СЕПТЕМВРИЙЧЕТО помага у дома- ще боядисва скоро с мама великденски яйца!

• 33 735
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро, поспаланки.
Как сте, що сте?  Hug Планирахте ли вече ваканциите си?  Grinning Това време навън само хубави природни картини навява - брегове, води, свежи планински пейзажи... Аз щом поприключа работния сезон ще се постарая да изкарам децата за максимално време извън София.

Иначе сме добре със здравето. /след неколкомесечно прехвърляне на всякакви вируси от едното дете на другото, и обратно/Джи е суетна, бойна и опитваща с да се налага с плач. Това последното на моменти подлага нервната ми система на сериозно изпитание. В същото време е много самостоятелна, гушлива и бърборива. Обожава книгите, музиката и да прави каквото правя аз. Девическата педантност вече започна да се проявява и при нея  Grinning Много забавно, щм се прибера отвън или стана от сън, може да обиколи цялата къща, за да ми донесе пантофите и ако тръгна боса нанякъде става страшен проблем...  Simple Smile

Джинджи не пие мляко вечер и то общо взето от поне 3-4 месеца..., откакто не суче. Адаптирано да е пила максимум 15 пъти.  Не сме поставили и последния Пентаксим... нещо му изпуснах края на това с ваксинацията.

Стефина, честита прическа. Много естествено ти стои  Simple Smile
Ина, браво за желанието ти да учиш. Пожелавам ти и да работиш така успешно след време.

Хубава неделя на всички!

# 556
  • София
Здравейте!
Ирини-най-после да се появиш-притеснявах се вече-липсваше.  bouquetМерси за комплимента.
Васко също ми носи чехлите като се прибирам от вън и ми ги обува.А междувременно докато ме няма си ги разнася,а също и мои сутиен или домашна блуза.
Флу-ние не сме приети в ясла,но аз и не очаквах.Майка ми ще го гледа-само да сме живи и здрави.

# 557
По отнощение на някои неща децата ни се развиват изкчително еднакво. Simple Smile Всчки носят чехлите на мама сега...

# 558
Дзак! Ние сме в много дълбока дупка. От месец насам Хамлет боледува, вече сме на път да излезем от тунела, но преди това и аз се тръшнах. Чета ви, но не ми се пишат оплаквания.
Освен това бях на гости на група форумски мами в Берлин и снимах на поразия. Ако на някой му се гледа

# 559
Привет мили мами,
ие в неделя правихме прощъпулник, дени изтегли топката, което е за спортист, за хоби изтегли воалено шалче, което е за спортни танци или за танцьорка, аз си знаех предварително че това ще вземе и точно така стана
Ще отглеждам сигурно спортистка, 
За втори път правих питка и ми стана много хубава
Днес ще излизаме с Дени в парка, ние живеем близо до Южния парк, ако има мами наблизо пишете да си организираме една среща в парка и да се видим, ще ми бъде много приятно

# 560
Mомичета, стига сте зачезвали заради болести! За друго си е ваша работа, само да сте здрави!

Веч, мерси за снимките! Видях и едно познато момиченце http://www.flickr.com/photos/38180354@N03/4152642329/ Simple Smile

Наистина нещата, които правят децата се повтарят. А имитирането най ме умилява.  При татко инженер, поправяме всичко сами (ето тук), чисти пода с мокра къпра (с която бърша плотовете и масата  #Crazy ), коси трева, полива с лейка, мие зъби САМ Simple Smile

Мире, като казваш за солетите... ако няма солети ще търси ли? Ако вие си похапвате такива неща, няма как и нея да откажете.
Крум понякога ме изненадва с количествата, които изяжда, а попадне ли му домат в полезрението, става зверче... Simple Smile Замислям се да посея вече няколко корена, сигурно ще мине изцяло на домати. Мляко обича и пие сутрин и вечер (ако е хапнал повече не му давам преди сън и не е проблем), чуе ли думата "десерт" ходи да мрънка пред хладилника и да дърпа вратата да вадя Данонино. Simple Smile

Ирини, винаги се чудя как се сещате предварително да планувате почивки, кога ли ще се сетим и ние така да правим... Все в последния момент, някакси ми се иска да правя нещата на момента и многото плануване ме подтиска. Времената обаче изискват да се променям, ще видим...

