Възбрана на имот - моля за информация

• 25 747
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Може, стига кредиторът да има доброто желание да го направи. Ако е слабо ликвиден имот, кредиторите не се избиват да се занимават с изп. дела, а се чудят как да стабилизират клиента, за да започне да плаща.

# 16
Може да се опита да го предоговори, да има някакъв гратисен период, нещо подобно.
Може ли да се предоговори кредит, ако длъжникът не е на трудов договор към момента на предоговарянето?
Moже. Точно днес такова писмо ми мина през ръцете.

# 17
Кредитът е потребителски, не срещу ипотека. В такъв случай имотът секвестируем ли е или не?  Thinking
Длъжникът има само половината от този имот и една кола - нищо друго на свое име. Продажбата на колата няма да може да погаси кредита, а и няма купувачи за нея.

# 18
Не е секвестируем имота, щом е единствено жилище на длъжника  Peace Но колата да  Peace За потребителски кредит, негарантиран с имот, може да търсят само движимо имущество, ще му изнесат покъщнина най - вероятно или поне ще направят опис, ако има поръчители, ще погнат  и тях, пак само движимо имущество, придружено със запор на заплати.

# 19
Уф, гадна работа.
А най-печалното е, че братът-длъжник имал да взима заплати от некоректни работодатели, но... Някой друг път.

# 20
Уф, гадна работа.
А най-печалното е, че братът-длъжник имал да взима заплати от некоректни работодатели, но... Някой друг път.
Нека се обърне към съда за съдействие - трудовите дела са освободени от държавни такси. Нека побърза и отиде при адвокат който да му подготви нещата за да събере дължимите му се заплати. Да не чака доброволно да му ги изплатят - до сега не са го направили и едва ли ще се случи.
Относно движимите вещи - автомобила ще му вземат, но има определени вещи от покъщината му, които нямат право да вземат - вещи за обикновено употребление на длъжника и на неговото семейство, посочени в списък, приет от Министерския съвет.
Жилището - по-скоро 1/2 - а от него не могат да му вземат, също.
Но, съдебния изпълнител не се интересува много много от тези обстоятелства след като длъжника не протестира в законоустановения срок срещу тези му действия. Дори да не разполага с пари - да намери от някъде /дори в заем/ и да отиде при адвокат, който да му подготви документите и да предотврати тежки последствия.

# 21
Уф, гадна работа.

За този казус има по - лесно решение, ако има документи, доказващи че е работил при тези работодатели /трудов договор/, ако не е разписвал ведомости или фишове за изплатени заплати, може да отиде при адвокат и да се споразумее с него, когато делото приключи и парите му бъдат върнати, да се плати комисионна на адвоката. От опит говоря, баща ми и още негови колеги осъдиха техен работодател да им изплати дължими възнаграждения след съкращения и всичко отне 4 месеца, само договор за работа са носили на адвоката, не са плащали нищо докато процеса не свърши, после платиха на адвоката по 10% от това, което им върнаха.
ПП Между другото фирмата им изплати повече, отколкото ако си бяха получавали редовно заплатите, понеже адвоката настоя да се плати нощен труд и труд по празници, което по принцип не им плащаха  Peace

# 22
"........ може да отиде при адвокат и да се споразумее с него, когато делото приключи и парите му бъдат върнати, да се плати комисионна на адвоката."
Е, това вече, е незаконно и в противоречие със Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката.
Да не говорим, че след като работника си вземе парите от работодателя - както казват хората "я камилата, я камиларя".

# 23
Хм, може да е противозаконно, не знам, не съм адвокат, но така направи адвоката на баща ми. След като на татко му преведоха парите, той плати на адвоката, както и неговите колеги  newsm78
Фъстък ти какво предлагаш, щом човека няма пари за адвокат, какво да направи ?
Всъщност довечера ще питам баща ми по - подробно за това дело, защото съм почти сигурна, че нищо незаконно нямаше в случая, просто ще проверя как точно го направиха това  Peace

# 24
"........ може да отиде при адвокат и да се споразумее с него, когато делото приключи и парите му бъдат върнати, да се плати комисионна на адвоката."
Е, това вече, е незаконно и в противоречие със Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката.
Да не говорим, че след като работника си вземе парите от работодателя - както казват хората "я камилата, я камиларя".
Напълно подкрепям!!!
Прави се от много адвокати, но си е неаконно.

Как'Сийке, вече са ти писали - трябва адвокат. Доста адвокати ще се съгласят на разсрочено плащане, така че ще могат твоите познати да се оправят с парите постепенно.

# 25
Хм, може да е противозаконно, не знам, не съм адвокат, но така направи адвоката на баща ми. След като на татко му преведоха парите, той плати на адвоката, както и неговите колеги  newsm78
Фъстък ти какво предлагаш, щом човека няма пари за адвокат, какво да направи ?
Всъщност довечера ще питам баща ми по - подробно за това дело, защото съм почти сигурна, че нищо незаконно нямаше в случая, просто ще проверя как точно го направиха това  Peace
Разсрочено плащане - това предлагам и на собствените си клиенти за които зная, че са затруднени финансово - няма да им вадя душата я! Но има и страшно много хора, които злоупотребяват с добрината на човек и не са чак толкова затруднени финансово (при условие, че купуват за подарък на децата си последни модели мобилни телефони - един от многото примери) - ама не!- затруднени били, живи да ги оплачеш!

# 26
Здравейте!Историята е дълга,но ще се опитам да обясня възможно най-добре.
Моята майка е второ дете на дядо ми,който е имал предишен брак с майката на леля ми,която умира млада.След смъртта  на първата си жена дядо ми се жени повторно и има още една дъщеря(майка ми).Но първата му дъщеря не е осиновена от втората му жена,тоест след смъртта на родителите им къщата наследяват  майка ми и леля ми.Тук идва спора сега,по документи моята майка има по-голям дял от колкото сестра и(леля ми),защото има само част от дела на баща си,защото се води че е наследница само на дядо ми,а майка ми наследява дела на майка си(моята баба) и част от дела на баща си(моят дядо).Сега леля ми прави и невъзможното да вземе 50% от къщата,майка ми не е получавала никакви писма от нотариус или каквито и да било други неща свързани със съдебни дела по къщата или призовки.Вчера е получила по пощата си някаква бланка ,че къщата е обявена на търг и за повече информация да прочете на гърба на това листче,което чете,но нямало нищо.Искам да знам възможно ли е това да се случи,тъй като майка ми не е била уведомена за нищо,което се случва по тази къща???

ЩЕ ВИ ПОМОЛЯ,АКО МИ ДАДЕТЕ НЯКАКЪВ ОТГОВОР НА ТАЗИ НЕЛЕПА СИТУАЦИЯ,БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!

# 27
Т.е. къщата е била съпружеска имуществена общност на баба Ви и дядо Ви и сега майка Ви има 2/3, а лелята 1/3 (примерно). А как лелята "прави невъзможното да вземе 50%", с какви действия?

На "бланката", която е получила трабва да има данни за това към кой да се обърне, за да разбере.
Ако е постановление от съдебен изпълнител за публична продан има данни за № на делото и за съдебния изпълнител.
Обаче от думите ви, че за повече иннформация трябва да се прочете гърба на "това листче" съдя, че документът може да е и нещо друго.

На публична продан може да се изнесе и съсобствен имот. Ако длъжник е само един от съсобствениците, се описва целия имот, но се продава само съответната идеална част от имота.

Общи условия

Активация на акаунт