Машина за хляб-29 част

• 47 335
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Момичета, моля да ми кажете като извадите опечения козунак от машината веднага ли го вадите от формата и как го охлаждате - върху решетка или го увивате?

Глас в пустиня
аз в машината не съм го пекла, но само на решетка бих охлаждала.

дядо хаджия, моля те кажи сега, каква е разликата между твоят трифазен козунак и двуфазния. Ако е много по-добър, така да процедираме.

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 21:48 от petia_tag

# 496
Баба Станислава...аз три пъти правих козунак в машината и тъй като си ставаше като хляб но с вкус  и аромат на козунак...малко след като е готов от контейнерчето го преплъзвам на страни на дъска за рязане на хляб и го слагам на решетка.Вадя бъркалката и си остава там докато се охлади добре.Винаги се хапва и не остава за другия ден.
Дано съм ти била полезна.
newsm51

# 497
  • София
Момичета, моля да ми кажете като извадите опечения козунак от машината веднага ли го вадите от формата и как го охлаждате - върху решетка или го увивате?

Глас в пустиня

То през деня е така наборе, хората месят нали там и рядко сядат пред компютъра. След изпичането на каквото и да е се захваща моята булка. Има си една дебела хавлия и в нея си загъва я хляба, я кекса, я каквото и да е. Твърди, че тая хавлия си поемала влагата и пречела на съхненето.

Чета по упътманията да се държал на скара, ама ние до сега не сме го правили.

дядо хаджия, моляте кажи сега, каква е разликата между твоят трифазен козунак и двуфазния. Ако е много по-добър, така да процедираме.

Ами де да го знам. Аз лично някаква разлика не намирам, освен че втория и третия път втасва по бързо. Просто четох рецепта в тефтерите на бабата на съпругата ми и реших да я адаптирам за машината. Хареса ми това, че се маже 10-на минути преди да е окончателно изпечен и няма да му треперя като втаса окончателно дал ще го смачкам или пък дали няма да ми спадне.

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 18:25 от дядо хаджия

# 498
  • София
Хей, благодаря на всички, които се отзоваха. Докато чакам, обаче, туй чудо се опече и аз го извадих на решетката като хляба. Боже, добре си е дядо Хаджия, че има кой да мисли за последната фаза (ама тя също е важна).

# 499
Моля ви препоръчайте ми каква машина за хляб да си взема..четох гледах и пак до никъде не стигнах ..
кажи какво точно търсиш : с 1 или 2 бъркалки , до каква сума може да си позволиш,бегети и земели ще правиш ли?  (според мен това е излишно)

# 500
  • София
Хей, благодаря на всички, които се отзоваха. Докато чакам, обаче, туй чудо се опече и аз го извадих на решетката като хляба. Боже, добре си е дядо Хаджия, че има кой да мисли за последната фаза (ама тя също е важна).

Глей ся наборе караш я точно както сме си правили едно време и нема му мислиш толкова.

# 501
Хареса ми това, че се маже 10-на минути преди да е окончателно изпечен и няма да му треперя като втаса окончателно дал ще го смачкам или пък дали няма да ми спадне.

да, това е "номера", аз го мажа по средата на цикъла печене(7ма стъпка)

привет за всички от Ван, града на котките с двуцветни очи

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 20:28 от Ердинч

# 502
Хареса ми това, че се маже 10-на минути преди да е окончателно изпечен и няма да му треперя като втаса окончателно дал ще го смачкам или пък дали няма да ми спадне.

да, това е "номера", аз го мажа по средата на цикъла печене(7ма стъпка)

привет за всички от Ван, града на котките с двуцветни очи
И аз ги мажа по средата на цикъл "печене"

# 503
Ердинч наднича от  Ван , аз надничам от Северна Гърция  Joy

Дядо Хаджи работи ли Мулинекса последно или не? Някой да знае рецептата  на хляба Дактила?

# 504
  • София

Дядо Хаджи работи ли Мулинекса последно или не? Някой да знае рецептата  на хляба Дактила?
Абе ква рецепта те е патила, я да си почиваш. Пийни едно узо или рецина (може и двете, ама последоватено)  Joy

# 505
  • София

Проработи бре. Работи та пушек и се дига. Снощи направих на сина прословутия кекс дето е ония с шоколада, ся ша въртя най- обикновен хляб.

# 506
  • София
Имам един въпрос, който може да ви се стори малко глупав, ама нали отскоро имам машинка... Как рестартирате програма - искам да си меся козунака малко повече на програмата месене и втасване и затова искам след първото петминутно месене да я рестартирам 2 пъти, преди да я оставя да приключи целия цикъл. Ама как става номера? newsm78

# 507
Ами не знам наиситна  Embarassed , това което според вас е най-добро , защото като отида в някой магазин просто ми дават най-скъпото , а то не винаги е най - доброто Simple Smile

# 508
  • София
Имам един въпрос, който може да ви се стори малко глупав, ама нали отскоро имам машинка... Как рестартирате програма - искам да си меся козунака малко повече на програмата месене и втасване и затова искам след първото петминутно месене да я рестартирам 2 пъти, преди да я оставя да приключи целия цикъл. Ама как става номера? newsm78

Зависи каква ти е машината. За Мулинекса например натискаш бутона за старт продължително, чува се продължителен звуков сигнал и като си дигнеш пръста машината спира. После тя се връща в началото на избраната програма и като натиснеш пак бутона за старт тя започва отначало.

Аз обаче нещо не мога да схвана какъв е проблема да се остави тестото за цялото омесване и после пак да се повтори или потрети програмата.

Ами не знам наиситна  Embarassed , това което според вас е най-добро , защото като отида в някой магазин просто ми дават най-скъпото , а то не винаги е най - доброто Simple Smile

Няколко страници по-назад някой бее дал линка към промоциите за хлебопекарни на техномаркет ако не се лъжа. Разгледайте ги. Зависи от това колко члена е семейството ви и какъв обем хляб ще ви се наложи да правите.

# 509
  • София
Мерси Дядо Хаджия!  bouquet Мулинекс 5000 е моята. А защо искам да рестартирам програмата - ми така четох, че правят девойките като месят козунак... Ти какво ще ме посъветваш като програма специално за козунаците, че ги почнах преди малко...

Общи условия

Активация на акаунт