Отговори
# 660
Привет и от мен!
Аз да се включа по въпроса за детските градини-явно в провинцията нещата са по-различни, поне при нас. Документи се подават за всяка градина по различно време, но в годината, в която детето навърши 2 години. Т.е. ние за малко да изпуснем да се запишем. Подадохме документи в 3 градини - в едната сме около 100 резерва/от януари 2010 се приемат док/, в другата сме около 70 резерва /от февруари/, а в третата сме първи - записването беше на 1 септември и нашия тати отиде в 3 часа да пази ред. Сега чакаме класирането май месец 2011 г. - то поне за всички е еднакво. Поне за яслата нямахме проблем-още с подаването на док ни приеха. Сега живот и здраве на 8 ноември ще пристъпим прага на яслата.
Слънчев и спокоен ден!!!

# 661
  • София
Здравейте момичета!

Не съм писала повече от година, ама с малката хич не ми остава време. А пък като седна на компютъра идва и тя и вече не мога да се доредя.

Мая, за неплатените- вече не е една година, а само 6 месеца. Сигурна съм, защото го проверявах чрез позната в НОИ, има промяна отскоро. Интересувах се, защото и аз смятам да си гледам Елиза максимално. Тъй като е родена на 17 декември, на 18 юни съм на работа. Смятам тогава пък да си взема натрупания платен отпуск и така да избутаме до септември и направо в 1ва група на детска градина. Малко ми е притеснено, че като е декември ще бъде най-малката, но какво да се прави.

# 662
Pupinka мина ли защитата?Дано да си защитила с отличен.Аз живея в квартал Здравец - Изток и са ми близки Детелините, Пролет и Зора.Но в Зора има и деца със  заболявания и май ще се въздържа.Но мисля да подам и в Здравец била много хубава ДГ всички я хвалят.То поне няма много проблем с местата както разбирам в Русе.Но явно в първия работен ден ще падне голямо висене по опашки.Приятен ден момичета.

# 663
  • На брега на реката
Мина, мина защитата, повече от успешно  Mr. Green
Аз съм малко объркана, последно не разбрах как се казва градината, където мислим да запишем малката. На центъра е, улицата е успоредна на Борисова, до м-н Пиф...дано си ме разбрала  Whistling
Иначе малката е в 15-а ясла, в Здравец. Много ми харесаха условията, персонала е мил и внимателен и всичко ми разказват, когато си взимам детето. Даже другата седмица планираме за първи път да я оставим да спи...дано се получи, че като я знам какво е шило  Joy
Амбър, това го научих днес, една приятелка ми го разясни. Поне няма да мръзним в ранните часове в разгара на зимата  Rolling Eyes

# 664
Браво Пупинка!Честито дипломиране!Много удовлетвореност да ти носи!  bouquet
И аз мислих тази година да запиша магистратура ама нещо не стана с тези двамцата все не ми достига смелост.Страхувам се ,че няма да ми стига времето и все го отлагам SadИли се оправдавам  Blush

# 665
  • На брега на реката
Мони, да ти призная, никак не ми беше лесно. При все, че съм с едно дете. Освен това бабите страшно много ми помагаха и гледаха малката, когато бях на лекции и изпити. Но аз записах магистратурата докато бях бременна и първият ми семестър мина неусетно. В последствие се оказа трудно, особено да съчетавам кърмене и лекции. После пък болести, гадната зима...няма какво да се лъжем, трудно е. Ако имаш кой да ти помага за децата, не го мисли, особено ако смяташ, че ще ти бъде от полза магистратурата.
Вашите малчугани повръщали ли са от преяждане или кофти храна?? Снощи ми повърна обилно, 4 часа след следобедната закуска. Притесних се, че вирусът се е завърнал. И коремчето я болеше до към 11h и това беше, даже спа супер спокойно и непробудно. Днес е добре, все едно нищо не е било, но се чудя вече да ме сме му повредили нещо коремчето на малката  Rolling Eyes

# 666
Здравейте,аз пак да задам едно въпросче,може ли пэрво да сивзема платения отпуск и после неплатения и по въпроса с градините -няма ли да може нашите деца като са декемврийчета да тръгнат на детска градина не догодина а по-догодина,т.е. 2012?

# 667
Pupinka моята щерка ми е повръщала след вечерното мляко, няколко пъти и в общи линий все след  прияждане, обикновено не дъвче добре и изкарва я някоя маслинка, я люпка от грозде.... стръвничка си е!! След това все едно нищо не е било, наспива си се и на другия ден е свежарка, може и при вас да е било от това!! Ако няма други симптоми просто е попреяла Wink

# 668
Момичета искам да се похваля ,че от 17.09 вече си имаме две християнчета у дома.Получи се прекрасно тържество за малки и големи.
Моята приятелка позната във форума като maryloo,беше кръстница на дъщеря ми със своят съпруг и още едно наше приятелско семейство кръстиха сина ми.Тук може да видите снимки от нашият празник
http://www.facebook.com/album.php?aid=2065178&id=1364450142&l=3b5d47e67b

Поздрави от нас!  Hug 

# 669
Уондъргърл,виждам те на терасата Mr. GreenКажи как сте с беборинка.Надявам се вече неразположенията ти да са отминали напълно!Как е Макси?Вече усеща ли ,че ще става батко?
Беборина,честити ти две християнчета!Господ да ги благославя и закриля! Hug

# 670
Беборина, прекрасни деца имате, много хубави снимки! Да са ти живи и здрави!  bouquet

# 671
Беборина,страхотни снимки наистина!  Peace Много,много красиви деца! Heart Eyes

# 672
Нас ни повали един ужасен вирус и двамата с кака му бяха с повръщане и разстройство. На Симона по-бързо и мина, но малкия повръщаше много и страшно разстройство за около 3 дни даже до преди 2 дена все му се връщаше храна нагоре и аха да повърне. Горкият такъв умърлушен и отпаднал беше...
Пък аз имах чувство, че душата ми се беше вмирисала на повръщано, то не беше бърсане, пране, миене... Sick

# 673
Благодаря за милите думи!  Heart Eyes
Прекарахме си чудесно и ние и децата!

tsveta_pile ,съчувствам ти.Много неприятно.
Дано бързо отминават болестите,че е много лошо особено в този период,отделно че едното дете като е болничко и другото залепя.
Бързо оздравяване!  Hug

# 674
 kaffeetrmker_2 Добро утро малки и големи! Ама хич ви няма напоследък, то да кажеш времето да е хубаво, ама май вече все повече мами са на работа и сме заетииииииииии Sad

tsveta_pile
  искрено ти съчувствам, мислех че с топлото време ще изчезне тази дрислива напаст, ама май вируса е доста устойчив.

Е хайде лек ден!!

Общи условия

Активация на акаунт