Отговори
# 255
  • София
Да, за пентаксима забравих и аз да споделя, че и според нашата педиатърка няма никаква яснота и че вероятно изобщо няма да важи за родените преди 01.04.  Rolling Eyes Засега остава ако другия месец ще я поставяме да я купя.  Mr. Green
За хъркащото носле - каза нещо пръскащо да е /от сорта на Стеримар/, а не физ. разтвор на капки, като действам аз досега. Не било грешно, но когато е на капки не ило така ефективно като спрея и не прочиствало така добре, та утре и това трябва да купуваме.

Съни скай, точно на вашата възраст - около 1м. и 15-20 дни са му първите усмихнати снимки на Борис и се смееше съвсем съзнателно когато го закачаш. На 3месеца започна да се смее с глас, много готино е това Heart Eyes, нямам търпение и Макс да започне.  Laughing

За крустите - вече може и да започнат да се появяват. Може да се маже със зехтин, Мустела-стелакер или дори обикновено олио /както сме гледани ние  Grinning/. Трябва да се понакиснат примерно час и номера е после при къпането хубаво да се изчеткат с бебешка четка/гребен под течаща вода.  Wink На Борис му излезнаха отново на 2 годинки, нищо не съм ги правила тогава и сами се изчистиха.
По този повод да ви питам - от вчера на Макс му се бели цялата тисва под косата - та въпроса е - някой маже ли с бебешко олио и в окосмената част?

Дари, мерките на нашите чавета са еднакви днес - 5100/55.  Laughing Обаче за ваксината доволно си порева, посиня и се захласна, та се наложи педиатърката да го поразтресе яко.  Crazy

Вчера подстригахме баткото нула номер и познайте какво открихме... една чудесна голяма рана.  Mr. Green Малеее, това дете наистина има много гъста коса, изобщо не я бяхме видяли, а не беше съвсем прясна.  Mr. Green

# 256
  • Бургас
Ника, аз от 2 дена мажа и тиквето на Димана със зехтин,но все още се двоумя дали са крусти или просто й е много суха кожата  newsm78
Спомням си,че сестра ми имаше като малка,но бяха много бели и едни такива големи и си личаха/това е едно от малкото неща с които я помня като бебе  Mr. Green /

# 257
  • София
Съни, крустите са баш това, което си спомняш - едни твърди кори, понякога са жълтеникави дори, обикновено са точно върху фонтанелата. Това, дето им се белят тиквите в момента и аз се чудя какво е, май е просто суха кожа, с баткото го нямахме този момент. Значи и аз ще почна да го мажа и по окосмената част тогава.  Grinning

# 258
Абе не се излагайте да мажете главите на децата с олио да ги направите да не приличат на нищо. Хората продават шампоани против крусти, аз съм с пяната на Мустела например и няма крусти. Можете ли да ги заформите като салати в главичките, все едно не сте ги къпали пет века и това в 21 век, егати?!

# 259
  • София
Ама това не е крусти при мен и Съни в момента, просто кожата е суха и се бели, нещо като пърхут.
За крустите писах отделно, щото малко деца се разминават с тях.

# 260
Абе не се излагайте да мажете главите на децата с олио да ги направите да не приличат на нищо. Хората продават шампоани против крусти, аз съм с пяната на Мустела например и няма крусти. Можете ли да ги заформите като салати в главичките, все едно не сте ги къпали пет века и това в 21 век, егати?!
Разстреля ме, Бръм! Joy hahaha Joy

# 261
Ника-ти в поликлиниката при Хайвазов ли ходихте на ортопед?(доволна ли си?) newsm78

# 262
  • Бургас
Бръмби,аз мисля че и двете с Ника сме запознати с козметиката,която се продава на пазара.
Даже тя именноо писа за продуктите на Мустела, че са ефикасни при крусти, но явно нашия проблем не е точно такъв.
Аз я мажа със зехтин и мия със специален препарат,като и двете са по препоръка на педиатъра,заради пъпките които има.
Не изглежда на салатка,ама ако се постарая и сложа малко сол и оцет на главата може и да се получи  Mr. Green
А Ника си го маже Макс с бебешко олио,просто питаше дали от време на време да слага и на темето.
Оф,аз какво се разписах посред нощ незнам,но след среднощното хранене хич не ме хваща сън в момента.

