Отговори
# 240
Мяу, при кого в Г. Баня ходихте. дай телефон плс.
и Мина беше с гащи 1 месец и се оправи. май и чико не е у ред...

# 241
Шаманич, успях да го накарам да засуче, но ползваме гърдата като упражнение  Tired иначе се цедя и след гърдата давам кърма! През нощта задължително имаме едно АМ хранене и някога през деня като добавка само ако не успея да го докарам на количество, но да речем че горе долу има около 2 хранения с АМ, при това, че той прави 8 хранения за денонощие. Памперсите обаче варират един ден е добре, ходи си по 5-6 пъти по нужда, а има дни когато и 24 часа не ходи и се мъчи като грешник - нито Еспумизани, храносмилателни чайчета на Хип и термометри в дупето Embarassed не оправят положението! Мъчно ми е за юнака! Cry Цедя 8 пъти - 4 пъти едната и 4 другата - за да имитирам неговите си нужди от 8 хранения, но вече успявам да изцедя от двете около 100, а преди цедях от двете по около 260 мл.

Далче, за съжаление Елс вече не е в Сливен  Sad

За цеденето, възможно е това да не е достатъчно. Помпата, колкото и добра да е, не е ефективна колкото едно активно сучещо бебе. С помпата е добре да цедиш по често и да продължаваш да цедиш и няколко минутки след като спре да изтича кърмата. Вариант ли е да цедиш и двете гърди поне по 8 пъти в денонощие? Първо кърмиш и от двете и след това изцеждаш?
А когато бебето е само на кърма през нощта по колко пъти се буди?

# 242
здравейте февруарки,аз съм мартенка родила на 17 февруари.искам да ви питам вие храните ли се нощно време.може да сте обсъждали вече този въпрос но не съм ви следяла.ще съм ви благодарна ако някоя ми отговори.

# 243
кое имаш предвид дали храним бебетата нощем -ако е това мисля че почти всички го правят все още baby_neutral
иначе ако питаш за нас аз радко ям през ноща но и това ми се случва от време на време  Joy
за другите не знам

# 244
  • София
ДД Пак!  Mr. Green Grinning
Мяу, Шаманче, благодаля ви за мат`риалите, да, за къса горна юздичка иде реч. Ние на Боби я забелязахме късно, обаче не ми е минало през ум, че заради това не можеше да суче. На Макс я видяхме веднага, обаче тази мисъл ми мина чак тези дни  Embarassed и реших да ви попитам. Иначе определено ще трябва да се кръцне, но стоматолога ми каза, че при къса горна юздичка се прави след като поникнат всички зъби. Иначе дърпа венеца и оголва зъба, което става голям проблем в зряла възраст, както и евентуалното фъфлене.

Дари, честита ви годишнина! Много години семейно щастие ви желая!  Hug
Нарцис, Jane Nomad имам. Заедно с някой от кошовете е около 11 кг., което е нищо за мен, аз съм доста якичка. Laughing

Да се отчета и аз след консулта - качил е 1 400 кг. от най-ниското си тегло и /вероятно/ 1 см. За сантиметрите не сме сигурни, защото Макс е с не-запомних-какво-си, но е много стегнат и сега усилено трябва да му правим гимнастика и масажи, за да си отпусне мускулния тонус. Лекарката буквално не можа да го разтегне, за да го премери. Има и пъпна херния, обаче засега ще изчакаме с лепенето, да и дадем шанс сама да се прибере / а през това време ми показваше как да го масажирам заради хернията, цитирам: "Нали знаеш как се точат кори?" Аз???  Crazy Crazy Crazy . Дори не съм виждала, камо ли да го владея туй изкуство.
Рефлексите иначе му били добри. Изписа му и Вигантол. Предупреди ме да не го захранвам преди 5-6 месеца.  hahaha Laughing
Ходихме и на ортопед, там поне всичко е добре /Мяуче, голямо гуш и ти си знаеш, че всичко ще е наред!/.
Съветите на ортопеда, за който от вас не си е водил детето:
В кошница за кола - до 1ч 30 мин, после задължително почивка.
Кенгуру - след 3-ия месец, слинг може.
Възглавница - след годинката.
Сядане - най-рано на 6-6,5 месеца.
Гимнастика и от него, уф и аман.

Леденка, не си сама, и аз си хапвам сладичко нощем, да сме живи и здрави!  Joy
krasita1, повечето ядат, да, повечето и по няколко пъти дори.

# 245
 krasita1 ,за бебетата-ядат,да,за мамите,не знам,аз сега съм подкарала няколко дни кофеинов глад,накрая ще предрусам,ама нищо Simple Smile най-сетне нашия си пропусна едно нощно хранене Simple Smile

# 246
хм това за кошицата за кола не го знаех тя малката така хубаво си спи там Peace
за кенгурото питах ортопеда каза че може след 1вия месец newsm78
май всеки доктор си знае неговото Joy Joy Joy
добре че мама е работила 30 години в ортопедията в горна баня че сигурно иначе щях да го закъсам :hahaha
п.с. ника аз за хапването съм се отворила на едни ореховки през ноща последните няколко дена

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 19:04 от ledenotomomiche

# 247
  • София
Леденка, аз за кошницата го знаех, за кенгуруто - не.  Joy А иначе колкото лекари, толкова мнения, де.  Laughing
Обаче и Макс понякога преседява повече в кошницата, ето днес си отвисяхме пред ортопеда час, ми значи той е виновен, че детето ми се гърчеше вътре. hahaha

# 248
извинявайте ,не се уточних  Laughing за бебетата става въпрос,за храненето в 3 часа.

# 249
  • гр.София
Ето ме и мен. Днес бяхме на консултация. Жори е 5.100 и 55 см. Това ще рече, че е качил 1.200 и 4 см. и това само на кърма и 6 хранения. newsm44. Направиха му ваксината. Държа се мъжки и не плака много. По подов Пентаксима, нашата лекарка каза, че началото на април ще се разбере, още не е ясно дали ше са безплатни за нас и ако да, от кога ще ги има при тях. Изписа му Вигантол.
И това е от нас.

# 250
извинявайте ,не се уточних  Laughing за бебетата става въпрос,за храненето в 3 часа.
ми моето пък яде в 12 в 2 в 4 в 6 понякога изпуска това в 12 или 4ри но не винаги  Twisted Evil
и не иска да спи в креватчето да ви се оплача...нз каво да правя вече но усети ли се веднага почва да мрънка и как ще се възпитаваме незнам
сега спи е да разбира се баща и я люля от 20 минути сигурно Joy Joy Joy
и иска да се носи на ръце,не спи само в количката..успокоява ме факта че не съм само аз Mr. Green
гледам за памперси си бяхте говорили ние сме на последния пак 1ка и най-накрая минаваме на двойка Mr. Green
наоплаквах се hahaha

# 251
Брей, това за коша не го знаех. Димитър изкарва повече от час и половина в коша, но аз съм му подложила едно меко одеало малко да изравни наклона на коша и да не е сгънат, все още не го връзвам, защото не мърда чак толкова, а и е много малък. Вие го гледате по снимките с тия дрехи изглежда по-голям, но всъщност е към 4 и половина кг.

# 252
  • София
Дари-Гери, мен малко ме чопли, че хубостницата ми яде 6, максимум 7 пъти и то не винаги дневно, но твоя пост ме поуспокои.  Hug
Ама то нали ме съветвате да броя памперсите - то за 6 ядения има поне 10 пълни памперса, 5 от които минимум са с кафяво.   Mr. Green

Аз пък през нощта храня когато се събуди Диди - обикновено в 2 и в 5, понякога в 3 и 6, друг път в 1 и в 6. За режим не може и дума да става. Така като гледам май аз ще съм тази, на която ще бъде наложен някакъв режим, ако въобще.  Thinking Дребната като ревне няма сила на земята, която да я успокои, освен ако не са моите прелести.  Heart Eyes Но пък като спи - спи като пън. Ей сега спа 4 часа непробудно Thinking. Бебешки работи  Rolling Eyes

Мяуче, Люската ще се оправи, сигурна съм!  Hug

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 20:00 от yoo-hoo

# 253
  • Бургас
Привет момичета .  Hug

Дари,честита годишнина ! Още много години да се обичате !
Кате,честита месечинка на Ния !
Ралмин,беше ми приятно да се запозная с Борислава ,сладурче голямо е .Надявам се и скоро лично да се видим.

Уфф,добре че сте вие да ме светнете за памперсите. Забелязвам аз ,че се отбелязва по крачетата на Димана и се чудя какво не съм направила както трябва? А то просто и ставали малки памперсите ....  ooooh!

Съни76 Борис е много чаровен , много сладки сини очички !
Бръмби,Митака също е голям сладур .

И мен ме гони глад голям,че като ставам за нощното кърмене и пак съм гладна...   Whistling
Ние ще ходим на консултация на 7-ми Април и аз питах коя ваксина ще е,да купуваме ли Пентаксима,но д-ра каза ,че още нищо не се знаело.
Чудя се дали бебчетата вече се усмихват съзнателно и реагират на гласове,защото на мен ми се струва че е така,но четох една статия в Бг Мамма ,че това се случвало след 3-тия месец.

Мяуче,много гушки за Люси.

# 254
Аз днес ходих уж да купя Пентаксима, но не би - нямаше в аптеката и щели да се обадят на фирмата вносител дали има, така че евентуално към сряда ще го взема, ако въобще има.

Аз на Миташкия съм му сготвила страшен режим. Къпя го към 9.30-10, яде и после се буди за ядене към 5-6 часа, а аз съм свежарка. Защото няколко пъти направих грешката да го къпя и храня по-рано и после ставам по три пъти през ноща да го храня. На сутринта, естествено, не знам на кой свят съм.

Аз чак сега разгледах снимките от първия месец. Много са ни хубави бебоците еййй..  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт