Отговори
# 285
  • offshore & overseas
Веселият въпрос относно нощните хранения при нас пък стои така: не знам дали Люси суче нощем или не, но май по-скоро не, защото е още малка и не засуква от мое (и нейно) легнало положение. По-скоро се храни късно вечер и рано сутрин, когато аз успея да й бутна цица. А ние, майките, щом бичим нощни смени, ще имаме и нощни "закуски", като гледам повечето хапваме по нещо за душата с надежда да ни се пощадят д-тата. hahaha

Сега сИриозно, доколкото ми е възможно, някой беше питал докога аджеба ще трябва аз да будя дИтЬето през 2 часа (иначе казано, докога да ръчкам поспаливото си бебе). По принцип всички съвети, които даваме в момента, вкл. компресия, будене, хранене на 2 часа, важат преди всичко за първите 40 дни, докато бебето укрепне и си създаде режим, а и докато се научи да суче правилно и ефективно. При някои това става по-рано, при други по-късно, но няма такива, при които да не стане никога (изключая проблеми като късите юздички) и слава Богу.

Първите 20 дни са критични, разбира се, и общо взето те са поспаливия период, защото бебетата още не са се очистили от упойки и прочие медикаменти, както и от жълтениците, тези които са карали, де (Люска и Кали не са). През първите 20 дни схемата е будене и хранене, докато после става хранене и усилия за приспиване и утешаване на коликов рев (има пощадени и от това). Rolling Eyes

Вглеждането в храната остава в известен смисъл и за по-натам, макар че тези от нас, които ще решат да кърмят по-дългичко, надали ще искат да спазват години наред строги хранителни режими и да треперят над всяка хапка от "забранените". Та така... Закърмването май поотшумя. Предстои захранването. Живот и здраве, най-добре към 6 месец (децата стават готови най-рано на 5 5-и половина месечна възраст).

Това нека не ви звучи като "Закривам сезона", защото още си има мами, които са преди 20-я ден, демек още преди дългитеревливи нощи. Twisted Evil

Стефи, при Калина и Люси не е имало никога никакви реакции от никоя ваксина, така че, давай смело ако не си против ваксинациите по принцип. Реакциите са рядкост и не е хубаво да се профилактират.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 10:49 от Мяуче

# 286
Привет от мен Hug
как сте мили дами? Hug
Бръмби,
Чудесно кафе, щом другите искат младежа да излезе, може на мен да го пратиш - едно хууубаво ще си го повия - вече имам стаж Mr. Green
За Пентаксима- силно съм раколебана дали да хакаме всичко на веднъж или по старому, ама имам още време да се натуткам. Crazy
Иначе ТВ не гледам напоследък, та съм щастливо неинформирана Mr. Greenотново
с.нева,
Прекрасни снимки! На тази каква е шушулка Heart Eyes
За козметиката съм твърдо пас - само зехтин, а за банята по няколко капки Веледа и това е. Мустела ей я на http://www.cosmeticsdatabase.com/browse.php?brand_id=475,
но все пак въпрос на личен избор Hug . На принципа съм колкото по-малко химия, толкова по-малко химия Mr. Green Иначе и аз Дамян го правя на салата, но косата не пипам много -
имаше малки бели люспички, но те изчезваха след всяка баня.
Мяуче,
Гуш и от мене за Люсинда. Чакам аз Миро да вземе направление, та и ние ще се замъкнем до ГБаня или до Никини Joy Да видим Mr. Green
Хайде, най-прекрасен ден на всички, аз поне до 12 ще се правя на "перфектна домакиня", тъй че ще чета и евентуално пиша:)

# 287
Ми аз като я водих да и я  слагат тази ваксина не съм забелязала нищо необичайнно,освен че май беше по-сънлива
всичко друго беше нормално...сигурно е от партидата  Sad

# 288
  • offshore & overseas
Бръмби,
Чудесно кафе, щом другите искат младежа да излезе, може на мен да го пратиш - едно хууубаво ще си го повия - вече имам стаж Mr. Green

Хохо, намери се перфектният потребител на голи младежи. Joy

За Пентаксима- силно съм раколебана дали да хакаме всичко на веднъж или по старому, ама имам още време да се натуткам. Crazy
Хакайте наведнъж, мене ако питаш (питаш ме, нали), ние с Калина така направихме и не съжалявам нито за миг. По нейно време бяха към 200 лв. трите приема и после още май имаше за четвъртия, или пък нямаше четвърти. Ама съм загубена -- нищичко не помня. Трябва да си водя ЗАбележки. Embarassed

