Хайде слънчице изгрей, ВИДИНчанче силно да се смей!

• 23 947
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Аз мога да дойда на среща август, ако ме искате Wink

# 691
  • Видин
Аз мога да дойда на среща август, ако ме искате Wink
Tц, не те искаме Mr. Green  Шегувам се разбира се.

# 692
Някой правил ли е сладка от вас, за да сподели опит? Аз днес ще си взема 1 кг череши и 1 кг ягоди да си направя по няколко малки бурканчета.

# 693
  • Видин
За сладко не мога да ти помогна. Аз преди няколко дена правих сироп от череши за малката че ми омръзна да и давам тези от магазина пълни с консерванти и оцветители.

# 694
  • ВИДИН, 10 км след края на света
аз съм правила сладко от сини сливи, ама не си спомням въобще пропорцията плод/захар  newsm78 накрая се слагаше лимонена киселина, наливах в бурканите и ги обръщах... абе елементарно е, ама трябва да си видя записките ако ги намеря изобщо  Flutter

# 695
аз съм правила сладко от сини сливи, ама не си спомням въобще пропорцията плод/захар  newsm78 накрая се слагаше лимонена киселина, наливах в бурканите и ги обръщах... абе елементарно е, ама трябва да си видя записките ако ги намеря изобщо  Flutter
Да и аз го разбрах така.1:1 захар и готов плод.Аз по-скоро имах чуденка как да избирам плодовете.Ягодите , които взех- една е сладка , една не е.Черешите пък са едни черни, като почнах да ги мия и да ги опитвам , някои имах един много странен плътен вкус, много сладки.Сега ми отлежават в купи със захар да си пуснат сока и още се чудя дали да ги варя, като са такива.Ще варя , пък каквото излезе.
Ако станат хубави, съм си направила етикети.Ще ги изпринтирам и ще си ги залепя на капачката и от страни- съвсем като истинско сладко  Simple Smile

# 696
  • някъде
Малее Фиона, откъде тоя мерак за такива неща Crazy Аз нямам желание за нищо, нещо ми е писнал живота Tired

# 697
Привет  Hug

ние днес бяхме на "панаир" ако може  да се нарече така 5 сергии и 2 люлки  ooooh!,е накупихме си една камара играчки с 100% надценки,но нали са от панаира  Mr. Green,ето една снимчица от днес   Peace

лека вечер  Hug

нещо ми е писнал живота Tired

Ей Диди не така  Naughty,я по ведро го давай  Hug

# 698
  • някъде
ми то с такива говеда покрай мен ooooh! #2gunfire
много сладка Паола Hug

# 699
fiona, що си ги накиснала, направо трябваше да ги свариш. сетих се за сливите как беше, 1,5 кг плод:1кг захар. няма какво да ги опитваш сладки ли са или не, ягодите режеш на 2, черешите цели и мяташ на котлона. сега ми щракна, че има на доктор откер едни прахчета за домашно сладко, замества лимонената киселина, която се слага иначе. такова сладко си бях направила 2 години подред от сини сливи-чудо, и все се каня да си направя пак и все не ми остава време  Crazy

# 700
КУши, оставих ги в хладилника ,защото така четох в едни рецепти.Иначе си купих фикса.Обаче не го направих с него.При него пишеше да не се варят толкова много, колкото в другите рецепти и затова сега опитах по този начин.Може би следващото сладко ще е от малини и  понеже те са по -медички и не искам да ги направя на каша - тогава ще ползвам фикса.

Диди, ама то не е наистина никак затормозяващо.Най-големия зор беше да ги измия и нарежа.Сега като се сварят ще ги насипя в бурканчета и това е.По мои изчисления около 4-5 малки бурканчета от плод ще има.
А добре , че ги накиснах в захарта, защото се разболях и чак сега съм добре.Нямаше да мога да ги направя и щяха да се изядат плодовете.Та сега са около 24 ч престояли, та вече излизам от рамките на всякакви рецепти... Laughing

# 701
  • някъде
браво бе, темата ни отишла на втората страница  Crossing Arms

# 702
нещо пак затишие  Thinking

# 703
# 704
Аз не спирам да влизам в темата, но само чета напоследък, помръзва ме да пиша Twisted Evil Но вие пишете, пишете Grinning

Общи условия

Активация на акаунт