Машина за хляб-29 част

• 47 331
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Мерси Дядо Хаджия!  bouquet Мулинекс 5000 е моята. А защо искам да рестартирам програмата - ми така четох, че правят девойките като месят козунак... Ти какво ще ме посъветваш като програма специално за козунаците, че ги почнах преди малко...

Аз каквото и да правя, ползвам само програмата за месене и втасване и после си ги печа. Даже сега открих 6 програма (за безглутенов хляб) която меси 15 минути без петминутно прекъсване. Там си омесвам хубаво тестото (за козунака два - три пъти) и после за последното омесване пускам 13 програма, където пък го оставям и за първо втасване.

После оформяне на козунаците, последно втасване и печене ги правя във фурната, защото там мога да контролирам процеса (в последна сметка машините за хляб нямат регулиране на температурата и пускане например само отдолу или само отгоре).

# 511
  • София
Пуснах вече месене плюс втасване, но сега четох в блога ти, че като свърши 15-минутното месене, рестартираш и тогава добавяш мазнината. Така ще направя и аз, пък да видим... И аз моята пекарна почти не я ползвам за печене...

# 512
Здравейте,
имам една огромна молба. Има ли някой машинка Ронсън р 295? Мой близки се сдобиха с такава, но нямат упътване. Ако има хора, които разполагат с такова, ще бъда признателна, в случай, че го споделят.
Благодаря!

# 513
Такааа, няма друга "кифла" като мен!!! Тръгнах да правя ПЪРВИЯ си козунак в живота на машинката. Теглих, пресмятах, слагах всичко що е писано  и даже два пъти пусках на месене докато ми хареса как изглежда топката тесто и доволна го оставих и почнах да си мия посудата, която бях  изцапала. Мия, мия и една купичка ми липсва..... newsm78 . Поогледах се и направо ми стана лошо. Не съм сложила разтворената в малко мляко и захар мая  newsm45. Дорева ми се. Грабнах я и изсипах при тестото  #Crazy. Викам си,тука ще си хвърля, ама да пробвам докрай.  Добавих малко и брашно да се обере кашата по дъното и оставих да си месе.  newsm17 . Знаещите тука им е ясно какво ще излезе   Blush Но на мен ми е любопитно и като приключи ще ви уведомя  Praynig

# 514
Ами не знам наиситна  Embarassed , това което според вас е най-добро , защото като отида в някой магазин просто ми дават най-скъпото , а то не винаги е най - доброто Simple Smile
http://www.technomarket.bg/promo.php
на 8-а страница са дадени хлебопекарните

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 10:50 от bongo_2007

# 515
  • София
Помощ момичета  Praynig

Имам машина Мулинекс.
Искам да направя хляб с мляко, но забравих рецептата, а книжката не е в мен.
Може ли някой да ми я напише рецептата тук за хляб с мляко - 1кг. и рецептата за основен хляб също за 1кг.

Благодаря ви   bouquet

# 516
  • София
Помощ момичета  Praynig

Имам машина Мулинекс.
Може ли някой да ми я напише рецептата тук за хляб с мляко - 1кг. и рецептата за основен хляб също за 1кг.

Благодаря ви   bouquet

В първи пост има линк с рецепти повечето от които са извадени от самите упътвания или са разработвани за работа с машина.

# 517
  • София
гледах там, но точно тази рецепта я няма  Sad

# 518
Помощ момичета  Praynig

Имам машина Мулинекс.

Благодаря ви   bouquet

Млечен хляб

Мляко 3 с.л. / не е уточнено дали е сухо/
Яйца 5
масло 210г
сол 2 ч.л.
захар 6 с.л.
бяло брашно 530г
суха мая 2,5 ч.л.
стафиди 140г
това е от моя диск на Мулинекс и е за 1кг, 4 програма /сладък хляб/. Ако си го правила друг път знаеш какво ще се получи 

за основен не виждам, има един който е Бял хляб. Аз лично правя тоя, който е за сандвичи и става хубав. Пробвах и с кисело мляко да направя, също е много вкусен

# 519
bongo_2007 благодаря много
харесах си тази Kenwood B210 и Moulinex OW 300 , изглеждат ми най- добре
коя смятате ,че е по добре да си взема или нещо друго ми препоръчайте

# 520
  • Географският център на България-Габрово

Когато избираш хлебопекарна гледай да е с хоризонтален контейнер и с по голям капацитет за правене на хляб.В порядъка до 1.500 и задължително с 2 бъркалки.Винаги ще ти се прииска да направиш нещо в повече а ако е малък капацитета на машинката няма да може.

# 521
  • София

Идете на място и сама ще усетите, коя ви привлича. Гледайте да е с по-голяма мощност (измерва се във W). И аз се придържав към предходното мнение по възможност да е с две бъркалки, но тука има много хлебопекари които работят много добре и с машини с една бъркалка.

# 522
  • София

Когато избираш хлебопекарна гледай да е с хоризонтален контейнер и с по голям капацитет за правене на хляб.В порядъка до 1.500 и задължително с 2 бъркалки.Винаги ще ти се прииска да направиш нещо в повече а ако е малък капацитета на машинката няма да може.
Абсолютно съм съгласна. Аз имам Мулинекс 3000, много съм доволна (ама аз не съм кой знае какъв специалист), на на мен тя например ми е даже голяма. Много често ми се иска да си направя 500 гр хляб, 750 ми е много, да не говорим за 1 кг или повече. Така че е хубаво човек да вземе предвид капацитета.

# 523
  • София
Това е едно от двете хлебчета, които омесих в машината и изпекох във фурната. Идеята беше да изпеча два по-малки хляба и единия да го замразя след като изстине. Само, че идеята май няма да се осъществи щото зверовете ги нападнаха и спасение няма. За пръв път получавам такъв мек и нежен хляб по толкова опростена рецепта.

# 524
Това е едно от двете хлебчета, които омесих в машината и изпекох във фурната. Идеята беше да изпеча два по-малки хляба и единия да го замразя след като изстине. Само, че идеята май няма да се осъществи щото зверовете ги нападнаха и спасение няма. За пръв път получавам такъв мек и нежен хляб по толкова опростена рецепта.

Това и аз ще го хапна, нищо че не съм звер  newsm03 . Моя объркан тотално технологически казунак вече се пече  Joy

Общи условия

Активация на акаунт