продължително взимане на Ясмин

• 2 851
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, вече две години пия Ясмин по предписание на моята гинеколожка. Тя ми каза, че след двете години трябва да направя почивка, но аз се страхувам, защото цикълът преди ми беше много обилен, болезнен, а последния път не спираше, докато не ми включиха хормон. Неискам отново да изживея този дискомфорт. Изчетох много теми по този въпрос, но мненията са противоречиви. Вие как бихти постъпили на мое място? Благодаря предварително за всяко мнение по въпроса.

# 1
Аз пия Ясмин 3 години вече. Всеки път , като отида при гинеколожката я питам дали трябва почивка и тя ми казва , че не е нужно , защото препаратът е много изчистен и само ако има някакъв проблем , който може да е предизвикан от хапчетата тогава да се прави почивка. Аз ще ги спирам май месец оконачателно, защото искаме бебе.

# 2
Здравей Маслинка!
Аз съм с поликистоза и пих Ясмин повече от 5 години без прекъсване, по препоръка на предишната ми гинеколожка.
Убеждаваше ме, че препарата е толкова добре дозиран, че няма проблеми да го пия толкова дълго, колкото поискам.
Ноември миналата година получих кръвотечение в началото на трета седмица на таблетките. Уплашена, се консултирах с двама специалисти- гинеколози. И двамата отговориха категорично, че е задължително да се прави почивка всяка година за месец или два. В противен случай се получава предозиране, от което последиците могат да са ужасни.
Направих почивка от четири месеца, като за този период ми дойде само два пъти. Сега отново пия Ясмин и се каня да отида на преглед.
Моят съвет е да направиш почивка  Peace Със сигурност за две години цикълъти ти се е променил, не се страхувай толкова!

# 3
Здравейте момичета,
според това, което аз съм чела не е нужно да се прави почивка, но защо все още пиете ясмин, има вече по-нови и по-ниско дозирани контрацептиви, с по-малко странични ефекти.

# 4
Аз също пия Ясмин вече около 2 години и половина.Чела съм,че по принцип се прави почивка и много пъти питах гинеколога по тоя въпрос.Винаги ми отговаря да спра Ясмин чак когато тръгнем да правим бебе и че не е нужна почивка. Rolling Eyes Странно защо всички гинеколози са на различни мнения по един толкова елементарен въпрос! Twisted Evil

# 5
  • Германия
Поне в Германия гинеколозите твърдят, че тези почивки са абсолютно безсмислени и дори вредят, вместо да помагат  Peace

# 6
И аз пия Ясмин и съм много доволна от тези хапчета  Peace
И моят доктор ми каза,че трябвало да се прави почивка-да си починел организма  Peace

# 7
  • Варна
Момичета, които взимате Ясмин, моля споделете, имаше ли увеличаване на теглото при вас. Аз ги взимам от 7 дни, с цел намаляване на продължителността на МЦ и ня наколко места прочетох, че някои жени са качили по 10 кг. при продължително взимане. Това ме ужасява, че и без това сега се боря с излишни кг.
И друго - зпочнах ги първия ден след като прокървих леко ( при мен има зацапване 2-3 дни, после 2 ден пауза и после обилно), но този път 2-3 зацапване и после нищо. За съжаление не мога да се консултирам с гинеколожката в момента, сложно е да обяснявам.

# 8
Здравейте момичета,
според това, което аз съм чела не е нужно да се прави почивка, но защо все още пиете ясмин, има вече по-нови и по-ниско дозирани контрацептиви, с по-малко странични ефекти.

Кои са те, дай повече инфо?

# 9
Момичета, които взимате Ясмин, моля споделете, имаше ли увеличаване на теглото при вас. Аз ги взимам от 7 дни, с цел намаляване на продължителността на МЦ и ня наколко места прочетох, че някои жени са качили по 10 кг. при продължително взимане. Това ме ужасява, че и без това сега се боря с излишни кг.
И друго - зпочнах ги първия ден след като прокървих леко ( при мен има зацапване 2-3 дни, после 2 ден пауза и после обилно), но този път 2-3 зацапване и после нищо. За съжаление не мога да се консултирам с гинеколожката в момента, сложно е да обяснявам.
Здравей,
качването на килограми е индивидуално,едни качват,други даже отслабват.За съжаление аз съм от първите.Разбира се,не обвинявам само Ясмин,но в комбинация с малко повече хапване качих около 6 кг.Гинекологът ми каза,че голям процент от приемащите противозачатъчни са така.. LaughingОсвен това,пиейки Ясмин,отслабването е доста по-трудно и бавно,поне при мен е така.
Както и да е,вече пооооочти се преборих с килцата.Но Ясмин не спрях. Peace

# 10
  • русе
аз тези хапчета ги пих само един месец за да си регулирам цикъла че ми идваше по два пъти в месеца  и се чувствах ужасно като парцал постоянно треперене,тежест в краката ,отпадналост едва издържах

Общи условия

Активация на акаунт