Приятни дни на всички с това прекрасно слънце, когато все още да си нагрееш кокалите не означава да се свариш и да ти изгори кожата! Обожавам го това време на годината!

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 11:28 от Piaf

# 561
'Що така ме мързи да пиша  newsm78
А искам толкова неща да ви споделя.
Рафаела, права си, че се развиват еднакво  Wink И при нас чехлите са на дневен ред, миенето на зъби, също. Тя така и не ми позволи аз да й бръкна в устата. Може, не може - сама.
Пиаф, много е миличък Крум    Hug Heart Eyes
И при нас отвертки и всякакви таткови инструменти са на почит, колкото и да не са дамски играчки.
Аз отдавна давам твърда храна за вечеря, но после си сучеше за заспиване. Откакто я отбих, не съм давала умишлено мляко, но понякога сама си  го иска когато се опитвам да я приспя. То по-скоро е опит да ме разсее и да не настоявам да лягаме. Сигурно цял месец вече ляга към полунощ. Изключения правят няколко пъти.
Такива хитрости измисля, за да й позволя да стане от леглото... Най-често е "мамо, ака". На този израз винаги тичаме в банята и така успява да излезе от спалнята. После решава, че нямало да ака, а да играе с баба  ooooh!
Последните дни сестра ми и племенницата бяха в нас и емоциите ескалираха. Дори и с обедния сън трудно се справяхме, а до сега си казваше кога й се спи.
Да, и у нас се усеща присъствието на 'дева'.  Най-редовно си подрежда обувките и се дразни, ако не съм прибрала тези, с които сме излизали  Laughing
Развива страшно чувство за чистота  ooooh! На всичко мръсно, реагира с "Ауууу..." и сочи, и дърпа, докането не го почистя.
Вади си сама мокри кърпички и си търка лицето, а на мен никога не позволява да я чистя, все с ревовете.
Вчера се задави със сок в колата и повърна малко. Докато успея да почистя, вече сочеше и викаше "ауу..." и накрая се разплака, че се бавя. После плака, хленца и не си искаше блузката и дънките (и те бяха напръскани) и се наложи да се прибираме по боди  Laughing
Аз пък въобще не съм педантична тази тема. Позволявам да рови в пясък и пръст (отдавна не лапа всичко, което пипне), позволявам да се храни сама, дори да се цапа... Ама така е... ако все я гонех да се пази чиста, сигурно мръсотията щеше да е най-големият й блян  hahaha
Иначе още не е излязла от фазата на отрицанието и все отговаря с "не" или гони разни досадни баби с крясъци "не, не", но пък ако аз реша да правя нещо, винаги отговаря "не, Нади" и ме изпреварва. Било то да вляза да се къпя, да седна да ям или да легна да спя  Wink
Не ми се пишеше, нали?  Grinning
Стефина, много си сладка на снимката  Hug Беше ми много приятно да прочета за Васко   Heart Eyes
галинеус, жива, здрава и резултатна да ти е спортистката  Heart Eyes
Веч, бягайте от дупките  Hug Снимките са... един път... както ти си можеш   bouquet
Почивки не сме планували, но ще са както винаги - у сестра ми в Поморие. Писва, но... Тази година мислим за кални бани.

# 562
Здравейте, момичета! Извинявайте, че така зачезнах, но малката пак беше болна - вирус от градинката и се гледахме у дома от миналия петък. Сега баща й си взе отпуска и той я гледа. Аз преди малко ходих до клубчето. Инфото е следното: за 2 часа за залата искат минимум 90лв, така де искат 10 деца по 9лв на всяко Simple Smile Ако мислите, че няма да се съберем 10 майки по-добре да се откажем, защото ще излезе много скъпо. Относно количките - казаха ми че може да ги оставим в предверието на детската зала. Спред мен има място за 4 колички. За наема на кафето - наистина е 50лв, но отпада, ако си поръчаме кетеринг. Кетерингът е без минимално ограничение в цената - така де предлагам да поръчаме някакво плато за дечковците - примерно сандвичи със сирене и кашкавал. Разгледайте менюто и изберете нещо. Като цяло ще е малко по-скъпо от преди, така де вместо по 8лв всяко майче ще даде сигурно по 12-14лв. И като сложим и подаръците за дечковците сумата набъбва. Ако искате можем да се откажем от подаръците за 1-ви юни  newsm78 Идеята за парка също ми харесва, но сега в София има епидемия от кърлежи и мен лично много ме  е страх да пускам малката по тревата в парковете. Освен това така няма да можем да си поговорим спокойно - наистина ще трябва да следим дечковците и постоянно да тичаме след тях, докато в клубчето има аниматори, играчки и ще можем спокойно да седнем и да си поговорим. Относно капарато - ще ни пазят мястото 3 дни - в четвъртък сутрин трябва да занеса паричките (100лв). За часа - фиксирахме залата от 16 до 18ч на 30 април неделя. Исках да е по-късно (от 17 до 19ч), но ми казаха, че имат график и не могат да ни поемат по-късно. Следващият вариант беше от 19 до 21ч, но се отказах от него. Ако сте съгласни да действаме пускам банковата си сметка - който иска може да преведе по 9лв, а на място ще доплатим храната Simple Smile

