Децата и телевизорите

• 10 165
  • 186
  •   1
Отговори
# 135
  • София
 Не ,но внука ми на 4г. сам си го пускаи то на определена програма,филмчета не гледа.

# 136
Да пускам и то редовно.
Сутрин, докато му приготвям закуската и дрехите за детска му пускам Дисни канала, Джетикс или Елиът Хлапето (най любимото) по Картон.
Всяка вечер му пускам по един детски филм на ДВД , след като вечеря за да разменим и ние с баща му две думи и да видим новините.

# 137
  • Талант на 2012,2013 г.
Да. Докато беше малък. Така осигурявах малко време да си поема дъх. Сега вече е лесно. Сам решава за всичко. Peace

# 138
  • ВАРНА
да и аз го правя пускам и някой детско и из имам малко свободно време.

# 139
Да пускам му TV и когато имам работа,и когато  той си пожелае.

# 140
  • у дома
В къщи има един телевизор, на който се гледа това, което ние решим. А това са новини и музика, предимно. Ако тя иска филмче, пускаме на компа, филми подходящи за нейнта възраст. Веднъж реших да гледа по тв Доктор Дулитъл и направо се оцъклих /аз също не го бях гледала/ - до 15-тата минута, псувни, ще ти го начукам и прочие простотии  ooooh! Направо не можах да повярвам, мислех, че е детски филм. Категорично съм против да има телевизор в нейната стая, или в която и да е друга стая - един е достатъчен.

# 141
По-скоро си оставям по-тежката домашна работа за времето, когато пускам детско на децата, а не обратното.

# 142
Принципно не е телеманиачка, но си го пуска сама, когато иска.

# 143
  • София
Нямаме телевизия от няколко месеца (не по финансови съображения).
И знаете ли какво?

Проигра шах.
Че даже и компютъра би преди 4 дни.
На няма и 8 години.

# 144
Да, пускам. особено сутрин, за да дойда на себе си.

По това време има много добри детски програми. С песнички и с разни занимавки. За сметка на това след това телевизия не се гледа. Wink

# 145
Съвестно ми е, но от малък когато трябва нещо да свърша, пускам телевизора  ooooh!

# 146
  • В една Дупка.
Да, пускам. Не смятам да се обяснявам, че през това време правя нещоси и да се оправдавам.  Grinning

# 147
  • la Città Eterna
Реших и аз да се включа в анкетата:

Пускате ли на детето си TV когато ви се налага нещо да свършите? Да  177 (79.7%)
Не  15 (6.8%)
Много рядко  23 (10.4%)
Катерогично никога  7 (3.2%)

Общ брой гласове: 218

Явно като мен са 80% от съфорумките. Още от излизането си от родилното, моята дъщеря изрази особена любов към рекламите. Впоследствие прояви интерес и към компютъра. От 4-5 годишна се самообслужва с техниката в къщи - компютри, телевизори, DVD и прочие. Все пак хвърлям по едно око какво гледа и какви игри играе, т.е. не е безнадзорно, както и когато е наказана, й биват отнети всички видове техники... Няма проблем с очите, аз също, въпреки че прекарвам повече от 12 часа на денонощие пред компютъра... Не съм убедена, че има непременно връзка между проблеми с очите и гледане на монитор или телевизор (далеч не всички с очила стоят денонощно пред телевизора, нали?!). Но има връзка с неадекватно поведение и зомбиране, както и с усвояване на неуместен речник, така че има нужда от контрол....

# 148
  • Boston, MA
Има проблем и с получаването на образи "наготово", много по-лесно, отколкото сам да си ги изградиш в главата, четейки примерно.

По тази причина цялостното екранно време го ограничаваме, само вечер до час, компютър или записано филмче без реклами. До година и половина големият изобщо не беше гледал телевизия, но за съжаление малкият покрай брат си вече зяпа.  Confused

На анкетата отговорих с Да - случва ми се събота и неделя да ги оставя да зяпат примерно 2 часа филмчета, докато пием кафе, и нещо шетаме/моткаме.

# 149
НЕ!
Тя сама си го пуска,но той стои само,за да тумоли.Изобщо не го отразява Laughing

Общи условия

Активация на акаунт