Отговори
# 30
  • София
Споделям мнението на Vache! Лично аз за първи път чувам, че бактериална вагиноза се лекува с антибиотик, и то приеман и от двамата! В крайна сметка след като това е нарушена микрофлора на влагалището , какво има да му се лекува на мъжа?!  
Кати,  аз също ти препоръчвам да смениш лекарката, Кой знае още колко дълго ще те мотае, ще изписва лечения, микробиологии, и после пак и пак отначало! Сума ти пари ще дадеш за лечение, и не се знае колко ще е  адекватно.

Aaaa, неее.... лекува се с АБ ако има изолирано нещо. Тогава и двамата трябва да се лекуват.
От това, което аз прочетох из нета стигам до извода, че БВ е състояние при което по някаква причина изчезват лактиобацилите, при което защитната сила на влагалището намалява и започват да се увеличават патогенните бактерии. Може и да пипнеш по-лесно патогенна бактерия. Обаче вероятно както е при мен е в началото и все още няма патогенни бактерии. При други жени има и се лекуват с АБ след антибиограма. При мен просто флората се унищожи от Азатрил и Далацин. Аз като гледам при Кати няма също патогенни бактерии и с тия АБ дето ги пият само усложняват нещата, защото се изтрепват всички лактобацили.
При мен е имало случай когато 2-3 г. след раждането получих някакво течение и се оказа, че имам някои от коките, не помня кои. Бях в потрес, защото баш пък тогава с мъжа ми ползвахме само презерватив. Аз за себе си бях сигурна, че не съм кръшнала, за него.. също, ама понеже не съм привърженик на абсолютните неща дори и да допуснем, че е той, няма как да стане номера, защото ползвахме презерватив след раждането  Laughing Та тогава докторката ми обясни, че той няма нищо общо, просто при спад в имунитета патогенните бактерии удрят. Е, мен са ме ударили там. Само аз си пих АБ и после не сме имали проблеми. Нещо такова се случва и при БВ.

# 31
  • София
АМи.. както казах някъде по-горе - не съм специалист, но просто исках да споделя това, което на мен ми каза лекарката... Очевидно Vache си доста по-обстойно запозната от мен с проблема, и е хубаво Кати да се вслуша в съветите ти! На мен след последната микробиология лекарката ми потвърди "бактериалната вагиноза" отново, но този път ми каза да следам 10 дни глобули Лактажил. Често казано аз се почувствах доста добре след тях. Засега нямам бяло течение вече 2 месеца. А на мен бялото течение беше основното, което ми подсказа, че имам някакъв проблем, защото нямах сърбежи, неприятен мириз или нещо такова...

# 32
  • София
istinska, абе не съм много запозната.. просто чета из нета и си рзсъждавам..може и да бъркам де  Grinning
Аз слагах Gynoflor. В него има и естроген. Между другото в листовката пише, че баланса може да се наруши в редменструалния период. При мен така се падна, че слагах глобулите точно в тоя период. Естрогена помагал на цялата работа  Wink

# 33
Да споделя и моята история с бактериите... Имам бяло течение от години, но без никакви други симптоми като сърбеж, дискомфорт и т.н. поради това не му обърнах внимание....моя грешка.  Забременях, но направих  аборт, плода не се разви. Когато реших да започна опити за забременяване отидох на лекар. От изследванията излезе, че имам бактерии, гинеколога каза, че "не е нищо страшно, банални бактерии", но лечението ми продължава вече втори месец. Първо слагах йодни глобели /забравих им името/, и аз и мъжа ми пихме Флажил и някакви други  хапове. Резултат никакъв, сега си слагам глобели  Ломексин, и пия още два вида хапчета, които явно са доста силни защото се пият през 7 дни. Но течението си продължава макар и по слабо.
Лекарката ми каза, че не е проблем да забременея, но после сме ограничени от към използване на медикаменти, а и може при раждането да се предаде инфекцията на плода, а бактериите могат да предизвикат и спонтанен аборт. Твърдо съм решила да не забременявам преди да се излекувам, просто не ми се рискува...., но така както е тръгнало с тези упорити бактерии май няма да е скоро.
Сега освен лекарствата ще почна с бабините илачи, решила съм да пия чай от бал равнец, дано има ефект.

# 34
незнам дали пречат, но и на мен ми откриха бактерии в изследванията / нямам никакви оплаквания / и лекарката категорично каза никакви опити за бебе, докато не ги махнем и сега започваме лечението

# 35
Желателно е преди забременяване жената да е здрава.

А намирането на свестен и кадърен лекар си е жива мъка. Tired

# 36
  • София
Ох, за солена - вече ми излезе солена... при това - за сега - с нулев резултат... Sad

Много благодаря!!! - и за предложението, и за съпричастността...