Росица Огнянова Милева, банков код 23092309, сметка  BG88PRCB92301007266210 BGN,  ПРОКРЕДИТБАНК, PRCBBGSF

# 563
Ехо, привет, майчета! Ама хубаво време е навън. Пък аз съм на работа в офиса и ми е мъкаааа. Още малко и излизам навън на разходка с Калоян. Като гледам не е сам Калоян в носенето на пантофите на мама и тати. Мдааа, минаваме през еднакви периоди.

Пиаф, Крумчо е направо бонбон. Ей сега разглеждах снимките. Пич та дрънка Simple Smile

Ние нещо с моята половинка още не сме си направили оранизация за предстоящите 4 почивни дни. Накрая може и тук да си останем, не че ще ми е лошо, ще си почина. Но ми се искаше да попътуваме. Та ще видим дали все пак няма да позачезнем някъде. Да не говорим за лятната почивка, за това изобщо и дума не е ставало.

# 564
Здравейте, майчета!

Вчера писах на Иринка, Ради, Григчо, Еос, Сингин гърл, Елс, Поли, Дидишончето, Елена, Дианченце, Пезота, Сиси, Сидония, Анамар, Люси и Севяна.
Юник, Дидка, Ланвинка, Адиктед, Суити, Шмати, Съншайн, Ирини, Мона, Асето, Марип, Ред Соня
също знаят.
Засега имам два отговора – Иринка няма да дойде, защото Ради спинка до 17ч. Честно казано и мен това ме притеснява. И Елинка спинка до късно, но този ден ще я сложа по-рано, за да успеем да стигнем навреме от „Младост” 3. Поли потвърди, че ще дойде Simple Smile Сега ще пиша на Бизу, Анжелика 84 и Мирка.

# 565
  • София
Гардения-мерси за милите думи. Hug
Флу-и ние сме под въпрос ,защото спиме в този диапазон-17-19ч.За подаръците съм против,защото вече за мене лично става доста скъпо-25лв. на човек.
Веч-дано вече да оздравеете.Много хубави снимки.Участвах с твоя снимка на Васко в конкурс на сп.Моето дете ,но не ни избраха.

# 566
Здравейте отново!

Има молба към Параход, която живее до клубчето - Ани, моля те ще обясниш ли как се стига до там с кола, понеже аз лично не съм активен шофьор и не знам от къде е най-удачно да се мине и кои улици са еднопосочни  Heart Eyes
Бора, също ми писа, че най-вероятно ще дойдат с Мила Simple Smile

Аз днес съм на концерт - 60 години от създаването на училището ми. Става дума за 35-то СЕУ в София. Събитието съвпада с 10 годишнината на випуска ни и ще се съберем да пийнем след концерта довечера Simple Smile А съм свободна за такива чудни събития, понеже малката е поверена на грижите на татко си. Двамата са в Пловдив и се гледат Simple Smile Днес са на Гребната база и до Зоопарка, вчера са ходили в Градската градина. Малката изобщо не пита за мен, а вчера като се обадих казваше на баба си: "Бабо пак!" Simple Smile Едно от първите й изречения - искала баба й да й изпее пак някаква песничка. Та така, малко разнообразие и за двете ни  Grinning