# 263
И мен не ме хваща  Mr. Green !

На Стас също му е суха кожата на главата! Аз ползвам олиото на Веледа, като го намажа си "избърсвам" ръцете на тиквата му  Mr. Green ! Рая такива крусти- мрусти нямаше, дори не знам как изглеждат, а дано и сега ни пропуснат ( като коликите ). Май много взех да искам , а  Laughing ?

Туй за кошницата за кола , ич не ми ареса  Whistling ! Предвид това , че по - напред писах , че в началото ще се вози малкия в нея  Crazy ! Със сигурност ще го откараме повече от час и половина  Rolling Eyes. Ще го мисля .....
Добре, че основният вариант на Спиди -то е от 4м, да не го мъча много детето  Laughing !

Тъййй.... по - кой друг въпрос да се изкажа  pletka ?

Утре сме на консултация, после мисля да се поразходим най- накрая и ние  jumpuu

# 264
Добро утро!

Мен ме хваща сън, но пък Деа е на друго мнение Mr. Green

За коша за кола... на упътването към количката пише да не се ползва повече от час без почивка на бебето! Shocked

На консултация сме чак след 10 дни...Бе едно време ни викаха на всеки две седмици в началото

Хубав ден, мамчета  Hug  bouquet

# 265
  • някъде тук
Мойто диване се буди в 4 и то не от глад а от гадните колики така се свива всеки ден ,сега яде и се е ококорил в шезлонга на играчките  хич не му пука че на мен ми се спи Laughing ама и аз се оплаквам къпя го към 8,30-9,00 и тогава яде и чак в 4  то детето си се е наспало , за коша за кола и аз щях да питам  като купувах количката ми казаха и на мен 1 час незнам и ние откарвам повече понякога Rolling EyesНа нас в четвъртък ще ни слагат Пентаксима утре ще ходя да я поръчам в аптеката, и аз правя като Стар избърсвам си ръцете от тиквата на Жори с олиото че и на мен ми се струва че му се бели кожата.

Изказах се и аз Mr. Green  вече си допивам и кафето а е толкова рано...  ама на зверчето хич не му пука Laughing

Качих и моя убавец в албума Laughing

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 06:22 от bela *

# 266
Добро утро!
В лицето и аз си изтривам ръцете, но за косата съм пас и самата идея ми е анти. Все едно аз като имам пърхут да взема да се полея с олио, не става.
Иначе и на Миташки му се белеше яко кожата в началото. По препоръка на педи слагах във водата във ваничката нещо като олио за вана, Линола фет се казва. Сега съм спряла да го слагам във водата, а накрая преди да го изплакна Димитър го намазвам с него и после плакна. След това не се налага да ползвам друго олио, защото кожата е добре омазнена, пък и лющенето спря.
Черпя ви с кафенце.

Mr. Green

# 267
добро утро Simple Smile
Бръмби,това със салатите е забавно  Laughing бе и нашия му се бели яко кожата на главата,по-точно на челцето,мажа го с тоалетното мляко на нивеа и тя сама се лющи и се изчиства,и кожата му става една хубавка мекинка,та и аз се възползвах,да си призная,но е супер това мляко,перфектно е за сухата кожа Simple Smile иначе досега само едно ядене пропуска,събужда се в 12 и в 3,после стане ли 5 като будилник е за тате си и до 7-8 заспиване няма,но вече свикнах. Simple Smile днес забелязах,че едвам се събира на повивалника,един много дълъг е станал,а на мен все един и същ ми изглежда,но дрехите казват друго,тия за 3месечни със зор му ги обличам вече,та прибягнах до 6месечни и се чудя на 6 месеца сигурно за 2годишни ще носи Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 268
Благодаря за кафенцето Бръм, ама шъ кажеш ли на тоз ергенин да си извади краката от там и да съ наметне с нещо, че да не простине  Mr. Green

# 269
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Добро утро на всички,

Ние се събудихме в 5 ,силно изцапани от наченки на разстройство Crazy Crazy Ей това ми е "любимо" занимание Mr. Green Mr. Green

Гледахте ли снощи това за ваксините и трите бебенца Rolling Eyes Rolling Eyes Миличките мамини, да им се случи това, и то още с първата, както се вика - най-безобидната ваксина.Дано бързичко се оправят Praynig МНого тъпо, на нас в четвъртък трябва да ни я бият тази, та нещо съм се зачудила - ами ако е от същата партида Rolling Eyes Rolling Eyes

Днес е прекрасен ден ,поне така ми изглежда, хубаво да се разходите и за нас Grinning

Общи условия

Активация на акаунт