ПП
Нищо не пише за Гаргамела... в резултатите... само BV пише...

Уфффф.... ooooh! ooooh! ooooh!

Това с рибата... това се получава обикновено при Гарднерела вагиналис. Аз ти казвам, че при мен нямаше никакво засилено течение, дори бих казала, че имаше сухота.
Дрождите не са лактобацили, обаче според мен не са вредни, а тъкмо обратното. В стомаха има дрожди.. те мисля са пробиотици, ама де да знам все пак...

Знам колко пари са антибиотиците.. моят на 1 цикъл след кюртажа беше 60 лв  ooooh!.. превантивно се пие. Обаче и двата силни антибиотика ми унищожиха лактобацилите, щото в амбулаторния лист подчертаха, че след антибиотично лечение липсват тези лактобацили.

Сега, това, което мога да ти предложа е да те пратя при моята докторка... но на лични мога да ти пиша за това  Wink Цялата работа накрая ще ти излезе май солена  Rolling Eyes

П.С. Ако пак ти взимат микробиология да знаеш, че е добре да са минали поне 10 дни от приема на лекарствата, за да е адекватно изследването.

Ужас! Това ми напомня моето ходене по мъките с една раничка преди години дето после стигна до предканцерозно състояние само защото не попаднах на точния лекар.

П.С. 2 А как ти е шийката? Има ли раничка или не? Питам, защото ако има може от нея да се развиват инфекции

# 37
  • София
Споделям мнението на Vache! Лично аз за първи път чувам, че бактериална вагиноза се лекува с антибиотик, и то приеман и от двамата! В крайна сметка след като това е нарушена микрофлора на влагалището , какво има да му се лекува на мъжа?! 
Кати,   аз също ти препоръчвам да смениш лекарката, Кой знае още колко дълго ще те мотае, ще изписва лечения, микробиологии, и после пак и пак отначало! Сума ти пари ще дадеш за лечение, и не се знае колко ще е  адекватно.

Благодаря за съвета... тази беше 2-рата от 4-мата, които посетих до сега...  Rolling Eyes за колко ми излезе дори и не ми се мисли...  ooooh!

# 38
  • София
Знаеш ли, защо не пробваш с глобули Лактажин! Това са най-обикновени глобули с лактобацили! Аз мисля, че с това си реших проблема! Попитай си гинеколожката и си направи един десетдневен курс, ако ти разреши. Те не са антибиотици и няма да ти навредят по никакъв начин, но все пак задължително се консултирай с лекар. на мен след тях течението ми спря!

А да попитам другите момичета, правили ли сте промивки с млечна киселина? Чувала съм, че са много полезни профилактични промивки, именно за да се избегне БВ!
Вчера си купих, но още не съм правила.

# 39
И аз да питам за промивките-с душ интимен или в легенче?

# 40
  • София
Естел, аз мисля да  ги правя с интимен душ. Лично аз намерих млечна киселина 3 %, и мисля в интимния душ да сложа 2 супени лъжици. Поне така ми каза една фармацевтка, но май не беше много ориентирана!

# 41
  • София
Провери хубаво за концентрацията... мястото е доста чувствително - то всяка лигавица май е такава...

# 42
  • plovdiv
Ще ви бъда много благодарна ако може да видите изследванията ми.директна микроскопия:единични полиморфнни нуклеари  Почти паваж от епителни клетки  единичен Т вагиналис.        материал от генитална система :Не се изолираха патогенни микроорганизми     забележка:Лактобактерии около норма        благодаря ви

# 43
Здравейте,
не намерих по-подходяща тема, затова ще подновя тази. Въпросът ми е: Бактериалната вагиноза анаеробна инфекция ли е? Предполагам, че е така, защото преди няколко месеца ми откриха бактериална вагиноза (clue sells май беше) с микробиология, която не лекувах, защото реших, че резултатите не са верни или са подправени (аз си знам защо) и нямах никакви симптоми. Сега обаче от около месец имам леко течение без миризма и от цитонамазката се видя, че имам анаеробна инфекция. Доктора каза само да си взема Флажил за 10 дена и после да продължа с нещо си друго, което не запомних. (Говорихме по телефона и нямах възможност да запиша.) Работата е там, обаче че правихме опити за бебе по време на овулация преди да разбера за инфекцията. Сега мисля да изчакам да ми дойде цикъла и тогава да си взема Флажил.

# 44
  • София
Хм, от цитонамазка може ли да се съди за инфекция?

Общи условия

Активация на акаунт