Не се вижда нищо на ехографа

• 14 061
  • 106
  •   1
Отговори
Може ли някой да ми каже кога вече със сигурност трябва да се види зародиш и сърчиице и откога се смятаха гестационните седмици? Много съм притеснена, тъй като вчера док видя само някаква точица с вагинален ехограф, но според него след 16-дневно закъснение вече трябвало да се види добре.Последният ми цикъл беше на 23.01, като доста е нередовен. Тестовете за бременност ми отчетоха едва след 10-дни закъснение, дотогава имах 2 отрицателни на 1-ви и 6-ти ден закъснение

# 1
Броенето на гестационните седмици започва  от датата на последния цикъл.
За цялата бременност те за 40 на брой или 10 лунарни месеца.

След 16 дневно закъснение трябва да се вижда вече зародиш както и сърдечна дейност.
Направи си кръвен тест, за твое успокоение.

# 2
Шеста седмица би трябвало да има сърдечен ритъм. Броиш от последния цикъл.
Може да си забременяла по-късно.
Иди на 3Д ехограф.

# 3
Nelidani, напълно съм съпричастна с теб, при мен историята е почти същата.
Последният ми цикъл беше на 26.01,при това винаги е редовен.След 7-8 дена закъснение си направих тест за бременност т.е. на 1.03 и беше отрицателен. Отдадох закъснението на стреса,но си имах едно съмнение,тъй като бяхме започнали с опитите за бебе;)...На 10.03 отидох на гинеколог и при ванигален ехограф ми откри киста около 28мм. а не бременност. Все пак ми каза,че е необходим кръвен тест за да се определи точно преди да пристъпи към лечение.
Аз продължавам да си мисля,че е бременност и в понеделник ще отида на кръвен тест. Стискам ти палци и на теб!!!

# 4
Nelidani, казваш, че цикълът ти е нередовен, може   да си забременяла по-късно и затова да се вижда само точица все още. Стискам палци всичко да е наред, мила!

# 5
Благодаря за стиснатите палчета, наистина имам нужда от тях! Ще си чакам до Четвъртък и силно се надявам всичко все пак да е наред! Praynig

# 6
Много се извинявам,че пиша в темата ти...но ми се иска да попитам кога при кръвен тест се установява наличието на бременност?!
Може да ми се посмеете на въпроса,но ще ви бъда много признателна за отговор,тъй като за нищо на света не искам да рискувам да предприема лечение за киста и да си "убия" бебчето...
Първата ми бременност завърши със спонтанен аборт.

# 7
На мен ноември ми откриха киста, закъсня ми 2 дена, но все пак дойде. Махнах я с противозачатъчни януари, като започнах да ги пия от първия ден на мц

# 8
Обаче на мен вече ми закъснява със 16-17 дена.......Sad

# 9
Става въпрос за киста 28 мм. а не по-голяма. При редовен цикъл и при полужение че не сме се пазили изобщо защо да я има.....а и досега не съм имала закъснение и никакви гинекологични проблеми????!!!!
Да пия ли изобщо лекарства или да изчакам?!

# 10
Ситуацията е доста сложна-наличието на киста само по себе си не е малък проблем.Но пък вероятността да има бебче също е голяма.По принцип 2,8 см. не е голяма киста, но все пак едно спукване може да доведе усложнения.Така че е хубаво да те следи лекар по-често през този критичен период.Ако почувстваш неестествена болка веднага потърси медицинска помощ.
Кръвният тест веднага установява наличието на бременност.Желая това да е резултатът!
При бременност и киста не се тревожи, с редовни наблюдения след трети месец може да се отстрани, без да се навреди на плода, а и често изчезват сами.

# 11
  • София
Става въпрос за киста 28 мм. а не по-голяма. При редовен цикъл и при полужение че не сме се пазили изобщо защо да я има.....а и досега не съм имала закъснение и никакви гинекологични проблеми????!!!!
Да пия ли изобщо лекарства или да изчакам?!
А сигурно ли е, че е киста?  Да не е ЖТ?
Пусни кръвен тест /ЧХГ/ и се консултирай и с друг лекар.
Пиши как е минало Simple Smile

# 12
Ох, и аз се намирам в отвратителна ситуация.... В момента съм в 4г.с. и 6 дни, днес бях на преглед и лекарката не беше сигурна, че вижда плоден сак, имало нещо, но не можело да се каже със сигурност. Аз знам кога е станало- на 21-22 февруари и все си мисля,че за 3 седмици трябва да се види сакче. Така съм изплашена да не е извънматочна, че нямам думи. Предпочитам 3 -ти кюртаж пред това. Ще се пръсна от притеснение до идния петък. А допълнително, откакто разбрах,че съм бременна, имам повече болки в дясно. 
Надявам се да е още рано, за да се види, но все пак съм почти в 5 г.с.

# 13
Страх голям рано е още
стискам палци за другата седмица да се види  Peace

# 14
  • София
Страх голям, не се притеснявай, още има време да се види сакчето. Аз бях в 5-та или 6-та седмица като се видя на ехографа. Болки имаше и при мен, точно все едно ще ми идва, лекарката каза, че понякога се получават при имплантирането на ембриона към стената на матката.
Дано другата седмица се види сакче Hug

Общи условия

Активация на акаунт