# 567
Здравейте!
От доста време не съм писала, но редовно ви чета!
Ние сме добре, другата седмица си отиваме към Черноморец и ще чакаме времето да се постопли и тръгваме на плаж.Чакаме и резултатите в края на месеца за яслата, имам големи надежди и знам че Криси ще е много доволна, защото много обича да си играе с дечицата.Иначе и тя сутрин ми носи чехлите в леглото и ме дърпа да ставам....напоследък ми е трудно ставането сутрин. Embarassed Бебешкият пубертет ни тресе все още с пълна сила и се чудя кога ли ще отмине най-после.Онзи ден купихме един голям пакет памперси, обаче Криси реши, че трябва да го носи, пък той голям и тежък, голямо шоу стана и накрая я оставих да си го носи, на всеки две крачки падаше...добрахме се най-после вкъщи.Не ми даде да го прибера и си го ската в един ъгъл на стаята, седна му отгоре и не даваше на кучето да влезе в стаята... hahaha накрая, чак вечерта заспа с него в леглото... доста подобни случки имаме.Още не ми дава ръчичка навън, а като си я поискам сяда на земята.От време на време иска да се храни сама, или по-скоро да храни кучето, защото яденето отива на всякъде другаде, но не и където трябва.От около 1-2 месеца започна да си спи по-цяла нощ, с редки изключения, няма вече газове, няма вече зъби.Много разбира и голяма хитруша стана вече.Най-обича да скубе кучето, идеално знае, че не трябва така и само да я погледна и веднага го гушва и ми се усмихва, но и в същото време пак го скуби, и да го рита обича.Стана вече голямо шефче вкъщи, "нарежда" на всеки къде да стои и какво да прави, върви и размахва пръстче със заповеди, които ако не се изпълнят настава едно реване и пищяне... речника ни все още никакъв го няма, рядко казва "айди", "дай", "да", "не", "няма", "нани", "мама", "баба", "па-па" -  само това и то рядко.По цял ден слушам "ъъъъ" или "ааааа".Общо взето това е покрай нас.
Веч надявам се скоро да излезете от "дупката" и повече да не падате там!

# 568
Флу, идва се от локалното на Цариградско при Плиска (посока от 4 км към Орлов мост) - надясно по "Николай Коперник" (това е улицата, по която върви 72), и точно преди първото голямо кръстовище със светофар се влиза в дясно по алеята на последния блок. Funny е в него. Места за паркиране горе-долу има. За количките обаче пак да ти кажа - две несгънати запълват изцяло антренцето им, тъй че на практика не става дори и за толкова.
С градски транспорт - пеша от Плиска или за 1 спирка със 72 - пак оттам. Също трамвай 20, спирка Николай Коперник.

# 569
  • София
Флу, преведох пари за партито. Изпратила съм 9 лева, защото още не съм сигурна дали ще взимам Зорница с мен. Ако дойде и тя, ще доплатя на място. Благодаря за организацията и подробната информация!  bouquet

Аз ще съм без количка. Simple Smile
Според мен при тези цени би трябвало да отпадне размяната на подаръчета / за съжаление..../. Rolling Eyes Сандвичи със сирене и кашкавал звучи добре. Wink

Дечицата си растат и по всичко се усеща, че вече не са бебета. Grinning Галя разбира абсолютно всичко, което й говорим. Когато иска нещо определено, вече се съгласява, когато я уговарям, че първо трябва да направим еди-какво си, а после ще й разреша това, което тя иска. Вечното "НЕ" се смени с "ДА".  За моя огромна радост спря да разхвърля и тършува така дивашки и безогледно. Започна да дава ръчичка навън, но ако  й е добре познат маршрутът, прави поне 3-4 тигела- тъкмо стигнем донякъде, и тя решително се обръща и се връща назад.  Grinning

Аз също я оставям да се цапа, докато се храни сама, но в интерес на истината и тя става все по-сръчна с вилицата и лъжицата. Опитва се да пее песнички, които е учила в яслата, придружена със съответните движения на ръцете и краката. Simple Smile Всичко й е интересно, охка и ахка на най-малкото нещо. Ето тук се възхищава на глухарчето,  а на тази снимка танцува унесена под звуците на музиката, която звучеше от близкия блок. Simple Smile

Piaf, Крум е страхотен! Справя се чудесно и с четенето, и с миенето на зъби! Laughing

juja, успех с яслата! Peace

Веч, пожелавам ви излитане високо нагоре от дупката! Ще идвате ли пак на Черно моренце през лятото? Wink

Общи условия

Активация на акаунт