Приготвяне на грис с АМ?

• 7 330
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте мами,извинявам се ако темата се повтаря ,но рових много и не намери точно приготвяне на грис  с АМ,на всякъде  рецептите са с пълномаслено краве мляко,а ние все още не сме захранени с такова.
Споделете, ако имате идея  как се прави грис с АМ?

# 1
Ние също ядем грис,но го правя с вода и след като е готов добавям плодово пюре за вкус,правила съм го и с тиква.По принцип АМ не трябва да се вари,пише си го и на указанието на кутията,аз лично не бих го завирала,въпреки че имам приятелка,която приготвя нишесте с АМ,когато заври водата прибавя АМ и след това нишестето и така приготвя кремчето

# 2
Приготвяш го с вода, изчакваш да се поохлади и добавяш АМ (неразтворено разбира се). Може и да го свариш, става, тогава обаче според мен се губят някои от добавените витамини.

# 3
Приготвяш го с вода, изчакваш да се поохлади и добавяш АМ (неразтворено разбира се). Може и да го свариш, става, тогава обаче според мен се губят някои от добавените витамини.
АМ не се вари. Също така когато се прибавя към друга храна, трябва първо да се приготви млякото, по указанията на опаковката и след това се прибави към храната. Не е правилно да се прибавя само сухото вещество.

Аз също правя грис с АМ. Сварявам гриса, като го правя по-гъст, след това приготвям АМ и го прибавям към гриса.
Всички храни приготвени с АМ трябва да се консумират до 1 час, след това трябва да се изхвърлят.

# 4
Да и аз мисля ,че не трябва да се вари защото така му се губят качествата.

А какво съотношение слагате 1към 3 или повече?? newsm78

# 5
Аз също , сварявам гриса,прибавям АМ -разтворено според указанията.После го пасирам, заедно с някакъв плод Simple Smile.Става много вкусно(и за мене) Hug

# 6
Момичета благодаря на всички ви за бързите отговори,сега след малко ще хапваме за първи път приготвен от мен грис и дано да му хареса.После ще ви кажа как е минало  chef  bouquet

# 7
Кипвах вода, добавях малко кафява захар и след кипването - 1 с.л. фин грис. След сгъстяването махах от огъня, охлаждах и добавях АМ  Simple Smile

# 8
Сварявах грис с вода. Когато се охлади малко, но не да изстине напълно, добавях 2-3 мерителни лъжички АМ. Ако при изстиването се е сгъстил гриса повечко, разтварях 2-3 лъжички АМ в малко вода, толкова колкото ми е нужно да разредя. АМ се разтваря с вода до 50 С (мисля беше), така, че добавях млякото в доста топъл грис.

# 9
Стана супер и Давид го хареса  е не можа да изяде цялата си порция,но като за първи път само грис е добре.Иначе го направих както ми казахте кипнах 200 мл. вода и прибавих около лъжица и половина грис , с непрекъснато бъркане докато се сгъсти изчаках да изстине и прибавих 40 мил разтворено АМ.
Отворена съм за още рецепти с грис, аз също ще се ровя и ще публикувам ако намеря нещо. Hug

# 10
  • София-Варна
По същия начин се приготвя грис с масло и сиренце!
За сутрешна закуска!

# 11
По същия начин се приготвя грис с масло и сиренце!
За сутрешна закуска!
Да, така става дори по-вкусно от стандартната попара с масло и сирене.

# 12
irene_2001 любимият грис на моят син е :
грис със мляко, настъргана ябълка и канела. Правила съм и с плодово пюре+мляко- също става вкусно.

# 13
  • София
Кипвах 2/3 ч. чаша с вода в МВ,прибавях суп. л.ца фин грис,разбърквах,връщах в МВ и като започне да се надига и преди да излизе от съда спирам,разбърквам и отново...
така 3-4 пъти в МВ,после като поизстине/да е хладко,прибавях АМ- колкото е за тази въдраст,разбърквах и давах да се излапа
По същия начин съм правила и нишектени кремчета и кисели
На котлона винаги ми загаряха а с МВ не съм имала проблеми,просто бързи реакции за спиране и 2 мин. наблюдение

# 14
При моята пък нито грис, нито каквито и да било сладки кремове не минават  Tired Както беше и при брат й, между другото. Не че ми е много мъчно де, аz също ги... мраzя  Joy
Но иzключително ми допадна идеята zа грис с масло и сирене, ще го пробвам, благодаря  Peace Моооже би и с плод, но не съм сигурна zа това.

Общи условия

Активация на акаунт