Машина за хляб-29 част

  • 47 302
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 274
В София съм, обаче в Дианабад  Laughing Тук има Т-Маркет, Смарт, БМВ и Промаркет. И в четирите няма само ръжено. Питах, разглеждах, гаранция няма. Туй то. Може просто в момента да няма де, но няма. Ще се ходи до по цивилизовано място явно  Confused
От разглеждане намерих готовата смес на София мел, сега я пробвам нея, че с руското хлебче явно се разминах.
А и още да питам, че не съм изчела всичките теми. Видях, че се оплакват хората от Мулинекс 2000. Какъв точно и е проблема, да знам поне какво да не пробвам. Аз пекох основния, френски хляб, кекс и тутманик. Единствено кекса не ми се надигна, но иначе всичко е наред  newsm78

# 541
  • Мнения: 7 779
В София съм, обаче в Дианабад  Laughing Тук има Т-Маркет, Смарт, БМВ и Промаркет. И в четирите няма само ръжено. Питах, разглеждах, гаранция няма. Туй то. Може просто в момента да няма де, но няма. Ще се ходи до по цивилизовано място явно  Confused
От разглеждане намерих готовата смес на София мел, сега я пробвам нея, че с руското хлебче явно се разминах.
А и още да питам, че не съм изчела всичките теми. Видях, че се оплакват хората от Мулинекс 2000. Какъв точно и е проблема, да знам поне какво да не пробвам. Аз пекох основния, френски хляб, кекс и тутманик. Единствено кекса не ми се надигна, но иначе всичко е наред  newsm78
някой се оплакваха,че горната кора на хляба не се е получавала - т.е.  не е изпечена по тяхно желание

# 542
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Аз да ви питам откъде да намеря ръжено брашно, че съм решила да правя руски черен хляб. Тук около мен само ръжено - пшенично намерих. То в рецептата има и пшенично де, та другия въпрос дали ще стане с това брашно?  newsm78 В смисъл вместо 200 такова и 100 онакова, направо 300 от смесеното. (мерките не са точни, само за да обясня какво имам предвид)

Ръжено брашно специално в София може да намериш  в по големите хипермаркети.И най вече в специалните магазини за диетични и диабетични продукти

# 543
  • Мнения: 274
bongo_2007, благодаря! Като се замисля, наистина горната коричка е по-светла от страничните. Но като не чета предварително, а си избирам модел по външен вид, ще си ям хляба със светла горна коричка. Поне докато не я разваля тая Мулинекс, та да имам очи да искам друга  Grinning
Благодаря и за инфото за ръженото брашно. Знаех си аз, че живея в тъп квартал, сега вече се потвърди.
Извинявайте, ако съм попрекалила със спамчето в последните страници!  Embarassed Вече само в краен случай ще ви занимавам. Ще си троша главата с проби и грешки сама.
Страхотни сте!  Hug

# 544
  • София
  • Мнения: 102
В София съм, обаче в Дианабад  Laughing Тук има Т-Маркет, Смарт, БМВ и Промаркет. И в четирите няма само ръжено. Питах, разглеждах, гаранция няма. Туй то. Може просто в момента да няма де, но няма. Ще се ходи до по цивилизовано място явно  Confused
От разглеждане намерих готовата смес на София мел, сега я пробвам нея, че с руското хлебче явно се разминах.
По отношение на брашната да споделя, че и в Пикадили нямат ръжено брашно (и въобще никакво разнообразие), а са сравнително скъп маркет (ако това се счита за цивилизовано). И Фантастико е същата работа. Явно не печелят от такива дребни риби като нас, друго си е да продаваш скъпи хайвери, рибни филета, разни гъби (дето ги изравят специални прасета).

# 545
  • Мнения: 14
Ето и моя първи опит за козунак. Предвид, че обърках цялата технология на замесването на външен вид бива, но конците ги няма никакви  Laughing

http://www.resizepictures.com/image_data/03282010/500_00476109.jpg
http://www.resizepictures.com/image_data/03282010/500_00476110.jpg

# 546
  • Мнения: 161
Джемма козунака ти изглежда разкошно , аз не можах да се справя със козунака на Пина а ме привлече това че е малка доза бях го пуснала на програма за Френски хляб.Това беше първия ми провал.
Твоя е разкошен това е една предизвикателство да провал пак, бях правила преди време козунак по рецепта на Макс мама и стана разкошен.

# 547
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Джемма козунака ти изглежда разкошно , аз не можах да се справя със козунака на Пина а ме привлече това че е малка доза бях го пуснала на програма за Френски хляб.Това беше първия ми провал.
Твоя е разкошен това е една предизвикателство да провал пак, бях правила преди време козунак по рецепта на Макс мама и стана разкошен.

Благодаря. На мен това ми е първият успешен козунак в машината. В смисъл, козунак с конци. И то благодарение на ръчните настройки, увеличих си времето на втасване.

# 548
  • Мнения: 161
моята машина няма такива екстри като ръчни настрои ки но скоро смятам да пробвам да комбинирам  програмите месене и втасване и като видя че е втасал са го пусна да се пече.Ще пробвам и този начин.Но днес докато ви четох станах и заредих машината с един кекс които стана страхотен

# 549
  • Мнения: 274
Сори, пак съм аз  Rolling Eyes
Зачетох за Бородинския хляб където сте обсъждали, та да кажа и аз каквото знам. Сутринта правих по тази рецепта: http://forum.hlebopechka.net/index.php?showtopic=318 Омотах малко съставките, че везната ми не е електронна, пък в рецептата мерките 6 гр., 25 гр... иди ги налучкай  Crazy Но резултата беше невероятен. Тъй като съм посещавала СПб неколкократно, твърдо мога да кажа, че това е хляба Бородинский, който там продават в магазина. Поне на вкус. Друг е въпроса, че самите руснаци вече доста са си размили представите за традиционен руски черен хляб, бородински, дарнецки и т.н. и не може да се каже кой какъв е точно. И гледам по форумите им доста спорят на тази тема. Гарантирам само, че това, което направих по тази рецепта, е това, което продават в Петербург под името Бородинский. И най-важното, НЕ ви е нужен МАЛЦ  Laughing
Дано съм била полезна  Confused

# 550
  • Мнения: 293
Ах , тая "криза" какво ли не прави с пазара...Очакваше се Метро да се "изложат" с поредната абсурдна промоция.Лоша реклама няма , а тази отгоре на всичко им излезе и без пари , и нали покрай сухото гори и зеленото , та и някой и друг лев са успели да свъртят - що народ се извървя от там! Вече като чуя "промоция" и се чудя къде е уловката.Който може и който не може си прави гъргара с нас напоследък .  smile3516Всъщност те са длъжни да осигуряват достатъчни налични количества от промоционалната стока до края на периода.Ако имате достатъчно здрави нерви и желание , бихте могли да се заядете с основание и да поискате да ви осигурят желаната от вас промоционална стока (стига някъде с възможно най-дребния шрифт да не е упоменато , че промоцията е валидна до изчерпване на количествата). В този случай стоката се плаща предварително (в рамките на промоционалния срок) , издава ви се документ, срещу който си получавате стоката , когато пристигне(дори и периода да е изтекъл )


pretynka козунака ти изглежда съвсем добре  newsm10

Джемма , мърфи ричардс , ли ти е машинката? Или ти е старата тази ?

баба Станислава , хич ме няма по алкохола (аз го слагам по козунаците или готвя с него питай дядо Хаджия Mr. Green ) , но умея да ценя и обичам добрата кухня  smile3521

# 551
  • София
  • Мнения: 8 497
...

баба Станислава , хич ме няма по алкохола (аз го слагам по козунаците или готвя с него питай дядо Хаджия Mr. Green ) , но умея да ценя и обичам добрата кухня  smile3521

Аз затова докато я нямаше булката у нас скрих всичкия алкохол.  smile3508

# 552
  • Мнения: 7 779
да попитам :
какво е съотношението вода-кисело мляко при айряна за хляб ?
и... задължително ли е да се прави айрян и после да се постави в контейнера или може  да се
сложи вода и кисело мляко , и в процеса на джуркането си става айрян?

# 553
  • София
  • Мнения: 8 497
да попитам :
какво е съотношението вода-кисело мляко при айряна за хляб ?
и... задължително ли е да се прави айрян и после да се постави в контейнера или може  да се
сложи вода и кисело мляко , и в процеса на джуркането си става айрян?


Аз правя второто. Слагам си киселото мляко и то си става на каквото си харесаш.
Последния козунак дето ви го презентирах тук например е изцяло с кисело мляко.

# 554
  • Мнения: 7 779
ако слагаш вода и кисело мляко в какво съотношение са ?
а и какво мляко по принцип слагате? в днешно време това,което е по магазините трудно
може да се нарече кисело - май само наименованието му е такова  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт