Отговори
# 600
  • Ямбол
Честит рожден ден чаено момиче, да си жива и здрава и много да те слушат и обичат мъжете ти.

# 601
  • София
Чаено момиче, честит рожден ден. Да си здрава, обичана и много щастлива.

# 602
Чаена,докуцуквам с патеричката и ти пожелавам здраве,обич и късмет! Hug

# 603
Благодаря ви за честитките! Hug Аз сега чистя след термитите, които минаха през къщата вчера  Joy

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 10:37 от Чаено момиче

# 604
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Аги на една голяяяма патерица честит рожден ден! Много здраве, щастие и послушни мъже!   bouquet

Момичета ние най-накрая ще тръгваме и за "Царево море" както вика Йони. Ако някой види кит в прашки  Laughing да свирка и да не се срамува!

# 605
Нина, хубаво да си починете! Hug
Благодаря за честитките!  bouquet

# 606
Нинка,весело и положително емоционално изкарване на морето! Wink
Краси,страшна сладурана е тази Габка! Hug
Чаено момиче,ЧРД/нали сме полуастрални близначки/цял ден си мислих за теб но не успях да се докопам до форума да те поздравя!Таааа много здраве и благословени дни ти желая!  bouquet

# 607
Здрасти на всички!
Честито на всички празнуващи, прекрасно изкарване на почиващите  bouquet  bouquet  bouquet
Момичета,имам нужда от помощта Ви.
Къде да намеря декларацията,която се подава в НОИ при тръгване на детето на ясла, и от кого се подава ?
Има ли я в нета?
Много благодаря предварително на всички,които ще ми отговорят Hug
Ох тая ясла,уж бях подготвена, а сърцето ми се е свило..........
Още не съм си намерила работа , което доста ме тормози,но важното е, че сме здрави.
Пооплаках се и ми олекна  Blush
Лека вечер на всички и спокоини дечица   love001

# 608
Monny77, абе и ти ли беше на 20 август? Embarassed
Ако е така, прощавай, че съм пропуснала!
ЧРД и много щастие ти желая! Hug

# 609
  • На брега на реката
Хепи Бърдей на празнувалите  Heart Eyes По-добре късно, от колкото съвсем да забравя поводите ви   bouquet
КОКА, моята декларация работодателя ми я даде да я попълня. И май от ТРЗ я пращат в НОИ. До колкото зная, я има нейди из нета, може би в сайта на НОИ  newsm78
За яслата и аз се сдухвам, събирам багажа, голямо пазаруване. Утре сме по изследвания и на 2-ри ще бъде за няколко часа. Така лека полека, дано свикне, че ще откача иначе  #Crazy И аз търся работа, че другата не ме устройва, но удрям все на камък и леко отчаянието взима превес. Така че, не си само ти с оплакването, не че те успокоявам  newsm51 Но съчувствам  Heart Eyes
Лека ви нощ, отивам да нанкам, че сменяме режима на малката, уж да се учи да става рано и не я знам в колко часа ще кукне утре  Mr. Green

# 610
Чаена smile3521!Благодаря за пожеланията!  bouquet
На всички чиито дечица тръгват скоро на ясла пожелавам много сили на майките им и много здраве на дечицата! Hug

# 611
да не объркам, ама декларация за промянна на обстоятелствата, връщаш се на работа и декл. по чл.54, която декларация сама попълваш

ДО
ДИРЕКТОРА НА РАЙОННОТО/СТОЛИЧНОТО
УПРАВЛЕНИЕ “СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ”
ГР. …………………………………………………..….

ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ
за
изплащане на парично обезщетениеза отглеждане на малко дете
на основание чл. 54 КСО

От ...….
(име, презиме и фамилия на лицето)
ЕГН/ЛНЧ ....................................................,
адрес за кореспонденция...
...
(град/село, ПК, община, област, улица, №, ж.к., бл., ет., ап.)
телефон, мобилен телефон, електронен адрес в интернет..……………………………………………..
……………………………………………………………………………………………………………….
 осигурен при осигурител/като самоосигуряващо се лице ......................................................................
...
(наименование на осигурителя / посочване на дейността като самоосигуряващо се лице)

ГОСПОДИН (ГОСПОЖО) ДИРЕКТОР,

Моля, в качеството ми на ...
(майка/баща/осиновител/настойник)
да ми бъде отпуснато парично обезщетение за отглеждане на малко дете, считано от .......... 20.... г.

Декларирам следните обстоятелства:
1.   Осигурен/а съм по безсрочно/срочно правоотношение до .................................... 20 ... г.
2.   Осигурен/а съм като самоосигуряващо се лице с безсрочна/срочна регистрация до ........................... 20... г. Към датата, от която искам да ми бъде отпуснато обезщетението - ...............20.....г. съм осигурен/а за общо заболяване и майчинство – да/не (ненужното се зачертава) и имам 6/12 месеца осигурителен стаж като осигурен/а за общо заболяване и майчинство – да/не (ненужното се зачертава).
Към ден .......... месец ........... година ............. придобивам изискуемия се осигурителен стаж.
(данните се попълват, когато осигурителният стаж се придобива през периода, за който се иска отпускане на обезщетение)
3.   Детето ..., родено на
(име, презиме и фамилия на детето)
................... 20... г., е живо и е .............................................................. дете.
(първо, второ, трето, четвърто и т.н.)
4.   Детето не е дадено за осиновяване.
5.   Детето не е настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка.
6.   Детето не се отглежда от лице, наето по програмата “В подкрепа на майчинството”.
7.   Детето не е настанено за отглеждане в семейство на роднини или близки или в приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.
8.   Не съм лишен/а от родителски права и родителските ми права не са ограничени.
9.   Не ползвам отпуск за отглеждане на дете и не съм дал/а съгласие за ползване на този отпуск от някое от лица по чл. 164, ал. 3 КТ (баща, баба или дядо).
10.   През периода на отглеждане на детето продължавам да упражнявам трудова дейност като самоосигуряващо се лице и не съм дал/а съгласие детето ми да се отглежда от някое от лицата по чл. 164, ал. 3 КТ (баща, баба или дядо).

Забележка: Там, където е необходимо, се попълват съответните данни.

Всички тея неща, но счетоводителката ги носи в НОИ

Кока, това Нинка го беше написала за мен на 28 страница от темата. Можеш да си го ползваш.

Освен това можеш да подадеш и допълнителна декларация за изплащане на 50% от майчинството до навършване на детето на двегодишна възраст.
А документите за изплащане на 50% са следните:
1. Заявление прил. №4- 2 бр.;
2. Придружително писмо, прил.№ 8- 2 бр.;
3. Акт за раждане на детето- 1 копие

# 612
Здравейте момичета.Мони ще тръгва на ясла от септември и незнам защо се чувствам ужасно даже малко виновно  Embarassed  ще ходи в 85 одз звездичка.Ще я пускам от 15.09 най вероятно защото с баща и сме планували екскурзия до венеция от 1 по случай рождения ми ден който беше на 19.08 юбилеен.Та по случай моя  а и неговия който предстои решихме да си подариме такава екскурзия.И се чувствам още по притеснена до сега само ние си я гледаме рядко на баба дядо за ден а сега 6 дни но мисля че ще се справят баба и  и дядо и.И си мисля че сигурно ще ми е сърдита първо я оставям за няколко дни а после я водя и на ясла.Как се оправяте с яслите и нормално ли е да се чувствам така?

# 613
http://www.facebook.com/home.php?#!/photo.php?pid=398872&id=109980022354942&fbid=150450331641244&ref=mf

айде който има желание да удари едно рамо.Мартин е от полуфиналистите.

# 614
Здравейте и от мен Simple Smile
Много се радвам за новините из темата-бебета, бременни коремчета, рожденни дни чудесно е !   bouquet

Как се изтъркули това лято незнам. Бяхме на море, после при баба и дядо на село. Екстра си беше. Но моята отпуска свършва и се връщм чам на работа .
 И Александър тръгва на ясла от 15 . А сърцето ми е свито от сега....и той е един бебешор-заспива с биберон, с памперс е, не си дава играчките на площадката. Взима чужди, но своите не дава. И като вземе да се тръшка  smile3511  леле майко... Казват, че имал моя характер  Joy Вчера пусна пералня, абе пълна лудница, аз така се изморявам, че в 22 вече гледам  #Puppy dog
Ей Миленче Марти е много готин  Hug
До скоро майчета  Party

Общи условия

Активация на акаунт