Отговори
# 165
Добро утро! И честит понеделник Simple Smile

Последните два дни бяха изпълнени със събития - първото возене насам-натам в кола (проспа изцяло, събуди се само колкото да похапне, пак заспа, общо 2-3 часа), първия як среднощен рев, така до посиняване (таткото си спа блажено, нямам думи направо  Mr. Green), първото возене в количка (помрънка малко, но количката друса добре), първото *дискретно* кърмене на обществено място - и аз съм хора, и аз трябва да хапна..

Като цяло имаше малко драма в приготовленията - обличането беше съпроводено с малко рев, та го правехме на етапи Simple Smile Я кажете някоя добра практика за подготовка за излизане Simple Smile

# 166
  • София
Добро утро!

s.newa, благодаря за кафенцето  Simple Smile. Тази нощ почти не съм мигнала и имам нужда.

Аз не съм на ясно с ваксините. Имам разни имунизационни календари но те са само с задължителните ваксини май. От къде мога да намеря повече информация за това какви ваксини трябва да купувам. Ще поговоря с поеди разбира се, но ако има някакъв сайт с информация ще съм благодарна да го дадете. Аз рових ама нищо не изрових  Rolling Eyes

Чакам да ми дойдат едни бебешки неща и изчесваме с Ясен да се разхождаме, че той пак е киселец днес ooooh! Даже се научих как да свалям тази тежка количка по стълбите newsm44. Преди чаках някой от хилядите съседи ( блока ни е на 16 етажа) да мине и да ми помогне.

# 167
  • York
Я да задам рано рано един тъп въпрос  Mr. Green
С какво обличате децата, когато излизате на разходка в това време?
Вчера измъкнахме навън малката за един час, но май се бях престарала с дрешките  Laughing

# 168
Вабени, видях че си ме питала за силиконовите зърна. Те наистина е добре да бъдат само временно решение. Но премахването им може да отнеме време и не бива да е насила.  С порастването, бебето ти ще започне да суче все по - умело и това ще помогне да се намали нуждата от помощта на силиконовото зърно. От друга страна и твоето зърно ще започне да се оформя и да придобива все по - удобна за сучене форма. Най - често ползвания метод за отказване от силиконките е да се започне кърменето с тях и после бързо да се махне зърното и да се даде гърда. Важно е бебето да е спокойно, да не е изнервено от глад. Този метод вероятно ще е по успешен в моментите, когато и ти и бебето ти сте спокойни, така че можеш да опиташ да започнеш с тези хранения, когато обичайно бебето е най спокойно. При някои бебета помага когато гърдата се предлага в полузаспало състояние, а при някои има успех ако предлагането на голата гърда е под формата на игра. Можете да изберете част от деня, когато имате повече време и да си полежите заедно на спалнята например. Би помогнало ако бебето усеща контакта с твоята кожа, ако температурата позволява може да сте по съблечени. Докато си общувате и играете можеш да предлагаш гърда, но без натиск. Това е често доста успешен метод за връщане на бебе към гърда, когато я отказва съвсем или прави стачка, но и при премахването на силиконовите зърна не е лош вариант.
За разходките навън, можеш да опиташ дали ако сложиш бебето в слинг и се поразхождате малко няма да е по спокойно и да засуче по охотно "на голо".
Първоначално може да имате успех с премахването само на някои от храненията, в някои моменти може да не се получава, но това е посоката и с много търпение и спокойствие ще се справите. Ти най - добре можеш да усетиш кога е най - подходящия момент за премахване на зърната, но е добра да имаш настройката, че процеса може да е бавен. Така без стрес от промяната, бебето ти по - лесно ще свикне с новото, да суче без съдействието на силиконовите зърна.

# 169
Такааа и аз искам да ви питам, как обличата бебоците  Simple Smile

Аз на Калоян му слагам боди, ританки, един от тези гащеризони (дето се водят, пижамка) о отгоре космонавта.
Всеки път е леко потен като го съблека Thinking Незнам и аз...мисля, че е рано да махна космонавта Rolling Eyes

# 170
  • София
Ясен-гащеризон,чорапи, космонавт и одеяло. Аз-навикана от всички че е леко облечен.
Супер му е. Не е потен и си спи доволно. И не се е разболял още. Майка ми ме е обличала много леко като дете. Даже баба ми е казвала, че в стаята ми е било 9 градуса Shocked. Това и за мене е ниска температура, но пък съм доста здрава пу-пу Laughing

# 171
Аз обличам малката по абсолютно същия начин  като Кристинчето при това е и завита в зимния кош на количката до сега не ми е била потна след разходка
благодаря за отговорите за ваксината явно ще си я купуваме тя педиатърката ще каже

# 172
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/

Аз на Калоян му слагам боди, ританки, един от тези гащеризони (дето се водят, пижамка) о отгоре космонавта.
Всеки път е леко потен като го съблека Thinking Незнам и аз...мисля, че е рано да махна космонавта Rolling Eyes

Според мен махни този гащеризон/пижамката ,както му казваш/ Peace Не е добре да се изпотява, а и за каляването не е добре Peace Аз лично не си навличам децата, от малки ходят по-леко облечени,чорапогащници никога не сложих на никое, самите деца се чувстват много добре, рядко боледуват , и се чувстват свободни в игрите,по=леко им е с по-малко дрешки Peace

# 173
magnoliamm, кои ваксини от препоръчителните ще слагате?

# 174
Добро утро
страОтно кафенце s.newa
За разходка Ели и слагам бодито и плюшено гащеризонче и чорапки (така си стой в нас ) и космонавта и тънка шапка.Като се стопли още малко имам едно плюшено якенце с което да заменя космонавта

Уфф, при нас има слънце,но и такъв вятър,че май няма да се излиза днес Sad

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 09:59 от silvery

# 175

Според мен махни този гащеризон/пижамката ,както му казваш/ Peace Не е добре да се изпотява, а и за каляването не е добре Peace Аз лично не си навличам децата, от малки ходят по-леко облечени,чорапогащници никога не сложих на никое, самите деца се чувстват много добре, рядко боледуват , и се чувстват свободни в игрите,по=леко им е с по-малко дрешки Peace

Прави си magnoliamm  Naughty

# 176

Обличам Деа по същия начин и я завивам с одеало. Спи на терасата в количката и не е потна. Peace

Нещо се не наспах тази нощ... Rolling Eyes

Въпрос към Мяуче и Шаманче Simple Smile Може и излишен или нелеп да изглежда въпроса ми, но как мога да позная, че моето поспаливо бебе е готово вече само да си създаде режим, за да не я будя на всеки 3 часа приблизително? Правя го, за да суче редовно и да поддържам някак лактацията, както и да има нормален брой хранения в денонощието, засега 7 или 8. Дохранвам на всяко кърмене с около 20-30мл смесено АМ и кърма. Засега наддава в норма, за 17 дни (от раждането) 450г (от най-ниското тегло).

# 177
s.newa, нека задържи доброто наддаване, да стане по - будна. Можеш първо да опиташ да намалиш с по мъничко добавката. Обикновено бебетата около месец - 40 дни започват да будуват повече и ако твоето момиче продължава да наддава добре, да мокри пелените и да се буди за хапване сама, можеш да я оставиш сама да си направи ритъма на хранене. Но е добре първо да понамалите добавката за сметка на кърменето. А това е добре да става плавно, бавно и след като се установи, че бебето наддава добре  Peace

# 178
Здравейте и от нас!
 HugДокато се домогна до компа и ето втора темичка вече! Малката ни сладурка днес става на 20 дни! Снощи за първи път бебка спа 6 часа! Блаженство! Вчера си направих първата 30мин. разходка след раждането! Малко като наакана ходех, ама в къщи направо станах като къртик! Навън не можех да фиксирам надалеч какво става! Още 10 дни и сме на кънсултация, а след това, живот и здраве да се стопли времето и тръгваме на разходки! Само и аз да се пооправя!
Искам да попитам мамите, които имат шевове след нормално раждане, след колко дни са им започнали да падат, че моите като гледам май скоро няма да падат, а така болят и опъват! #Crazy
И още нещо да попитам-на кой ден за първи път изведохте бебчето на терасата?

# 179
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
magnoliamm, кои ваксини от препоръчителните ще слагате?

Първата от препоръчителните ще е Ротарикса/попрепоръка на педиатърката/. След това и другите,които ми препоръча,защото тези така наречените препоръчителни  при нас , са задължителни ,в Англия например Peace 

Общи условия

Активация на акаунт