Бебешката количка - цяла наука за второ висше - 3

• 65 599
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
# 571
Дайте мнение за Graco Mirage, че ми махат, махат и ми викат "вземи ме", изкусително ми е Laughing Чета добри отзиви за тях, но все пак?

П.с. приемат се и други предложения за модели, подобни на Грако Мираж или Хаук Шопър/Спорт. Иска се:
- цяла дръжка
- достатъчно голяма седалка
- легнало положение или най-малко 160 градуса
- голям багажник
- достатъчно голям сенник
- не повече от 7,5 кг
- да не струва половин малко царство
- в идеалния случай да е модел, който ще го има и в Ибей  Laughing

Адски неманеврена е.
Иначе е лека, но на мен ми прилича много на Пег перего Ариа, която е 100 пъти по-маневрена и е по-лека. Аз си взех такава. От БГ, защото в ибей са скъпи. Много съм доволна, само дете като легне, крачетата са леко във въздуха, защото няма продължение на седалката за караката. Не знам дали ме разбра Crazy
bubole4kataaa, да е лека и да е триколка не става.

# 572
  • София
bubole4kataa, по мои наблюдения, Jane Slalom Pro е най-леката триколка, но не знам дали е с лагери  Rolling Eyes Мисля, че отговаря на останалите ти изисквания  Peace

# 573
Miragе e доста по-добре като материя от Шопара и легналото му положение също е по-легнало от Haucka (мисля че на Hauck e 165)
сравенени една до друга, Graco-to e поне 5 пръста по-широко. Не съм уверен че можеш да вземеш Mirage за 150 лв от ebay, но да има ги

# 574
bubole4kataa, по мои наблюдения, Jane Slalom Pro е най-леката триколка, но не знам дали е с лагери  Rolling Eyes Мисля, че отговаря на останалите ти изисквания  Peace

Мерси Hug

# 575
bubole4kataaa  мисля ,че Конкорт Фюжън също отговаря на всичките ти изисквания!Имам такава,определено върши работа!
Мога да коментирам и Стокито,която спорет мен е неудобна и тясна.

# 576
Привет от един татко. ( надявам се да не скандализирам сайта с това ) хаахахах
Това ми е първия пост и ако направя някой дребен гаф ще ме извините.
Включвам се по темата тъй като вчера си купихме въпросната бебешка количка... след като преминахме през епични фази и проучвания .. и месеци на ред си сменяхме мнението най-накрая то се случи. Имахме много дилеми... с този кош ли с онзи кош ли.. идва ли лято ... или зима. и прочие и прочие. Та ! по същество.!
Накрая се спряхме на Chicco Trio Enjoy Fun ( цвят "europe" ) което всъщност ни върна на съвсем първоначалния ни избор от ранната бременност на съпругата ми когато бяхме твърде неориентирани.
Защо Чико ли ? Еми защото си правят качествено количките.  Просто ти е удоволствие да работиш. Има почти всичко от което може да  искаш за  комбинирана количка... лека, маневрена, удобна.

Ако трябва да направя някакво тотално умозаключение над количките които се продават в БГ трябва да ги разделя на 3 основни типа.
1. Основната група  - най-масови които са доста неставащи за нищо. и най-вероятно извън третия свят никой не ги е чувал
 марки като  Kangaroo , Chipolino, Bertoni, Hauck,  и т.н.
2. Няколко марки които се знаят чат-пат на запад и са свeстни като колички. ( качествени и практични )
 например Peg Perego , Quinni, Chicco,
3. Превъздигнатите : онези марки за които се говори с известен респект и се ползват предимно от мутреси не за друго ами защото обикновен човек трябва да е луд да даде 2 000 лв. за количка ... та това са марки като Buga-Boo  с   Stokke. ( за които имам съмнение че в цивилизацията са просто едни от марките... защото там количките са от този клас"  Тук нали всичко се измерва от колко висок клас е...
С една дума в България е невероятна смехория. има пълни боклуци които масово хората единствено могат да си позволят ( за пример бутах 1 седмица Чиполиното на сестра ми което беше еба*и танка грозен) , има свестни колички които само онези с по-добри финансови възможности се хвърлят да си купят има и хубави колички които се ползват предимно от мутресите.
Може много хора да не са съгласни с мен, но със сигурност ще има и такива които ще сесъгласят.
В заключение :  Препоръчвам Peg Perego и Chicco. Ако имате възможност не си взимайте колички по-евтини от тези., а за по-скъпи няма да коментирам защото е абсурдно.

# 577
Всичко добре, ама що лепиш етикети на тези, които си купуват Стоке и Бъгабу. Познават ме и някои от пишещите в темата - нито съм луда, нито съм мутреса... Понеже нямам Чико или Пег Перего, разбрах, че не съм и свестен човек...

# 578
Frusciante, изобщо не съм съгласна с повечето параграфи от твоя пост. Да оставим квалификациите, очевидно си допуснал фактологична грешка за Hauck-а. Нищо общо няма с марките от този кюп. Колкото до умозаключенията ти за Stokke и Bugaboo, все едно да кажеш, че всички Мерцедеси се управляват от мутри или всички цигани са крадци.

