# 476
  • София
  • Мнения: 8 499
Дядо Хаджия много съжалявам че така се случи и с твоята машинка , защо не пробваш да я ремонтираш че поне да продължи да ти меси и да те замества

Всъщност всяка техника, която има електроника в нея е изчислена да работи за около три четири години. А моята пък не е спирала от 3 години та може да се брои, че и 6 вече е отработила. Не съм сигурен дали като тръгна сега по ремонти да я влача после няма да се обади друго и т.н. Според мен Мулинекса си изплати стойноста и понеже го ползвам само за месене и втасване се замислям, дали един по мощен и хубав  миксер няма да ми върши същата работа.

# 477
  • София
  • Мнения: 2 649
дядо хаджия, наистина може да ти я ремонтират. Надявам се да не изоставиш редиците ни.

Някой знае ли къде изчезнаха polin a и max mama?

# 478
  • София
  • Мнения: 8 499
Всъщност редактирам си поста, защото гледам, че все още е последен. Машинката тръгна сама. Какво всъщност и стана така и не разбрах, така че за сега работи.

Сега обаче искам да ви представя една техология за омесване на козунаци в машината. Това което виждате е трифазен козунак (с тройно втасване). Към него ви прибавям и няколко други снимки. На вас оставам да разгадаете какво означават те.


 

 

Да обърна внимание, че тук мазането и ръсенето не става веднага след последното втасване, а около 10-на минути преди окончателното изпичане.

И отново да се допълня. Ето ви снимка и от разреза:

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 23:36 от дядо хаджия

# 479
  • Мнения: 8
Здравейте, много ви моля за рецепта за хляб с маслини Embarassed нова съм тук и доста четох, но не открих подходяща за моята машина Мулинекс 5003 (може и аз да не съм чела както трябва, но......), а не мога да си намеря диска с рецептите.
много ще съм ви благодарна за помоща   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт