В очакване на пролетта или 110та италианска тема

• 33 671
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
Гери, само така!   bouquet

# 61
  Grinning  Да ви се връща!  Hug

Няма невъзможни неща!  Peace

# 62
Ей, браво Астреа!   bouquet И дай Боже на всички подобни успехи, мдам Simple Smile

И благодаря за изчерпателния отговор!

10 c's , и аз не съм много сигурна за какво би ми потрябвало италианско гражданство (едно е сигурно - няма нужда от виза за САЩ... ако някой някога ходи - това е аргументът на мъжа ми; но пък аз имам литовски паспорт - майка ми е литовка - и с него също нямам нужда от виза.). Не че ще стана по-малко българка, но пък италианка никак не се чувствам, какво да направя... поне все още  Rolling Eyes

# 63
Гери, честито, много се радвам за теб! Лек път, аз пък чакам гости от България за Великден.
Тралала, и аз много се чудя да подавам ли пак документи, единствено неприятно мъжа ми и децата да показват по границите ит паспорти, а аз -чужд,  да ми го оглеждат и разглеждат. Иначе виза за щатите и Канада още имам валидни, но като изтекат - са 200 долара общо, та май е по-добре ит паспорт да взема, пак толкова струва - освен промяна в сроковете, и това е новото,  плаща се 200 евро.
Аз минах на Уиндоуз 7 и сега му се радвам.

# 64
Аз сигурно тази година ( ако се наканя да събера всичките бумаги, защото искрено казано нямам нерви) ще подам. Но напоследък взех да се притеснявам  за бъдещето на България в ЕС ...  Whistling, а и около мен ме побъркват на тази тема с аргументи в стил " дават ли ти, взимай" и ' защо не, като имаш право". Може като ходя в БГ да взема да задвижа тези документи, к искат от там ...
Деске, моят лаптоп още ръмжи, дали няма да изгори съвсем, докато успея да се проборя да ми изпратят вентилатор от Пакард-Бел Милано... голям зор..
Уиндоус 7 как ти се струва, аз съм с Виста и не правя разлика от ХР ..

# 65
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/838566_evala_be_mitnica/   #Crazy

е кажете ми как да тръгна по здравни каси, нои-та и други гишенца у нас!

# 66
аз съм с Виста и не правя разлика от ХР ..
Как ти се отразява да те пита "ще го изтриваш ли този файл?", ти - "да", "ок, потвърждаваш ми значи, че го изтриваме", "да", "изтрих го, в кофата е", "добре"... и това всеки път. Аз изтрих Вистата за по-лесно. Simple Smile

Тази сутрин ми се спеше ужасно много и седнах на дивана и си пуснах първия филм, който ми се изпречи. Беше "Live!" с Ева Мендес. И това в 8 сутринта. Психиката ми за днес е разбрицана.

# 67
Не съм забелязала, честно казано ...

# 68
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/838566_evala_be_mitnica/   #Crazy

е кажете ми как да тръгна по здравни каси, нои-та и други гишенца у нас!

Голяма епопея...  Laughing

# 69
И аз съм с Виста и се чудих дали да не премина към Уин 7, то нали може ако си с оригинален направо от интернета да се направи това  Thinking
Тая седмица беше ужасна, добре че свърши!

# 70
  • в едно миланско село
да поздравя и да се извиня, много работа... край на тримесечие. успявам да ви прочета, но не и да пиша.
весел уикенд желая, честито бебе (с огромно закъснение, знам) на Тралала, честита кола на Десита, Макдирокова междувременно не съм я забравила, на Астрея честит постоянен договор.

аз, ако днес трябваше да правя документи за поданство, хич нямаше да се занимавам. или може би, все заради децата... както и на времето всъщност.

да се оплача, в понеделник ще ми вадят мъдрец и съм на антибиотик (това е чудо невиждано за мен)

ах, да, и от 3 седмици пуша електронна цигара и други не съм купувала

Беламоре, като познавачка на Истанбул, оставяйки настрана туристическите обекти, има ли нещо, което да ме посъветваш да не изпускам? гледка, квартал, ресторант?
подправките ще ги позная ли всичките на пазара, или по-добре да погледна и турските имена? (само това мисля да си купя)
изобщо, разчитам на всякакви твои предложения   bouquet

# 71
Хей feiam в Истанбул ли отиваш? Аз чак такава познавачка не съм, Истанбул е огромен град и аз дори не съм разгледала още всички забележителности  Laughing Препоръчвам ти да отидеш в азиатския квартал Кадъкьой, там има арменска църква, уличките са доста приятни за разходка, магазините са по-евтини, има доста приятни ресторантчета. Специален ресторант не мога да ти препоръчам, аз не обичам да ходя по ресторанти, но съм на идеята, че по-хубавите са далеч от туристическия маршрут. На улицата Истиклал има някои и в пресечките също, но за точни имена не мога да се сетя. Има един бар Рома, където се пушат наргилета, доста е приятно и е турско, не продават алкохол, само чай, плодове, ядки и наргилета, може да играете на дама или на шах. Намира се в квартала Джангир, много е близко до спирката на метрото (но коя точно не мога да си спомня в момента, ще питам Чезаре, помня че беше 1 преди кабаташ).
За подправките честно казано, аз съм купувала само от супермаркета и не съм имала проблеми с разпознаването, но ако искаш да си вземеш някаква по-специална можеш да я провериш как е на турски в интернет. Примерно можеш да научиш как е месо, риба, пиле и да питаш за какво се използват, но те продавачите (ако говориш за пазара на подправките) говорят е силно казано, но все пак разбират малко английски. На капалъчарши говорят почти всички италиански  Laughing
Кога заминавате? Ще помисля за още неща, ще питам и Чезаре, но той сега е в Китай и се връща след седмица.

# 72
  • в едно миланско село
Хей feiam в Истанбул ли отиваш? Аз чак такава познавачка не съм, Истанбул е огромен град и аз дори не съм разгледала още всички забележителности  Laughing Препоръчвам ти да отидеш в азиатския квартал Кадъкьой, там има арменска църква, уличките са доста приятни за разходка, магазините са по-евтини, има доста приятни ресторантчета. Специален ресторант не мога да ти препоръчам, аз не обичам да ходя по ресторанти, но съм на идеята, че по-хубавите са далеч от туристическия маршрут. На улицата Истиклал има някои и в пресечките също, но за точни имена не мога да се сетя. Има един бар Рома, където се пушат наргилета, доста е приятно и е турско, не продават алкохол, само чай, плодове, ядки и наргилета, може да играете на дама или на шах. Намира се в квартала Джангир, много е близко до спирката на метрото (но коя точно не мога да си спомня в момента, ще питам Чезаре, помня че беше 1 преди кабаташ).
За подправките честно казано, аз съм купувала само от супермаркета и не съм имала проблеми с разпознаването, но ако искаш да си вземеш някаква по-специална можеш да я провериш как е на турски в интернет. Примерно можеш да научиш как е месо, риба, пиле и да питаш за какво се използват, но те продавачите (ако говориш за пазара на подправките) говорят е силно казано, но все пак разбират малко английски. На капалъчарши говорят почти всички италиански  Laughing
Кога заминавате? Ще помисля за още неща, ще питам и Чезаре, но той сега е в Китай и се връща след седмица.

беламоре, от 10-ти до 15-ти април.
туристическите дестинации са ми ок, решила съм какво за тези дни. мислех за нещо извън, което да ми е убягнало. по магазини е сигурно, че няма да ходя.
спя в Таксим... искаше ми се информация за ресторант с панорама от високо, извън типично туристическите, имайки предвид че сме двама българи, демек, без претенции за ядене на паста, а за удоволствие, мезета и гледка. решила съм, че ще ядем в Beşiktaş, Fener , Balat
имам чувството, че в този град бих живяла, демек, влюбена съм преди да тръгна

# 73
Ясно, ами както писах препоръчвам ти да отидете и в този азиатски квартал, доста е различно, поне на мен много ми харесва. За ресторанти на високо ще помисля, помня, че веднъж ходихме в един дето беше в един хотел близо до Галата, но ми е много смътно. За пастата е ясно не съм си и помисляла  Laughing тя и без това е преварена. Бих те поканила на гости, от нашия хол и тераса има страхотна гледка, но не знам дали тези дни ще сме там (или поне аз, ако съм там заповаядай). Все пак има доста време, ще се опитам да помогна с каквото мога. За магазините си права, нищо няма да изгубиш. И аз бих живяла в Истанбул, въпреки че не ми се вижда лесен град..

# 74
И на мен много ми се ходи до Истанбул, от тия турски сериали по БТВ ми стана много интересен град. Кой ли ден ще стигна до там?

Общи условия

Активация на акаунт