Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 17

• 46 176
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
За мене е много положителен фактът,че Турция се стреми към облика на светска и европейска държава.
Много ще ми е приятно да имам цивилизовани,културни,съвременно мислещи съседи.Миналото си е минало.
То и ние имаме доста работа в това отношение.
Струва ми се,че Неджля не е в състояние да обича друг,освен себе си.
В Оуз я привлече авантюрата,забраненото и лукса,в Джем-пак парите(тя затова го и набеляза,като чу за семейството му) и желанието да отмъсти на Лейля с удар в болното място-мъж,по-богат от Оуз и любим зет на баща им.
В момента,в който нещата се промениха,тя ги разкара един по един без угризения.Само с яд,че не стана по волята на принцесата.
Годините нямат значение в случая,тя просто си е такава.И ако Ферхи не носеше етикета "лошата във филма",Неджля и Лейля спокойно можеха да я заместят.

Съгласна съм напълно smile3525
Според мен бягството на Неджля  от Оуз е тактика на сценаристите да превърнат Неджля в положителна героиня и така заедно с Фикрет да балансират негативите от постъпките на Лейля и Шефкет иначе би било негледаемо само с трагедии и без истинска любовна история.

# 136
Според мен бягството на Неджля  от Оуз е тактика на сценаристите да превърнат Неджля в положителна героиня и така заедно с Фикрет да балансират негативите от постъпките на Лейля и Шефкет иначе би било негледаемо само с трагедии и без истинска любовна история.

За това не се бях замисляла.  newsm78
Но има логика в него.  Peace

# 137

Абсолютно е така.От тук нататък започва възходът на Неджля и много от вас ще си променят мнението за нея. Peace

# 138
Ей,ама снощи толкоз ми беше криво,че го няма филма,че чак се скарахме с моя мъж #Cussing out Как може да заместят Листопад с тези простотии,които дават не знам #2gunfire

# 139
  • Пловдив
Същото го направиха и с Перла - и исках повече с никакв сериал да не се захващам!

Чакам времето да стане по-добро и ще мисля начини да не се заглеждам прекалено - толкова ми беше станало мъчно за Фикрет - добре че имаше от къде да видя бб:, че в сериите по-напред нещата се поопрвят!
А Таксин, както в книгата май - ще го изкарат окончателен тормозник на Фикрет - първо като оставя майка си да й трови живота, после като й изневерява - може накрая и да се пропие -  newsm78

Относно Нежля - наистина с това, че го напусна, показа сила, но то май и чувствата й се бяха изпарили - според мен си беше просто увлечение...ей така - дай да си поживея в чужбина и с пари. И с Джем също.

Изборът ни днес определя живота ни утре, а вчерашният - определя живота ни днес.
Разбира се че може да се оправи и да има възход - но това й се предлагаше и без да минава през тези обстоятелства. Ама и тя като Джейда - не ми е достатъчен един мъж - дори и да ме обича и да има пари - трябва и авантюра да има - това е опасно поведение...

# 140
бб:, че в сериите по-напред нещата се поопрвят!
А Таксин, както в книгата май - ще го изкарат окончателен тормозник на Фикрет - първо като оставя майка си да й трови живота, после като й изневерява - може накрая и да се пропие -  newsm78

Защо казваш това? Аз ли нещо не съм разбрала или ББ накрая се оказа, че не Тахсин, а негов приятел изневерява на жена си с певицата?

# 141
  • BG

Защо казваш това? Аз ли нещо не съм разбрала или ББ накрая се оказа, че не Тахсин, а негов приятел изневерява на жена си с певицата?
Точно така е, всички се ззаблудиха, че е той, но ние знаем, че е неговия приятел.

# 142

Точно така е, всички се ззаблудиха, че е той, но ние знаем, че е неговия приятел.

А най-накрая ББСе оказва,че никой с никой не изневерява а приятелят на Тахсин има само мераци и претеснява певицата.Тя за сега я показват като добра и истрадала жена.

# 143
  • Пловдив
бб: нали Фикрет ги видя на входа на хотела, а и Таксин така я гледаше жената.... Но може и човека така да си гледа...
Аз все пак си вадя изводите гледайки картинки - така че не искам да заблудя съфомците с невярна инфо.....

Моля да ме поправи някой който е стигнал до тук и е повече в час! Благодаря!

# 144
Аз пак ще се върна на темата за работата на жените.Не мисля,че Али Ръза има нещо против дъщерите му да работят,спомням си ,че Лейля като се прибра от меден месец(може и да бъркам)им беше купила подаръци,даде и на баща си и той и каза нещо от сорта...."за миг си помислих,че си завършила образованието си,започнала си работа и сега ни купуваш подаръци с първата си заплата...."  Това помните ли го?

# 145
  • Пловдив
Не го помня, но Шефкет забрани на Ферхунде да работи за Яман, защото тогава Яман и Оуз го шантажираха.

Не мисля че идеята е жените да не работят.
На Хайрие задачата е да върти къщата, макар че това Фикрет го беше поела - а тя освен готвенето и чистенето изработваше ръкоделия.

По принцип е супер жените да си гледат децата и къщата - ако мъжът изкарва достатъчно, но в нашата действителност това не винаги е възможно... Казвам го въпреки че не обичам особено домакинстването, но възпитанието на децата е със съвсем друго качество - по принцип - винаги има и изключения де....
Не виждам как ще се прибереш вечер от работа - ще сготвиш, почистиш, измиеш и ще обърнеш внимание и на децата и на съпруга - много дини под една мишница - и накрая изпускаш някоя...

# 146
Не виждам как ще се прибереш вечер от работа - ще сготвиш, почистиш, измиеш и ще обърнеш внимание и на децата и на съпруга - много дини под една мишница - и накрая изпускаш някоя...

Трудно е и за това трябва да научиш мъжа си, още от самото начало да ти помага с домакинството и децата. Иначе сама жена, трябва да се разклони на 5-6 човека, за да може да свърши всичко. А като работят двама и се организират добре, мисля, че не е проблем да се свърши всичката къщна работа и да се обърне внимание на децата.  Flutter

# 147
  • У ДОМА

Трудно е и за това трябва да научиш мъжа си, още от самото начало да ти помага с домакинството и децата. Иначе сама жена, трябва да се разклони на 5-6 човека, за да може да свърши всичко. А като работят двама и се организират добре, мисля, че не е проблем да се свърши всичката къщна работа и да се обърне внимание на децата.  Flutter

ами не съм съгласен с теб!значи мъжа и жената работят цял ден !връщат се скапани от умора както обикновено -и какво излиза че ги чака куп домакинска работа и деца!
те хората са го измислили отдавна! -жената да си върти домакинството а мъжа да се грижи за издръжката на семейството!не казвам че мъжа не трябва да помага в домакинството!!!!!!!!
като носиш много дини под една мишница накрая изтърваваш всичките!!!!!!
няма идеален вариант ! винаги едното е за сметка на другото!

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 16:02 от АЛИ РЪЗА

# 148
аууу, ма моля ви-нека всеки намери идеалния вариант за себе си, недейте така закостеняло да слагате всички в една каца, господин Али Ръза
защо тогава пращате ферхундето на тръстиката.ми тя няма да може  и едно да роди значи, щом ще бачка... Grinning Peace

# 149
  • София
Изпуснах вииииииииии!

Общи условия

Активация на акаунт