# 289
има имааа, реваксинацията беше някъде към 1,6 г. ако се не лъжа

# 290
Мяуче,
Самото ни ДжПи ме разколеба. То и не е ? за парите, вече има достатъчно Mr. Green, а по-скоро гледната й точка беше именно реакцията към няколко неща
наведнъж. Все пак я питах какво мисли, ама тя нали е бобър Mr. Green и само каза " Ми четете и решете!" Mr. Green, тъй че ша тряа да се образовам  Mr. GreenПак:)
А за младежа си е грижа, виж го момчето кво е голичко, и топнало крачета в кафето - сигур му е бая бахърено, та аз за това, не за друго Mr. Green Joy smile3534
Вместо да ти стане жал, ти краката да си изкарвал, да сме го били потребявали Joy Може, ама първо  да се погрижим Joy
П.П. Мире, ако го четеш това- шегуваме се Mr. Green Heart Eyes Mr. Green

# 291
  • София
Има четвърти прием Пентаксима, година след третия.  Hug
По този повод да попитам - има ли някоя мама, която няма да слага Пентаксим, а ще си хака ваксините по ЗК? Да уточня, че тя също е умъртвена.

Силвъри, и Борко никога не е имал реакция към ваксина /като изключим леко повишена Т след третия пентаксим, която си спадна сама за няколко часа/, нищо профилактично не съм давала, то и няма какво да дадеш на толкова малко бебе - дори на Панадола си пише, че е над два месеца.

# 292
  • offshore & overseas
Има четвърти прием Пентаксима, година след третия.  Hug
По този повод да попитам - има ли някоя мама, която няма да слага Пентаксим, а ще си хака ваксините по ЗК? Да уточня, че тя също е умъртвена.
Явно и на нас ни предстои разговор с педито. Изобщо не знаех каква ваксина/какви ваксини се слага/т сега, но преди, при Халюша, беше жива поне едната, ерго -- аут ъв дъ куесчън. Laughing

# 293
 и аз мисля пентаксим да слагам,а четвъртия прием е между годинка и половина и две години.За другите препоръчителни незнам-ще видим и педиатърката какво ще каже.
 За козметиката -гледам да я използвам максимално малко-шампоана за косичка 2 пъти в седмицата,крема против подсичане само вечер го мажа,лосиончето също вечер и измиващия гел при баня,пак не е малко де,но пък и без хич не мога

# 294
  • Burgas
И аз се 4удя с тея ваксини,каква да слагам на каката са от старите тогава нямаше пентаксим.Ли4ната каза 4е старата обхващала 4 болести,а пентаксима 5.А за тази плевмококовата никои ли нищо незнае.

# 295
  • София
Аз ще ходя за последния болничен към края на месеца и явно ще имаме разговор за ваксините и ние. Казвала съм ви, че педката ни е в час, а и имам пълно доверие, ако каже, че по ЗК са читави, ще се възползвам.

# 296
  • София
На 20 та страница успях да се включа, кога намирате време да пишете направо ви се възхищавам, ние или ядем или си мрънкаме нещо, а когато спи се почва пране, гладене, стерилизиране, готвене, сега вече сме си в Скопие и нямам миг свободно време, надявам се да влезнем в ритъм.

Ще се радвам ако някой ми отговори по колко АМ давате и по колко пъти на ден, доктора ми каза по 110-120 но тя яде на 3 часа  през деня и понякога изяжда по-малко а през нощта сме само на кърма.

Дали не трябва да яде на по рядко вече?

Благодаря на всички предварително!   bouquet

Иначе за първич месец сме качили 1300гр и сега сме цели 4850гр, слончета  Laughing
Лек ден на всички!

# 297
  • Burgas
Ние през деня ядем на 3 4аса по 120гр,по4ти всеки път си го изяжда,от няколко дни насам ве4ер пропуска едното хранене в 12 и се сабужда към 2 и после към 5,30-6 сутринта.

# 298
Никич,
То и мойта така каза, че "вие си решавате, но аз колко време съм си работила по старата система", че ум да ти зайде Crazy Crazy
До някъде има логика да не се хакват 5 неща наведнъж, но пък аз какавато съм - направо не мога да си представя да го бодат сто пъти ooooh! Освен да пратя таткото Thinking
Sunny9,
Браво на вас! ДОбре си се гледате Hug

# 299
  • offshore & overseas
Аз ще ходя за последния болничен към края на месеца и явно ще имаме разговор за ваксините и ние. Казвала съм ви, че педката ни е в час, а и имам пълно доверие, ако каже, че по ЗК са читави, ще се възползвам.
Ми тогава и аз, що пък не. Мерси, Ники, за инфото. Ти ме изненада с тази "новост". Нормално, минали са 3 години.

Хм, кой ще ми даде акъл как да заведа бясно тригодишно първо да му вземат кръв, а после и на ДГ (най-късно в 8 и 30), че и на следващия ден да тръгне пак с желание (или без, но да тръгне) за градината. Мене ми се чини туй мишън импосибъл. newsm78

Времето сякаш е хубаво, ама май студенко, та не ми се излиза... Confused

Общи условия

Активация на акаунт