Отговори
# 270
За тая ваксина и аз същото се зачудих  Rolling Eyes Предстои да я сложат.

# 271
Добро утро
Бръм мерси за кафето мисля да се почерпя
ей това мойто дете само да го остявя и започва да мрънка.... Cry
направо се чудя вече какво да я правя
идей приемам всякакви

# 272
  • София
Мяуче, тези ортопедични гащи се носят за корекция и профилактика на тазобедрените стави. Какви гащички купихте - на фирма Ортотех, или на фирма Михаела? Ние първо бяхме с Ортотех, изглеждаха като инструмент за мъчение, после взехме от тези на михаела, които изглеждат много по-добре, по-меки са, нямат презрамки и бебка май не се мъчи с тях. А ги носи 24 часа в денонощието (на нас нищо не ни споменаха за почивка   Thinking ). Тези на Михаела се продават в една аптека точно до 2ра градска.

А въпросът на Криста (за храненето нощем) ми напомня да кажа на всички кърмещи с недостиг, че при мен поне нощното хапване и пийване значително увеличиха кърмата сутрин. Откакто го забелязах, държа пакетче ядки, бисквити, банан или нещо подобно на нощното шкафче и хапвам докато кърмя. Може да пробвате и това.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 09:09 от karlie

# 273
Бела, Жорко е много готин, да ти е жив и здрав! И ти изглеждаш много добре. Абе мина време от раждането и като разглеждам снимките ни на всичките мами въобще, забелязвам, че сме започнали да приличаме на хора, че по едно време бяхме наистина като ала прасета в космоса, както викаше Стар. Joy

# 274
  • Бургас
Бръмби,мерсаж за кафето и за момъка в него.
Аз стигнах до твоето заключение,че като къпя Димана по-късно и се буди чак на сутринта. Снощи я изкъпах към 7 ,тя се събуди в 1 и после в 5...
А ще практикувам май само къпане към 9 -10 .  Mr. Green
Днес ми изглежда слънчево времето.Мисля да излезем с Димана,че хем татко й да си поспи от нощна смяна.
Хубав ден  Hug

# 275
  • offshore & overseas
Момичета, благодаря ви за прегръдките! Гуш и от мен! Hug

Тоя ергенин намерил къде да си мие краката, аамаха! Инак, каЙВенце не отказвам (било то и още едно, пък и виртуално съвсем няма да ми навреди). Grinning

Кукле, ние отидохме "на сляпо" в горнобанската ортопедия, или по-скоро в медицинск& … 84;ед за стандартния профилактичен и ехографски преглед (тазобедрени стави), който се прави м/у първи и четвърти месец (с направление от педиатър, което не можахме да използваме, защото в клиниката имат прегледи по ЗК само в началото на всеки месец). Люси я прегледа д-р Стефанов (той беше на смяна просто). Аз честно казано не очаквах да има проблем, дори не разбрах точно какво е (защото не е луксация или дисплазия), но се надявам с помощта на гащите да се оправи. Засега дори не забелязвам прекомерно напрежение или нервност у детето, макар че определено има нещо. Да не говорим, че и аз трудно намирам удобна поза за кърмене.

Мяуче, това с тези гащи е неприятна работа, но пък е за доброто на Люската  Hug На моя приятелка дъщеричката също изкара бая време с тези "колани", както тя ги наричаше, но пък ставичките се оправиха...
Сневи, това не са коланите, слава Богу, ами гащи, които се носят за по-леки деформации на тазобедрените стави (как звучи само Confused). Люсил има неправилен ъгъл на дясната, ама по-остър ли е, или по-тъп, не съм сигурна, май по-остър все пак. Laughing

Мяуче, тези ортопедични гащи се носят за корекция и профилактика на тазобедрените стави. Какви гащички купихте - на фирма Ортотех, или на фирма Михаела? Ние първо бяхме с Ортотех, изглеждаха като инструмент за мъчение, после взехме от тези на михаела, които изглеждат много по-добре, по-меки са, нямат презрамки и бебка май не се мъчи с тях. А ги носи 24 часа в денонощието (на нас нищо не ни споменаха за почивка   Thinking ). Тези на Михаела се продават в една аптека точно до 2ра градска.
Купихме такива, каквито имаше в Ортомед, тоест на Ортотех. Ние живеем точно до II градска и съм склонна да потърся гащите на "Михаела", обаче не знам мъж ми как ще преживее 24-те лв. дадени напусто, плюс още може би толкоз, а може би повече. Той се поболя и от туй, че нямаха вече направления и се изръсихме 18 лв., та сигурно при покупка на още едни гащи ептен ШЪ колабира, ама няма да го питам пък, ако има нещо по-така. Иначе, Карли, часовете на носене може би зависят от това, какво се коригира или профилактира с гащите, а и защо. Сподели ако искаш повечко за вашия случай (къде водихте бебчето, кой д-р го прегледа и какво установи). Twisted Evil

Аз днес ще трябва да свърша 100 неща, от които навярно ще успея едва 10-ина. Малка ми е ефективността напоследъкЪТ, та се тревожа да не ме бракуват.  Mr. Green

# 276
Здравейте отново, мами!   bouquet

Малко снимки и от нас: http://fevruari2010.snimka.bg/baby/fevruarski-bebcheta.458523.17830788

Благодарско за кайвето Бръмби, моето още не е готово Simple Smile

Карли, мерси за съвета, ще пробвам и аз  Rolling Eyes

Благодаря за кафенцето Бръм, ама шъ кажеш ли на тоз ергенин да си извади краката от там и да съ наметне с нещо, че да не простине  Mr. Green

Шаманче, с глас се смях, а чавето подскачаще на цицата Joy Joy Joy

Мяуче, чудесно е, че не е толкова сериозно, и че Люската не се чувства дискомфортно с гащурите  Hug