# 579
Съжалявам ако не съм бил разбран правилно. ( което беше твърде вероятно )
1. Уважаема Славена, избягвам да слагам етикети и не съм искал да обидя онези които си купуват най-достъпните колички в България.
Акцента беше над това, че тук се продават предимно боклуци а марките които се издигат в някакъв култ... са онова което си купува всеки средно-статистически Французин, Германец, Англичанин.... Надявам се сега да ме разбереш. Не знам колко колички си сменила ама аз съм бутал и скъпи и евтини .... еми има разлика ! Като има разлика .....не мога да кажа, че няма.  Жалкото е че една част от обществото въобще не могат да заделят за хубава количка а им се иска.... Жалко за всички онези на които им се иска.
Ние също бяхме решили да си купим по-евтина количка... но след като една седмица ползвахме евтината количка на сестра ми се разубедихме тотално. Казват, че количката е много важна.. предимно за майката защото майката е по цял ден с нея.  Купувайки си по-скъпа количка.... майката един вид помисля за себе си и си осигурява необходимия комфорт за да бъде разходката и удоволствие и то не само за нея ами и за бебето.
 Пак казвам не съм искал да обидя и да квалифицирам хората които си купуват определен вид количка.  Просто казах, че има най-достъпни от които повечето са пълни боклуци ! ФАКТ ! ( факт които не определя човека а количката )  и колички които са доста скъпи за което трябва да се съгласите щото ... 1500=2000 лв... не са по джоба на семейства със средна работна заплата за БГ.  и точно за това се пазаруват предимно от превзети мутреси и  разни жени на "бизнесмени" с което се демонстрира положение, което не изключва и нормални хора да си ги купуват. 

# 580
Всичко добре, ама що лепиш етикети на тези, които си купуват Стоке и Бъгабу. Познават ме и някои от пишещите в темата - нито съм луда, нито съм мутреса... Понеже нямам Чико или Пег Перего, разбрах, че не съм и свестен човек...

Разбирам, че имаш привкус към хубавото и в това няма нищо лошо. Повярвай и ние със съпругата ми имаме твърде изявен вкус към хубавото а ограничените финанси много спъват този порив.
Последното което ще кажа преди да съм съжалил, че въобще се регистрирах е относно заглавието на темата.

Уважаема приятелко която си постнала темата за количкитеи второто висше.  Науката за количките е много простичка наукаи не ти трябва второ висше а повече кинти..... имаш кинти и не се чудиш 2 месеца кво да си взвмеш. Чудят се само финансово-възпрепятстваните. и то не е от хубаво... ами заради абсурдистана в които сме поставени.

# 581
  • София
Frusciante - заглавието е такова... с доста хумор....а и хората без финансови спънки доста се чудят...а и някои после сменят по 4-5-6 колички с едно дете...
Избор богат...дори в хубавите.... нито марките, нито моделите са общо 9 на брой....

Да не говорим, че ако някой не може да си купи скъпа, качествена нова количка, винаги може да си вземе такава ползвана, запазена...и  на половин цена, вместо чиполино, кенгуру и подобни...

И Апропо - хаука са си нимски колички, та са ги чували и по-назапад...нищо, че не са кой знае какъв клас и лукс...а Peg Perego , Quinni, Chicco(и още доста в този среден клас т. наречен) са си напълно познати, а не чат-пат по цял западен свят....

# 582
Frusciante - заглавието е такова... с доста хумор....а и хората без финансови спънки доста се чудят...а и някои после сменят по 4-5-6 колички с едно дете...
Избор богат...дори в хубавите.... нито марките, нито моделите са общо 9 на брой....

Да не говорим, че ако някой не може да си купи скъпа, качествена нова количка, винаги може да си вземе такава ползвана, запазена...и  на половин цена, вместо чиполино, кенгуру и подобни...

И Апропо - хаука са си нимски колички, та са ги чували и по-назапад...нищо, че не са кой знае какъв клас и лукс...а Peg Perego , Quinni, Chicco(и още доста в този среден клас т. наречен) са си напълно познати, а не чат-пат по цял западен свят....
Апропо не ми говори за избор в Булгаристан. Тук има точно 15 марки колички от които в цивилизацията се продават само 5 от тях. Влез в един английски онлайн магазин за стролери ( демек колички ) и искам да ми кажеш колко от марките там се предлагат тук....
1.... може би 2 ?
Това е смешно ! Да прекратим тази дискусия моля те.

# 583
  • София
Ооо, влизала съм... и в германски и в хамерикански... никъде не съм казала, че де що има по света се продава у нас...както никъде никой не е казал, че като си купуваш количка трябва да е от бг магазин, което не значи, че продаваните у нас марки са не познати в останалатачаст на света и са някакво балканско бедствие....

Като не искаш дискусия, не пиши във форуми.

# 584
Само един път ще го кажа. Аз съм готов да се обзаложа с всеки от този форум, че 90 процента от марките колички продаващи се в България се продават единствено в някой затънтени изостанали райони на Азия, Африка и Балканите.    Говоря за 90 процента от популярните марки тук. Който иска да ми докаже обратното да се опита поне.
 Wink     #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт