Машина за хляб-29 част

  • 47 344
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте, много ви моля за рецепта за хляб с маслини Embarassed нова съм тук и доста четох, но не открих подходяща за моята машина Мулинекс 5003 (може и аз да не съм чела както трябва, но......), а не мога да си намеря диска с рецептите.
много ще съм ви благодарна за помоща   bouquet

Ето тука има над хиляда рецепти.Всичките изпитани и проверени.Съответно направени така,че си избери и действай

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

# 481
  • Русе
  • Мнения: 7 934
Относно промоциите. Предната година купих Мулинекс 2000 за 150 лв. Ква е тая супер промоция сега за 159 лв. Нормално, всеки ден върви по 155 лв.  Mr. Green Тия да не мислят че трева пасем. А за Аляска-та в Метро - пускали по 3-4 бройка на магазин. Иначе 120 лв.  ooooh!

Нищо не съм правила тия дни  Confused ама ме сърбят ръцете за козунак.

# 482
  • Мнения: 7 779
Относно промоциите. Предната година купих Мулинекс 2000 за 150 лв. Ква е тая супер промоция сега за 159 лв. Нормално, всеки ден върви по 155 лв.  Mr. Green Тия да не мислят че трева пасем. А за Аляска-та в Метро - пускали по 3-4 бройка на магазин. Иначе 120 лв.  ooooh!
зависи от промоцията  Grinning
ако струва 159 и дават кантарче за 20-на лева отгоре ...  там е промоцията

# 483
  • Мнения: 1 167
Влизам само да се изфукам  Laughing Вчера направих за първи път хляб в ТСМ-ската ми машина. Стана страхотен - бухна както си трябва, а от вътре стана един ..... как да го опиша... лекичък и въздушен  Party Следващия ще бъде по рецептата с айран.

# 484
  • Мнения: 7 779
Влизам само да се изфукам  Laughing Вчера направих за първи път хляб в ТСМ-ската ми машина. Стана страхотен - бухна както си трябва, а от вътре стана един ..... как да го опиша... лекичък и въздушен  Party Следващия ще бъде по рецептата с айран.
не го описвай, а метни едно коматче и насам

# 485
  • Мнения: 7 779
http://www.technomarket.bg/promo.php
на 8-а страница са дадени хлебопекарните

# 486
  • София
  • Мнения: 8 497
...
Сега обаче искам да ви представя една техология за омесване на козунаци в машината. Това което виждате е трифазен козунак (с тройно втасване). Към него ви прибавям и няколко други снимки. На вас оставам да разгадаете какво означават те.
...

Никой ли няма да се изкаже по моята загадка ?  Наградата е един козунак направен от този който е отговорил. Laughing

# 487
  • Мнения: 767
Бях тръгнала , Дядо хаджи, да гадая, но после те проследих до козуначената тема и вече ми е неудобно да се изказвам! Blush Инъче  предположих, че първото втасване ще да е само на маяното тесто, но никога не бих познала, че си мазал и ръсил козунакът 10 мин. преди да бъде изпечен! smile3506 Сега ако разкажеш подробно как сътвори тази красота, да я сравниш с класически правените до сега козунаци, ще ти бъда много благодарна smile3525 smile3501 Или пак да те дебна отатък... smile3503

# 488
  • София
  • Мнения: 8 497
Бях тръгнала , Дядо хаджи, да гадая, но после те проследих до козуначената тема и вече ми е неудобно да се изказвам! Blush Инъче  предположих, че първото втасване ще да е само на маяното тесто, но никога не бих познала, че си мазал и ръсил козунакът 10 мин. преди да бъде изпечен! smile3506 Сега ако разкажеш подробно как сътвори тази красота, да я сравниш с класически правените до сега козунаци, ще ти бъда много благодарна smile3525 smile3501 Или пак да те дебна отатък... smile3503

Аааааа това е само първата снимка.  Wink  Има още две. Например какво се случва на втората снимка да речем.

# 489
  • Мнения: 767
Добре, де, ще направя плах опит: снимка № 1 под готовия козунак - омесено тесто след първото втасване без мазнина
                                                         снимка № 2                                    - омесено с мазнината
                                                         снимка № 3                                    - след второто втасване и преди оформяне на козунака
Познах ли нещо?

# 490
  • София
  • Мнения: 8 497
Добре, де, ще направя плах опит:
снимка № 1            - омесено тесто след първото втасване без мазнина
снимка № 2            - омесено с мазнина              
снимка № 3            - след второто втасване и преди оформяне на козунака
Познах ли нещо?

 

Снимка № 1 е тесто само от мляко, мая и брашно. По тази технология се омесва само такова тесто и се оставя да втасва. Чак след втасването се добавят яйцата, захарта, киселото мляко и ванилията и се прави второ омесване, което е много продължително. След второто омесвне започва добавянето на мазнината.


Снимка № 2 е от добавянето на самата мазнина. Впрочен тази снимка е извадена от видоклип и затова е малко неясна. Преди време ви разказвах какво прави мазнината и как тя разделя тестото на слоеве и после образува така наречените влакна (конци) в козунака. Та точно на тая снимка се вижда как тестото се разслоявава.


Снимка № 3 всъщност е тестото след окончателното добавяне на мазнината и преди неговото доомесване.

Бях приготвил и видеоклипове обаче не ги довърших защото машината ми спря работа и се наложи да си довършвам работата на ръка.

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 13:28 от дядо хаджия

# 491
  • Мнения: 767
Нямам търпение да видя рецептата, още повече чета ,че е с кисело млеко... Тестото изглежда прекрасно!  bouquet

# 492
  • София
  • Мнения: 102
Момичета, моля да ми кажете като извадите опечения козунак от машината веднага ли го вадите от формата и как го охлаждате - върху решетка или го увивате?

# 493
  • Мнения: 8
Моля ви препоръчайте ми каква машина за хляб да си взема..четох гледах и пак до никъде не стигнах ..

# 494
  • София
  • Мнения: 102
Момичета, моля да ми кажете като извадите опечения козунак от машината веднага ли го вадите от формата и как го охлаждате - върху решетка или го увивате?

Глас в пустиня

Общи условия

Активация на акаунт