Деа още няма никакъв режим, храня я на 3-3,5-4 часа, като почти за всяко хранене я будя, само тази нощ я оставих сама да се буди, че и аз да поспя малко Mr. Green
Забелязах също, че откакто пия лактогонно средство на Деа и намаляха чувствително газовете и болките в коремчето, сега е неспокойна по бебешки си причини... newsm78 и откакто я разхлабих с кркруши, вече си ака по няколко пъти на ден... така че ще ям круши редовно... Peace

от мен за всички един слънчев ден изпълнен с много пролетно настроение Hug Hug

# 277
Момичета, ето една хубава статия от блога на Бу Имам ли достатъчно кърма?!

# 278
  • София
ДУ, дами!
Това моето чаве вместо да пропуска нощното хранене, си го увеличи с още един път.  Joy Ша са гътна вече.  Joy Иначе май вече поне няма колики.  newsm78
От тази сутрин му започнах масажа и гимнастиката, обнадеждена съм, защото видимо му хареса, баткото врещеше като заклан при такива дейности. Laughing

Точно тази ваксина му поставиха вчера и цяла вечер го оглеждах за някакви симтоми, направо психясах.

Ради, да, при Хайвазов го водих, баткото преди години също. Имай предвид, че е пълно с народ, ние бяхме втори на опашката и пак си отвисяхме час.  #Crazy Влизат за инжекции разни, дрън-дрън, а теб те пращат да чакаш пред мамографския кабинет, че там е ехографа. Май в сряда не приема, но си провери.
Иначе съм доволна, то не е кой знае какво, де - гледа двете страни на ехо, обяснява набързо, общо взето е работа за 5 минути. Носи си пеленка.

# 279
  • offshore & overseas
Добре че:

- тази ваксина я поставиха на Люсил още преди 11 денЯ;

- не гледам много-много телевизия и не чета новините в нета или във вестници.

hahaha

Масаж и гимнастика и аз искам да почваме, ама с тия гащи ме мързи пампите да сменям, а какво да говорим за повече.

Ники, къде преглежда въпросният Хайвазов, за когото дори не бях чувала (чувала съм само за Драганов във Военна болница, но и той не работи със ЗК)?

Освен за покупката на гащи "Михаела", може да изнудя мъжо след месец да се отправим и на един контролен, но не в Горна Баня, че е на майна си -- девет дена път с камили (по карта е на 13 минути и 27 секунди от къщи, нооо ние стигнахме за час, час и нещо, без да броим, че Лъвю с присъщото си твърдоглавие умишлено пропусна отбивката Shocked)

Инак, на Люси й препоръчаха два месеца гащоносене и преглед на 6 месечна възраст, ама аз ще изкукам дотогава, ако не знам дали сме свършили работа.

# 280
  • Burgas
Здравейте моми4ета,нямам време да про4ета вси4ко което сте исписала в темата,за това ако сте обсъждали въпроса ме извинете.Някои сложи ли или да смята да слага на детето си тази новата плежмококова ваксина-какво мислите по въпроса,нашата лекарка каза 4е е пожелание ако искаме струва 120лв бие се на 3 приема.
Това за люштенето на глевите,на Моника като малка и се люштеше много и се оказа алергия към шампоана джонсън и като го сменихме се оправи.

# 281
  • София
Мяуче, как къде бре, душа - в кварталната поликлиника! Joy Ние тук си имаме всичко!  hahaha Майтапа настрана, но ако си пазите направлението, тук е напълно безплатно. Ако проявите интерес, довечера ще мина да му видя графика и ще ви пиша, че нали и Ради питаше.

# 282
  • offshore & overseas
Еее, забравих въпроса за лющенето и крустите. Люска има малко крусти, Халюша и тя се беше сдобила с известно количество. На Халюша помня, че ги мазах 2-3 пъти с олиото на СебаМед, без особен ефект, след което ме домързя сериозно и престанах, пък те взеха, че се изпариха. Сега мисля, че евентуално може да мазна някой път, въпреки наличието на скъпа и ефективна козметика, която аз съм решила да бойкотирам (освен ако не се появи истински проблем), ама кога ще е и дали ще е, още не знам. Установих, че шампоана на Нивеа действа добре на Люси, но що се отнася до тялото, на глава още не съм го тествала. А -- и тя има нещо като пърхут, не дай Боже, да остане по-назад.

Ники, аз пък що ли питам.  JoyЕстествено, че си имате всичко под ръка. Благодаря за сведението! Hug А направлението ни го взе Стефанов за "общия" преглед. 18 лв. били само за ехограф. Ама ще опитаме да вземем пак.

# 283
ledenotomomiche, и ние сме на същото положение с храненията нощем - малкият яде в 12, 2, 4 и 6 часа и въобще не мисли да се отказва от някое хранене. А денем с много игра и носене на ръце яде на 3 часа.

# 284
 Добро утро  Hug
това кафенце много страсти събужда  Naughty

Ники и Ели май почна да си уделичава яденетата нощем,а беше почнала да прави един 5часов интервал преди няколко дни  Tired А тепърва идва критичната 6та седмица  Crazy
 Крусти още няма малко и съвсем леко и е суха кожата на главата,но с таз буйна коса ако я намазотя с нещо нз на акво ще заприлича  Mr. Green

На контролен преглед сме в петък и и предстой тази ваксина,ще треперя после няколко дни най-вероятно.В тази връзка да питам давате ли нещо преди/след ваксинация за да понесат децата по-лесно ваксината.Разни приятелки тук давали туя (или нещо подобно) ама мъничка ми се вижда още за такива неща Ели.Имаше ли реакция при вас след ваксинациата?

Общи условия

Активация на акаунт