Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са резултатите от тестовете на зеленчуковите пюрета и бебешките сокове?
Какви са препоръките на EcoTest за хранене на деца?
Какви са рисковете от консумацията на продукти, съдържащи бензол и фурфурал?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са резултатите от тестовете на зеленчуковите пюрета и бебешките сокове?
Тествани са 14 зеленчукови пюрета от различни марки, като почти всички съдържат бензол и/или фурфурал. В 12 от тях канцерогенният бензол е в количества над 1 микрограм на килограм, вариращи от 2,8 микрограма. Също така са тествани 7 бебешки сока от моркови от различни марки, като някои съдържат бензол в количества над 5 микрограма на литър, което е над допустимото количество в питейната вода (1 микрограм на литър).
-
Какви са препоръките на EcoTest за хранене на деца?
-
Какви са рисковете от консумацията на продукти, съдържащи бензол и фурфурал?
-
Какви са рисковете от хранене на бебета с пюрета и закупени бебешки пюрета?
-
Какви са ползите от приготвянето на храна за бебета у дома в сравнение с готовите пюрета?
какво ли не пробвах....
Гледат се в почвата и те, нали няма как да се иzолират нивите на ХИПП, че там Менделеев да не "припарва"
? Не ги гледат на отделни планети, все пак
Та zначи домашните пак са си по-малкото "zло".
А нали и в някои каши имало канцерогенни съставки .
до колкото знам, предимно черешите си го отнасят
То мисля че вече няма храна, която да е без консерванти....пък и тези срокове на годност от по 2-3 години...няма как без консерванти
Лично аз, като готвя за малкия, копувам предимно Био продукти ( тук поне има голям асортимент и ги има навсякъде ). Но пак - канцерогени се намират почти навсякъде... мисля, че най-вече трябва да наблягаме на антиканцерогените