Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 298 016
  • 871
  •   1
Отговори
# 330
И аз да се запиша от днес като собственик на Нео .Преди да сложа първата доза сини сливи , реших да замеря температурата вътре в машината. Оказа се, че ако копчето е на 50 градуса на долната тава е 48 а на най-горната около 38. Имам въпрос към тези които имат въпросната машина при тях как е температурата и на колко градуса слагат копчето като работят?
Отначало слагах на 45 градуса - нищо не ставаше...
Вече директно пускам на 65 и всичко става перфектно - ябълки, сини сливи (2ра порция са в момента заредени), домати, стафиди... чудни са  Heart Eyes
Явно наистина тия градуси на копчето не са баш толкова реално Simple Smile

# 331

Вече директно пускам на 65 и всичко става перфектно - ябълки, сини сливи (2ра порция са в момента заредени), домати, стафиди... чудни са  Heart Eyes
Сините сливи на 65 за колко часа ти стават? И ябълките на каква дебелина са и застъпваш ли ги?

# 332

Сините сливи на 65 за колко часа ти стават? И ябълките на каква дебелина са и застъпваш ли ги?
Ябълките бяха по 0,6-0,8 мм не съм застъпвала - за по-малко от 24 часа бяха готови
Сините сливи на 1/2 наредени - за малко повече от 24 часа Simple Smile

# 333
  • в рaя
И aз не съм мерилa Т нa НЕО-то, също първо пускaм зa чaс нa 65 и после нaмaлявaм нa 50-55 грaдусa и рaзменям тaвичките.
aз имaм друго питaне - понеже си е много голямa инвестиция дa купувaм стъклени буркaни с уплътнение зa всичкото чудо което суша, искам да ви попитам може ли да се съхранява просто в хладилник или е по-добре във фризер? Сега си суша едни спагети от тиквички и се чудя как да ги съхраня и тях, имам сливи, праскови, круши, пъпеш, смокини, пикантина (специални благодарности на WB),ще суша още ябълки, кожички периодично си правя, направих и малко домати с чесън, но просто смлени и пак в бурканче като вид подправка ... за пица, паста и от сорта. И сега се чудя къде да съхранявам всичко това. Свеки пък топла плодовете в захарен сироп за блясък и се чудя ли да опитам и после във фризера да сложа  newsm78

# 334
Имам над 20 стъклени буркана с уплътнение, но вече ми свършиха, защото освен за сушени плодове слагам и някой зърна като киноа, амарант, овесени ядки и т.н. Сега вече увивам една шепичка изсушени плодове в свежо фолио, изкарвам въздуха, надписвам върху хартиено тиксо и всичко се събира в голяма пластмасова кутия.
тупурче, сподели за пикантината какво слагаш в нея  Hug

# 335
  • Добрич
Аз слагам в големи стъклени буркани от 200г. нескафе. Имам си ги отдавна. Преди години суших сини сливи във фурната и ги съхранявах в кесия - въобще не мръднаха. Сега обаче не ми се рискува с толкова голямо количество сушени плодове. Спокойно можеш да ги сложиш и в обикновени буркани с капачки на винт. Ефектът ще бъде същия.

# 336
Аз слагам в големи стъклени буркани от 200г. нескафе.
И аз.

# 337
Доколкото разбрах от сушилката -после в затворени буркани . Някъде бях чела , че се бланшират и след изсушаване се слагат в буркани или кой в каквото реши / с цел да се унищожат ако има яйца или микроорганизми/ Някой практикували го?

# 338
  • в рaя
Стефи, направих малка доза за проба и сложих морков, лук, чесън, целина, магданоз, зелен и червен пипер, домати. Но след смилането остана на по-едри парчета и стана точно като микса десет зеленчука на Маги ли беше  newsm78 Ще го ползвам за супи, а ще пробвам и една доза за съвсем ситно смилане. Ще правя и без чесън, без домати, абе каквото ми щукне.
 soniapro, свекърва ми прави така, но тя суши на слънце и там ги кацат мухите и прочие. В уреда не трябва да има подобни проблеми.
аз хем бях чела за фолиото, но явно не съм обърнала внимание, та ще пробвам и така. Тук влажността е ужасна, на моменти достига 90 % и ми се струва невъзможно да успея да ги съхраня. а периодично изсушавате ли ги пак?

# 339
Не ми се е налагало досега:
"периодично изсушавате ли ги пак"

# 340
Искам и аз да започна да дехидрирам. Засега още нямам уред, но се записвам да следя тази тема.

# 341
  • Варна
http://www.technomarket.bg/products/09061817/zelmer-36z011

Дали някой би изказал мнение? Аз няма да правя много сушена храна, предимно сушени плодове за спортен маратон.Не ща да купя от ЗОРА, защото с очите си съм виждал жестоки подигравки от страна на управител, относно гаранционна рекламация на клиент #Crazy

# 342
Тази машина не е налична в Техномаркет. Виж че няма наличности. Машината НЕО явно също е изчерпана.

Ето още няколко варианта: http://sushilni-za-plodove.pazaruvaj.com/

Според мен обслужването в Зора е като навсякъде. Все си е България.

Мен ме интересува сушене на по-ниска температура, всички машини ли са с регулатор на температурата?, искам да спазя суровоядски начин на хранене.

Ох, изчетох темата и сама намерих отговора, нито Зелмера, нито другите машини от линка са с терморегулатор. Само Нео отговаря на това изискване, но в момента май не е налична.

Намерих обаче дехидратори висок клас, които се продават в България. Продава се и Седоната на Фея, но мисля че трябва да се заяви, за да я внесат. Но излиза прекалено скъпо.
http://www.freshmarket.bg/humidify-dehydrate/dehydrators.html?pa … mp;category_id=13

Чудя се обаче дали не е най разумно да се ползва фурната с отворена врата на ниска температура.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2013, 21:39 от Серафима

# 343
Как се прави бананов чипс? Нарязват се баните на колелца и се сушат или нещо друго се прави?

# 344
Моля някой, ако има Severin, да ми помогне в чуденката....

Моето Нео преди дни се развали - не духа топъл въздух, пак изсуши доматите, но за двойно повече време. Та, взех Северина на сестра ми, но гледам, че при него няма регулиране на Т. В същото време, всичко се изсуши за двойно по-кратко време от работещото Нео. Мисля, че при него Т е по-висока, което нали обаче противоречи с идеята на сушенето на ~45С. Не мога да измеря вътре колко е, така че някой, ако знае, моля да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт